Hiesz György: „Én voltam talán Botka Laci utolsó jelöltje, most már nincs több Botka-jelölt a színen”

Az MSZP vezető személyiségei közül többen nem akarták, hogy Hiesz György gyöngyösi polgármester a párt országgyűlési képviselő-jelöltje legyen. Erről az érintett beszélt az MTI-nek kedden, azután, hogy bejelentette: nem indul a választáson, és kilép az MSZP-ből.
[mnky_ads id=”10551″]

Hiesz, kontra Fodor?

Hiesz György, arra a kérdésre, hogy Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke indul-e helyette Gyöngyösön, azt mondta, szóba került az ő neve is. A 2014-es önkormányzati választáson az MSZP, a DK és az Együtt színeiben nyerő polgármester elmondta, úgy gondolja, tisztességgel képviselte volna pártját a tavaszi országgyűlési választáson, nem is rossz eredménnyel.
Közölte, amíg el nem indul a kampány, bármikor vissza lehet léptetni a jelöltet koalíciós, vagy egyéb érdekek miatt.
[mnky_ads id=”10552″]

Ezt az ember tudomásul veszi

A gyöngyösi polgármester ugyanakkor közvélemény-kutatásokra hivatkozva azt mondta,

„minden mérés nagyon jókat mért”

neki, szerinte a párt eredményének többszörösét tudta volna elérni. Hozzátette: az ésszerű döntést, ha koalíciós megállapodás keretében sikeresebb, eredményesebb jelöltet indítanak, el tudja fogadni.

Hiesz György – aki két cikluson át országgyűlési képviselő is volt – nagyon fájónak nevezte a történteket, de azt mondta, ettől még baloldali, szociáldemokrata marad.

„Én voltam talán Botka Laci utolsó jelöltje, most már nincs több Botka-jelölt a színen”

Az MSZP közleményben reagált:

“Reagálás Hiesz György bejelentésére
Hiesz György váratlan bejelentését sajnálattal, de tudomásul vettük.
Polgármester úrnak városvezetői munkájához sikereket, magánéletében pedig sok boldogságot, és jó egészséget kívánunk!
MSZP”

Fodor Gábor Gyöngyösön született, és egyéniben is ott indult korábban; 1994-ben az SZDSZ színeiben győzni tudott, 1998-ban már nem, azóta pedig nem mérette meg magát. A gyöngyösi választókörzetben a Fidesz Horváth Lászlót, a térség mostani országgyűlési képviselőjét, a Jobbik pedig a szintén gyöngyösi születésű Vona Gábor pártelnököt indítja.

Liberálisok: nem volt szerepünk Hiesz György visszalépésében

A Magyar Liberális Párt azt közölte, semmilyen szerepe nem volt abban, hogy Hiesz György, Gyöngyös szocialista polgármestere kedden visszalépett az országgyűlési képviselő-jelöltségtől.

A Liberálisok szerdai közleményükben azt írták, hogy a lépésről ők is a sajtóból értesültek.

Hangsúlyozták, hogy pártjuk, valamint az MSZP és a Párbeszéd között sem az országos listáról, sem az egyéni jelöltekről nem született még megállapodás; a tárgyalások jelenleg is folynak, a döntések csak azután születnek meg, ha ezeknek a végére értnek.

(forrás: MTI)
[mnky_ads id=”10553″]

„Stop Orbán!” 2.0

Mi az ellenzéki tökölés igazi oka? Csak nem a …….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük