Orbánia, a legek országa – Hidegháború folyik a kormány és a polgárok között

Sikerült! Magyarország – csak holtversenyben ugyan, de – immár az Európai Unió legkorruptabb országa. Így mérte a Transparency International, amelyhez a kormány mindössze annyi kommentárt fűzött, hogy az IT Soros György szervezete, s mint ilyen eleve nem mondhat igazat.

No hát az lett volna a nagy meglepetés,

ha tegyük fel Hollik István szóvivő lesütött szemmel állt volna a kamerák elé – mondván:

„a 2020-as évünk nem sikerült valami jól, de majd az idén javítunk. A siker garantált, hiszen a miénk a világ legkiválóbb miniszterelnöke, legügyesebb kormánya.“

Jogos

Ugyan melyik uniós kormánynak sikerült napok alatt felrúgni a közös vakcinabeszerzésre és engedélyezésre vonatkozó egyezményt, áthágni minden nemzeti en-gedélyezési jogszabályt, és a minden feladatra alkalmatlan, pimasz külügyérre ruházni az engedélyezés jogát?! (Ki tudja, talán kapott hozzá a Garay téren virológusi diplomát is.) Ettől ugyan egyhamar nem lesz több oltásra alkalmas és az emberek bizalmát élvező, elfogadott vakcina Magyarországon, de alá lehetett írni a szerződést Kínával is, az oroszokkal is, a remek üzlet során alighanem ismét nyoma vész majd néhány milliárdnak, bár sejthető, hogy a pénz kinek a bukszájában landol.

Viszont Peking is, Moszkva is piros pontot tesz Magyarország neve mellé a partnerlistán.

Szíjjártó Péter feltétlenül kiérdemelte az új hatáskört,

hiszen Joe Biden amerikai elnököt is milyen elegánsan, teljességel fideszmagyar (v.ö.: bunkó) módra intette: adjon több tiszteletet a magyaroknak, s akkor kiváló lesz a magyar-amerikai viszony. Az EU is vigyázzon magára, s ne küldözgessen a mi drága orosz testvéreinknek követelőző üzenetet Navalnij szabadsága érdekében, mert azt mi nem támogatjuk!

Förtelem, amit manapság Orbán és bandája kormányzás címén művel

Az ellenzéki vezetésű önkormányzatok ellen teljesen nyíltan háború folyik. A jövedelmeiktől megfosztja őket, visszatérítést pedig csak a fideszes települések kapnak. A járvány és a gazdasági válság sújtotta átlagemberek tömegei ellen félrevezetéssel, gátlástalan hazudozással, a megígért támogatások visszatartásával, no és persze fenyegetésekkel dol-goznak. Feltehetően még oltási terv sincs, a prioritásokat naponta újra személyesen Orbán Viktor szabja meg, s ez így természetesen titkos, akárki nem férhet hozzá, mert akkor jaj mi lesz. Mészáros Lőrinc szállodái kapnak 300 millió állami támogatást, az arab dollármilliárdosnak is jut 8-9 millió, a vendéglősök pedig két hónapja hiába várnak a megígért fillérekre.

Kaszinózni szabad bárkinek, a vírus ott nem fertőz,

a mozik a színházak meg az éttermek éljenek meg, amint tudnak. (A kormányközeli étkezdék is működhetnek akadálytalanul, elvégre az apparátus dolgozóinak a nagy munkában kell valahol kosztolni, ha már fizetésemelést alig kaptak!) A tájékoztatás a járvány és a válság elleni védekezésről oly ködös, oly hamis, hogy Magyarország közszolgálati-nak csúfolt orgánumai, a szóvivők hada és a kormány mellé szegődött kiadványok százai alighanem kiérdemelték Európa leghazugabb sajtója címet. No és a milliárdokat a közkasszából.

A milliárdok egyéb célokra is ömlenek a jó magyar kormánytól,

álmatlanságban szenvedő önkormányzati tisztviselők szokták felfedezni, hogy a rendszerint éjszaka megjelenő hivatalos közlönyökben miféle elképesztő kiadásokra jut a példátlanul nagy hiánnyal vergődő költségvetésből, sportlétesítményre, templomokra, fegyvergyárra, állami és a szívünknek kedves magáncégek és balatoni vállalkozók kistaffírozására, külföldi focistaneveldékre. Értelmes és érdemes kiadási célokra alig jut. Igaz, azért családtámogatásra szép summákat különítettek el, s fölöttébb örvendetes, hogy abból Varga Judit miniszter asszonynak is került egy tisztes összeg, ami bizonyára hi-telképességét is növelte, hogy 8 milliós saját erővel megkapja a 192 milliós bankhitelt.

Akit a Fidesz szeret, az kap, akit nem, annak felkopik az álla.

A gazdasági élet természetes szövetét ez a kormány a maga sajátos gazdaságvezetési és szervezési módszereivel már régen szétszabdalta, az urambátyám kapcsolatokra épülő gazdaságpolitika gátolja a hatékonyság emelkedését, még súlyosabbá teszi a gazdasági visszaesést és növeli az államháztartási hiányt. (Vajon az orvosok megkap-ják majd februárban a megígért pénzüket? Ha úgy, ahogyan a tanárok, a rendőrök, a tűzoltók és mások, annak azért lesz visszhangja.)

Minden statisztika, minden értékelés igazolja Kéri László diagnózisát:

Orbán Viktor a fordított Midász király, mert amihez hozzányúl, tüstént szarrá válik.

Ezzel a kormánynyal semmiféle kibontakozás nem ígérkezik, hiszen sem a járvány elleni védelemben, sem a gazdag stabilizálásában nem mutat hatékonyságot, a szakmai véleményeket figyelmen kívül hagyva önkényesen jár el a pandémia megfékezése ügyében, a nemzet egészét fenyegetések árnyékában tartja. Most éppen időszerűnek tartja az egyetemek szétverését, a haveri kört pénzzel tömi, a rászorulókat becsapja és kisemmizi, állandó visszataszító harcot folytat a rengeteg pénzt adó EU-val, hiszen a támogatásokra igényt tart, de a vállalt uniós kötelezettségeknek nem tesz eleget.

Kifelé tartunk az Unióból!

Eközben hollikistvánok, budaigyulák és kósalajosok szemrebbenés nélkül fecsegnek a kamerákba irdatlan ostobaságokat és ferdítéseket arról, hogy milyen gonosz az ellenzék, Európa és szövetségesünk a Nyugat, és hogy tájékozódjunk a mesés Napkelet felé, mert ott vannak a mi kedves rokonaink és barátaink.

Mi folyik itt, 2021. járvány és Orbán sújtotta Magyarországán?

„Hatalommal-vert buta gőggel, vakon süketen, konokan cicázik a bika-dühökkel, mit bánja, kit ér a ro-ham, a feldühödött sem vigyázza: kit öklel, azt sem, hogy a nyársba rohan.“

-írta egykor Benjámin László. Pártunk és kormányunk hideg polgárháborút folytat az emberek, no meg persze a szövetkező ellenzék ellen, mert a kormány és a Fidesz saját vesz-tének lehetőségét érzi 2022-ben, ezért a járvánnyal és a válsággal alig törődve az utolsó filléreket is kifacsarja a védekezésre nem képes nemzetből.

Ugyanakkor a maga megszokott, rút módján folytatja jogi végvárak kiépítését arra az esetre, ha a választásokon veszít, és az új kormány a jogállam visszaépítésével megkísérli majd számon kérni a fideszes rablóbanda viselt dolgait.

Ez folyik most Magyarországon

A kormány ráadásul fegyvereket halmoz fel drága pénzért!

Azt állítja, erre biztonságunk érdekében van szükség, de bennünket már jó ideje senki nem fenyeget, a kormányt is csak az a veszély, hogy elveszti hatalmát. Akkor pedig elképzelhető, hogy a megoldást puskásokra bízza, amint az Orbán Viktor jó barátainál, Belaruszban és Oroszország-ban történik.

Vagyis 2021. közepes évünk lesz: rosszabb mint volt 2020., de jobb mint lesz 2022.!

tavasz

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • 2021.02.01 - 09:40
  Közvetlen hivatkozás

  Volt már olyan a világtörténelemben, hogy politikai gyilkosság vetett véget egy diktátor életének és utána a nép sorsa jóra fordult….Ha viszont ez nem így van, akkor 2022-ben minden normális magyar ember, azaz minden nem fideszrajongó ember menjen el szavazni, és adja voksát a közös ellenzéki jelöltre és pártra.

  Válasz
 • 2021.02.01 - 11:02
  Közvetlen hivatkozás

  Ehhez a cikkhez nincs mit hozzáfűzni, minden benne van. Esetleg még annyit, hogy lehet, nem véletlenül tartják vissza az éttermesek-vendéglősök támogatását, hagyják teljesen kivérezni őket, és ahogy valahol olvastam, kormányközeli öltönyös emberek tesznek vételi ajánlatot a jó helyen lévő, forgalmas üzletekre.
  Így már érthető a pénzek visszatartása. Ez egy igazi maffiakormány. Azért remélem, hogy az éttermesek-vendéglősök között vannak fidesz-szavazók is, akik ’22-ben tudják majd, hova húzzák az X-et

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük