A farkasfajta egyes példányai agresszívan viselkedhetnek, ezért a rendőrség figyelmeztette a városlakókat, hogy kerüljék a coywolfokat.

New York külvárosaiban egyre gyakrabban észlelnek a farkasok és prérifarkasok új hibridfajaként létrejött coywolfokat, ezért a clarkstown-i rendőrség figyelmeztetést adott ki a lakosságnak, hogy amennyire csak lehet, próbálják elkerülni az állatokat. Egyes példányok ugyanis agresszívan viselkedhetnek, ami a háziállatokon kívül az emberekre is veszélyt jelent.

Egy új hibrid farkasfajta fenyegeti New York külvárosainak lakóitA ragadozók városi elterjedése az elmúlt években kezdődött meg, mára pedig szinte hétköznapinak számít a jelenlétük Észak-Amerika egyes városainak közelében.

Jól alkalmazkodik a városi környezethez

A prérifarkasnál nagyobb, de a farkasnál kisebb termetű állat ugyanis rendkívül jól alkalmazkodik a városi környezethez: nem zavarja sem a zaj, sem a forgalom, élelmet pedig bőségesen talál magának az említett helyeken. A CBS-nek egy szemtanú azt nyilatkozta, hogy egy átlagosnál nagyobb példányt látott, amint az követett egy nőt. Más felvételeken pedig az látszik, hogy a ragadozók teljesen nyugodtan járnak-kelnek a lakott területeken.

Egy új hibrid farkasfajta fenyegeti New York külvárosainak lakóitDavid Dilworth, a Chaos Wildlife Solutions elnöke a Daily Mailnek elmondta, hogy a coywolfok miatt a  nagyobb és kisebb, vadon élő emlősök vannak elsősorban veszélyben: „Rengetegen közülük jávorszarvasra, szarvasra és kisebb vadfajokra vadásznak. Szokatlan lenne számukra is, ha megtámadnák az embereket, de mindegyik állat különálló személyiség. Kétségkívül van esély arra, hogy embereket is megtámadjanak. Mindig veszélyesek” – mondta a szakértő a témában.

Farmosi Nóra

Globoport

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét