Hisztéria söpört végig a magyar interneten egy félreértett törvény rendelkezései kapcsán

A brit legfelsőbb bíróság tavaly nyáron kimondta, hogy összeegyeztethetetlen az emberi jogokkal a drákói szigorúságú észak-írországi abortusztörvény. Erről írt közösségi oldalán Péterfy-Novák Éva posztjában, ami beindította a félreértés-cunamit.

Keddtől már nem számít bűncselekménynek az abortusz Észak-Írországban

A brit kormány a tervek szerint jövő márciusig dolgozza ki az új észak-írországi abortusztörvény végrehajtási és gyakorlati részleteit, és addig az észak-írországi nők továbbra is Angliában tudják elvégeztetni a terhességmegszakítást, de keddtől már nem fenyegeti őket ezért jogi eljárás hazatérésük után sem.

Észak-Írországban – amely nem része Nagy-Britanniának, de vele együtt alkotja az Egyesült Királyságot a brit korona fennhatósága alatt – a most hatályon kívül helyezett helyi törvények még nemi erőszak vagy vérfertőző kapcsolat következményeként létrejött terhesség esetén sem engedték az abortuszt, és akkor sem, ha a magzatról a szűrővizsgálatokon kiderül, hogy olyan súlyos fejlődési rendellenességekkel jön a világra, amelyek reménytelenné teszik életben maradását. Az illegális abortuszért életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható volt Észak-Írországban.

“…ostobaság és butaság cunami…”

“Ezúton szeretném megkérdezni azokat a nőket, akik feketére változtatták a profilképüket, az észak-ír abortusztörvény miatt, és huszonnyolchetes magzatokról készült képekkel és videókkal riogatnak, hogy átolvasták-e alaposan azt a kurva törvényt, és tudják-e, hogy miről beszélnek.

Huszonnyolc hetes korig ugyanis akkor lesz engedélyezett az abortusz Írországban, ha a magzat HALÁLOS, VAGY SÚLYOS rendellenességgel bír. Azt eldönteni pedig, hogy vállalják- e a szülők ebben az esetben is a gyermeket, engedtessék már meg, hogy az ő joguk legyen.

Mesélhetnék arról, hogy a mostani módosítás a nők győzelme

egy 1861-es (!!!!) törvény felett, ami például azt jelenti, hogy a nőknek nem kell az Észak- Írország partjainál köröző abortuszhajókra szállniuk, nem kell az életüket veszélybe sodorniuk, ha úgy döntenek, hogy megszakítják a terhességüket.

És hidd el, kedves fekete-képet-posztoló, egyetlen nő sem jókedvéből végeztet abortuszt.
Sőt azt is hidd el, hogy felnőtt, felelős emberként, meg tudják hozni a döntést, nem kell kriminalizálni őket 1861-es törvényekkel.

Kívánom továbbá kedves fekete-képet-posztoló, hogy mielőtt meggondolatlanul írsz ki dolgokat, azelőtt a magyar abortusztörvényt alaposan nézd át, és kérdezd meg magadtól, hogy az túl szigorú-e (NEM), pedig nekem például huszonnyolc hetes terhes korom után volt abortuszom (pontosítok:feltöltés, halvaszülés, szenvedés, szenvedés, szenvedés), mert a magzat súlyos rendellenességgel bírt.

És képes voltam felelősen meghozni a döntést,

képes voltam megbirkózni a helyzettel, és képes vagyok azóta is szembenézni ezzel a döntéssel. Mert felnőtt, gondolkodó ember vagyok. Igen, történetesen nő, de nem gyermek, aki képtelen megfelelő döntést hozni a saját életéről.”

Egy nőgyógyász….

A fenti posztra reagált egy nőgyógyász is:

Péterfy-Novák Éva a kialakult helyzetről Szentesi Évaval beszélgetett:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük