A hiba nem az Ön készülékében van! – az Apple a ludas

Amerika a perek hazája. Is. A két amerikai felperes a bírák előtt azt nehezményezi, hogy megkérdezésük nélkül az Apple fogta magát és lelassította a iPhone telefonjukat. 

Ha per, akkor Amerika

A kereset szerint a két Los Angelesi azért fordult bírósághoz, mert nem egyeztek bele abba, – hiszen meg sem kérdezték őket – hogy az Apple korlátozhatja készülékeik működését. A csoportos pert Kaliforniára és az Egyesült Államokra terjesztenék ki, így a bíróság ítélete minden amerikaira vonatkozna, akinek 8-asnál régebbi iPhone-ja volt.

Az Apple nemrég beismerte, hogy szándékosan lassítja régi készülékei működését. Indoklásuk szerint az akkumulátorok természetes elhasználódásuk miatt nem tudják mindig leadni a csúcsteljesítményhez szükséges energiát, a lassítással viszont megelőzhető, hogy a készülék váratlanul leálljon.

A módszer bírálói szerint viszont az iPhone-juk lassulását tapasztaló felhasználók úgy gondolhatják, ideje új telefont venni. Az iPhone rendszerében ugyanis semmi sem jelzi, hogy elég lehet csak az akkumulátort lecserélni.

(forrás: euronews)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük