A hír igaz, de…

Hibás közleményt küldtek a Let’s Cee Filmfesztivál szervezői szerdán az MTI-nek. Valójában Tarr Béla filmrendező nem kap életműdíjat a bécsi, jövő áprilisban tartandó rendezvényen és mesterkurzust sem tart.Együtt vagy külön

A közép-kelet-európai térség legkiemelkedőbb filmjeit bemutató seregszemlét április 13. és 22. között rendezik meg Bécsben. Tarr Béla az idei rendezvényen kapott életműdíjat és tartott mesterkurzust.

A csütörtöki javított közlemény szerint a közép-kelet-európai és a kaukázusi régió, valamint Törökország és Ausztria 35 év alatti rendezői január 31-ig jelentkeznek alkotásaikkal a fesztivál rövidfilmes versenyére.

A rövidfilmes versenyt a Brexithez és a katalán válsághoz is kapcsolódva Együtt vagy külön címmel hirdették meg. A beküldött pályamunkák közül a kategória legjobbjait az iráni származású Arash T. Riahi és Arman T. Riahi vezetésével összeülő szakmai testület választja ki. Az 1500 eurós (mintegy 470 ezer forint) fődíjat a bécsi Uránia moziban fogják átadni.

A programra versenyen kívül 35 évnél idősebb alkotók is jelentkezhetnek, a Denis Mujovic bosnyák-holland producer és a fesztiváligazgató Magdalena Zelasko által legjobbnak ítélt pályamunkákat le is vetítik a fesztiválon. A versenyen kívül vetített alkotások is esélyesek a rövidfilmes kategória szintén 1500 eurós közönségdíjára.

A versenybe beválogatott rövidfilmek alkotói közül tízen ott lehetnek a Let’s Cee Talent Academy képzésén, amelyet először idén rendeztek meg 12 ország 26 fiatal filmesének részvételével – írja a közlemény.

Bővebb információ itt található.

(Forrás: MTI)Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük