Hit Gyülekezete -Orbán egyik kurzusegyháza- és az árvíz - Városi Kurír

Sorting by

×

Hit Gyülekezete -Orbán egyik kurzusegyháza- és az árvíz

A bigott szekták, köztük is a Hit Gyülekezete és a többi kurzusegyház egyik legkomolyabb  ellenfele az Amerikai Népszava. A portál főszerkesztőjének nem tagadhatóan van némi személyes gondja is a népszerű nevén “Hitgyüli” vezető Lelkészével, Németh Sándorral, ám ennek csak a legritkább esetben ad hangot, az alább szemlézett cikkük sem magáról az egyházról, hanem a mindennapokra gyakorolt hatásáról szól.

Hirdetés

És akkor jött Jurák Kata

Mint minden ezredforduló, tömegkatasztrófa, természeti jelenség és ledőlt ház esetén, most is megjelentek a hamis próféták, akik már összefüggést találtak a németországi és a belgiumi árvíz, valamint a magyar homofób törvény elutasítása között. Jurák Kata, a Pesti Srácok újságírója, a Facebook oldalán osztotta meg, amit egykor a Hit Gyülekezetében, a mesterétől, Németh Sándortól tanult. A Hit Gyülekezetében tanítják az embereket arra, hogy bármi rossz történik, az Isten büntetése. Kivéve, ha Németh Sándor kap szívinfarktust, mert akkor az az ördög támadása- kezdődik a portál  cikke.

Jurák Kata idézi a katasztrófa híreit, majd a végén megállapítja, hogy

“a szövetséget meggyalázó országok, nemzetek számára küld az Isten egyértelmű jelzést arra vonatkozóan, hogy ennek milyen következményei lehetnek”.

Valóban Isten küldte a “jelzést”, vagy csak ők állítják a saját diszkriminációjuk és gyűlöletük mögé Istent? Isten valóban így “jelez”? Nem a kereszt Isten jele, ami ennek az ellenkezője?

A karizmatikus álpróféták minden katasztrófát Isten büntetésének tartanak

Jurák Katának és a többi hamis prófétának azt kellene bebizonyítaniuk, hogy akik az árvíz áldozatai, azok az Európai Bizottság tagjai, akik elítélték Orbán homofób törvényét. Ők a “bűnösök”, nem azok, akik meghaltak-írja később a cikk, majd így folytatja:

De akik a prófécia szerint meggyalázták az özönvíz után Isten békeüzenetét jelentő szivárványt, azoknak kutyabajuk, az ártatlan emberek, köztük olyanok, akik esetleg nem is értettek ezzel egyet, azok meghaltak. Isten nem olyan, mint a TEK, hogy a szomszéd lakás falát dönti be, és ártatlan emberekre ront a tettesek helyett.

Mire tanít a pásztor?

Németh Sándor és tanítványai, köztük Jurák Kata, a megváltást és az új szövetség logikáját vetik el, amikor Isten csapását prófétálják rá (mindig csak utólag) a katasztrófákra, mert Isten országának logikája más: nem agyoncsapta a bűnöst, hanem életét adta értük.

Ezek az emberek az ószövetségben bekövetkezett csapásokban sem látták meg soha az Isten szeretetét és az igazi természetét. Hozzájuk hasonló gonosz, bosszúálló személynek látják Istent. Jurák Kata egy fasiszta kiadvány újságírójaként beszél az önmagát a bűnöskért feláldozó Isten természetéről, és ilyennek látja:

“Itt halkan jegyezném meg, hogy Isten nem csak egy szelíd, jóságos öregúr, mint ahogyan a haladó liberálisok elképzelik, hanem Júda oroszlánjaként is említi a Biblia. Nem igazán jó döntés feldühíteni.”

Halkan jegyezzük meg, hogy a szitokszóként “haladónak” nevezett liberálisok jól képzelik, hogy Isten jó. Sokkal jobb, mint azok az emberek, akik a nevében és helyette örvendeznek mások halálán, hogy megkapták, és megérdemelték.

Végezetül

A Jurák Kata-féle hamis prófécia legszebb része az, hogy a szivárvány a Noéval és az emberiséggel kötött szövetség jele, amikor Isten megígérte, hogy többé nem átkozza meg az emberért a földet, holott tudja, hogy “az ember szívének gondolatja gonosz az ő ifjúságától fogva”. Majd ezt mondja a szövetségről:

“Szövetséget kötök ti veletek, hogy soha ezután el nem vész özönvíz miatt minden test; és soha sem lesz többé özönvíz a földnek elvesztésére”.

Az árvíz nem Istentől van, nem az ő büntetése, mert megígérte, hogy ilyen soha többé nem lesz. Ez természeti katasztrófa.

Érdemes  a Hit Gyülekezetéről a cikket tovább (és az általunk kihagyott részeket) olvasni a portálon!

Kapcsolódó

 

Hitgyülekezete

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Hit Gyülekezete -Orbán egyik kurzusegyháza- és az árvíz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.