Hétköznapi maffiavilág Magyarországon

Egy közbeszerzési eljáráson részt vevő személyszállító cég ügyvezetőjét arra próbálta rávenni három férfi, hogy adja át cégét nekik – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön. Az ügyben megszületett az elsőfokú ítélet. Kényszerítés középfokon.

Adod vagy buksz!

Egy  autóbuszvonalak üzemeltetésével foglalkozó cég 2013-ban közbeszerzési eljárásra jelentkezett résztvevőként egy 17 milliárd forintot meghaladó értékű ajánlattal.
A cég ügyvezetőjét, a sértettet megkereste egy 46 éves férfi, és megkísérelte rávenni, hogy – egy ismeretlen megbízói kör részére – adja el a cégét. a nem leges válasz után nyomatékul közölte, hogy  csak ebben az esetben nyerheti meg a cég a közbeszerzési eljárást.
A “vevő”nem adta fel  többször – egy alkalommal 47 és 57 éves társai jelenlétében – azzal fenyegette a cég vezetőjét, hogy ha nem adja el a vállalkozást, és az nem nyeri meg a közbeszerzési eljárást, akkor több milliárd forintos bevételtől esik el a cég.

Ítélet

A Fővárosi Főügyészség a három férfi ellen kényszerítés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A bíróság – nem jogerős ítéletében – a vádlottakat a váddal egyezően bűnösnek mondta ki, a 46 éves férfit 8 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 1 millió 250 ezer forint pénzbüntetésre, társait pedig egymillió és 800 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Kapcsolódó

Havi 68 ezer forintba kerülhet egy átlagos magyar keresőnek a maffiaállam

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük