Hihetetlen felmondási hullám a kormánymédiánál

Ezúttal nem az Index, hanem a testvéroldal, az ugyancsak a kormánymédia fontos tagjához az  Indamediához tartozó Dívány szerkesztőségének nagy része távozik. Felmondott női internetes magazin szerkesztősége, alig maradnak helyükön az eddigi stábból munkatársak –írta meg a Media1.-re hivatkozva a Respublika.

Akárcsak az Index-nél!

Úgy tudjuk, először Csonka Balázs főszerkesztő távozása dőlt el, akivel kapcsolatban nemrég a Media1 írta meg elsőként, hogy a főszerkesztői feladatait az a Kitzinger Szonja veszi át, aki az Index egyedüli női főszerkesztő-helyettese volt azután, hogy az Index.hu előző stábja tavaly nyáron felállt Dull Szabolcs főszerkesztő elbocsátása után. A főszerkesztő távozása után a Dívány stábjának jelentős része is a távozás mellett határozott, így az október elsejétől munkába álló új főszerkesztő első megoldandó feladata az lesz, hogy új stábot toborozzon.

Új műsorhoz új…

A helyzet egyébként nem lesz ismeretlen számára, hiszen az Indexhez a lap egyik első alapembereként érkezett, így maga is részt vett az új szerkesztőség tagjainak megtalálásában, valamint korábban több magazinnak, így a Librihez tartozó Napos oldalak magazinnak, a Vodafone Magyarországhoz tartozó Fotel című magazinnak és a Fundamenta Otthonok és megoldások című nyomtatott lapoknak is volt a főszerkesztője, ahol neki kellett megtalálnia az új stábot.

A Media1 kereste a tömeges távozások kapcsán a Dívány leendő főszerkesztőjét, de ő az Indamediához irányította őket.

Kerestük kérdésekkel Starcz Ákost, az Index.hu Zrt. vezérigazgatóját is, aki egyben az Indamedia igazgatóságának is tagja

Starcz még délután türelmünket kérte és egy közzétehető közleményt ígért, de erre hírünk élesítéséig (több órán át) hiába vártunk, ehelyett csak egy jogi eljárást, valamint sérelemdíjat kilátásba helyező fenyegető hangnemű ügyvédi levelet kaptunk arra az esetre, ha akár csak a cáfolattal együtt megemlítenénk a távozások okaként terjedőben lévő pletykát, amire rákérdeztünk. Az ügyvédi levelet azonban szintén nem tehetjük közzé, hiszen abban is említést tesznek a cáfolt pletykáról.

írják.

Frissítés 2021.09.21. 1.
Kerestük Csonka Balázs távozó főszerkesztőt és több más távozó munkatársat is. Csonka azonban nem kívánt nyilatkozni, a többiek pedig egyelőre nem reagáltak.

Frissítés 2021.09.21. 2.
A Dívány egyik távozó munkatársa végül megszólalt. Azt írja, veszélyben érezte a függetlenségét, a szuverenitását.

Időközben kiderült az is, hogy egy másik női lapnál, a kormánymédia Mediaworks holding Fanny című hetilapjánál is tömeges távozás történt a napokban.

Emlékeztetőül

Alig több mint egy éve Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának, azóta szintén távozott  elnöke elbocsátotta Dull Szabolcsot a portál főszerkesztőt, majd nemet mondott a szerkesztőségnek arra a kérésére, hogy a szakmai függetlenség és az Index jövőjének megőrzése érdekében helyezze őt vissza a pozíciójába. A lap szerkesztősége ekkor egyhangú nyilatkozatban állt ki a menesztett főszerkesztő mellett, elfogadhatatlannak nevezve az elnök döntését.

“Évek óta hangoztatjuk, hogy két dolgot tartunk az Index független működése feltételének: se az Indexen megjelenő tartalomba, se a szerkesztőség összetételébe, szerkezetébe ne történjen külső beavatkozás. Dull Szabolcs kirúgásával ez utóbbi feltétel sérült. A menesztése egyértelmű beavatkozás a szerkesztőség összetételébe, arra nem tudunk másként tekinteni, mint nyílt nyomásgyakorlási kísérletre.”

Ezt követően távozott szinte a teljes szerkesztőség. Most úgy látszik a “történekem” ismétli önmagát.

Fejeződik be a portál cikke a kormánymédia legújabb híréről.

Kapcsolódik

kormánymédia

Egy hozzászólás itt: “Hihetetlen felmondási hullám a kormánymédiánál

 • 2021.09.23 - 14:30
  Közvetlen hivatkozás

  nepszava.hu
  Soros György átalakítja a Nyílt Társadalom Alapítványokat 2021.09.13. nepszava.hu
  Kb. 150 embernek kell mennie – írj a New York Times.
  Az átmenet idején bizonyos támogatásokat leállítanak, de…. az idén többet költenek…a menekültekre, mint tavaly.
  ***
  Hát igen, úgytűnik máshol sem fenékig tejföl, de azért valamire futja, pld. a Kalergi tervre.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük