Hétvégi firkarcolat- Habonyizált közéleti szerencselovagok Armani öltönyben - Városi Kurír

Sorting by

×

Hétvégi firkarcolat- Habonyizált közéleti szerencselovagok Armani öltönyben

Habonyizált jelző jelentése: Magyar közéleti magatartásforma, mellyel a külsőségek kirakatdíszeivel felcicomázott személy, vagy politikai irányvonal, megtéveszti az embereket, látványtervezéssel eltakarva a bennük rejlő ürességet.

Hirdetés

Közéleti gigoló

A jobboldali populista, illiberális államépítés, unortodox gazdaságpolitika, kommunikációs trükkökkel és jogászi zsonglőrködésekkel eladva nem más, mint szemfényvesztő, üres nemzetieskedés. A csókosként hozzá dörgölődző, világnézeti szélhámossággal felvértezett haszon potyaleső pedig nem más, mint hasát süttető here a társadalom szorgalmas, munkás testén.

Habonyizált a mai hatalom minden megmozdulása. Kamu díszletekkel épített környezetben, csillogó törvény és rendeletfüzérekkel megvilágított szeméttakarás, piszkos anyagiakkal felékszerezett csókosokkal beültetett káder ágyásokkal. Kormányfő mellett feszítő tudás nélküli tudálékosság, belvárosi közéleti gigolóként galoppozó szerencselovagság, Armani Privé öltönyben feszítő, Pollini cipőkben toporgó egyhelybenjárás.

Spindoktor

De ki lehet az a spindoktor, aki annak idején az emlékezetes „Rosszabbul élünk” kampány vezénylője – írta róla a hajdani, kicsinált Népszabadság, és aki profi szinten kendózott is egy időben a Népszava szerint, és akinek iskolai végzettségéről, személyének nemzetbiztonsági kockázatáról, diplomata útleveléről, parlamenti belépőjéről oly sok mindent hírként röpített fel a média. Hogy a volt koronagondnok agresszív figura-e, vagy sem, hogy egyszeri filmszínészként milyen minőséget  képviselt és a Századvéghez kötődöttk- e, annak, ha akar, nézzen utána az olvasó. Nem ez a lényeg.

A lényeg, hogy kis hazánkat ellepték a jókor voltak jó helyen illiberálisai hatalmának habonyizált vazallusai. Ez látszik a kormány minden tettéről, minden lépéséről a múlt esztendőkben. Az ellenőrizhetetlen jövedelem beáramlás és költekezés csak megfejeli azt az ürességet, amely a külsőségek mögött van. Audival, Lexussal és Mercedessel furikáznak, a Gresham Palace éttermébe járnak a herék, feltűnő külsőségekkel palástolva ürességüket.

“ösztönös zseni”

De a Századvég stratégiai igazgatója, mind a kormányról, mind a habonyológia névadójáról is jó véleménnyel van, emberileg sokat gondol róla Magyar Narancsnak adott interjújában Orbán Viktor tanácsadóját többek között “legendának” és “ösztönös zseninek” nevezi.

Elgondolkoztató ez az egész magyar habonyizáltság.  A harmadik évezred elején ide jutottunk. Külsőségekkel operál az ország jelenlegi vezetése minden szinten, de mérvadó hazai és külhoni erők már átlátnak a trükközésen. Csak a nép, az istenadta nép nem érzi még eléggé saját bőrén mindezt. A nép, kinek gyámoltalan tudatlanságát a nemzet érdekére hivatkozva gátlástalanul kihasználja a hatalom!

A habonyizált hipnózisban vegetáló szavazópolgárok többsége el van ma még, mint a befőtt, az ország jobban teljesít című hókusz-pókusz álomvilágban. A kérdés, hogy meddig, de talán nem kellene megvárni, míg a meztelen fenekek a hideg falhoz érnek. Jó lenne még előtte felébredni!

Havas Henrik: Habonyék elég szar munkát végeztek

Ujhelyi István, a narancsdiktatúráról

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Hétvégi firkarcolat- Habonyizált közéleti szerencselovagok Armani öltönyben

  • 2018.02.24 - 20:51
    Közvetlen hivatkozás

    Habonynak még csak érettségije sincs! A középsuliba amit megadott sosem járt. Ez a 8 osztályos meghülyítette Orbánt.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.