A szerkesztőség birtokába került egy olyan dokumentum, ami egészen más megvilágításba helyezi a Békemenetet, hiszen az első ezen a néven és hasonló tartalommal még Kádárék kommunista szervezésében indult. Induljon a Békemenet – menet! 
[mnky_ads id=”10551″]

Teljes körű összefogás Battonyától Nemesmedvesig

A  korabeli sajtóanyagok beszámolóiból  megtudhatjuk, mi volt a felvonulás megszervezésének oka. A kommunista mitológia szerint a felszabadító Vörös Hadsereg 1944. szeptember. 23-án a Békés Megyei Battonya községnél lépte át a magyar határt, és október 3.-án az utolsó Békési község is felszabadult. A 20. évforduló alkalmából szervezték meg az első Békemenetet Battonyán.
[mnky_ads id=”10552″]
Ám valójában Csanádpalota volt az első felszabadított város. De Battonya volt Puja Frigyes, az MSZMP KB külügyi bizottsága vezetőjének szülővárosa. Így a szovjet propagandába az előbbi verzió került bele.

- Hirdetés -

Battonya

Minden ilyen megemlékezésen részt vettek a KISZ tagok, KISZ vezetők, MSZMP tagok, a Hazafias Népfront városi és községi bizottságai, illetve az ezek mellett működő helytörténeti bizottságok képviselői, valamint az úttörők.

Békét, biztonságot Magyarországnak!

Az európai béke és biztonság megszilárdítása jegyében vonultak fel. S a Felszabadulási Emlékműnél tartottak beszédeket.

De szerveztek Vietnami békemenetet is a battonyai községi KISZ bizottság kezdeményezésére azzal a céllal, hogy fellépjenek az amerikaiak vietnami  agressziója ellen.

Vietnam

1960-as, 1970-es években járunk. Bencsik András még fiatal éveit tapossa, de markáns véleménye van a körülötte lévő világról. 1977-ben így fogalmaz:

„ A magyar nép történetének legnagyszerűbb fejezete kezdődött 32 éve. „

Bencsik András a mai napig tagadja kommunista kötődését.

 

Békemenet

A békemenetelés forrásvidéke után lássuk a jelent

Vizsgáljuk meg, mi a hasonlóság a kommunista és az úgynevezett jobboldali békemenet között!

  • A propaganda. Az első Békemenetet a szovjet hadsereg felszabadításának megünneplésére szervezték. Viszont abban már hazudtak, hogy melyik város lélegzett fel először.
  • A CÖF által lebonyolított parádé magyarázata: hazánk folyamatos támadás alatt áll, meg kell védeni az ország szuverenitását, Soros emberei bevándorló országgá tennék Magyarországot. Globális elit, nyugat tönkretesz mindent.

Ugyanaz a demagógia, mint amiket a Kádár rendszerben használtak.

  • A CÖF azzal dicsekszik, hogy milyen sokan mennek el a Békemenetre. A szervezés a toborzás valóban széleskörű, Romániából és Lengyelországból is buszoztatnak embereket ingyen, mármint a mi pénzünkön. Ám valószínű a közhivatalok dolgozóinak kötelező lesz a megjelenés, akárcsak a kommunista rezsim alatt.
  • Stefka István: „Mi a szeretet és a nemzeti összefogás jegyében megyünk ki”.
  • 1966-os Békemenet: a nagy társadalmi összefogás keretében szerveződik meg

Egyik estben sem volt semmi szükség a felvonulásra. Ha egy ország nem áll háborúban senkivel, akkor a népnek élni és dolgozni kell, a vezetőknek pedig békén hagyni őket és kormányozni, méghozzá legjobb képességük szerint.
[mnky_ads id=”10553″]

Kapcsolódó

Jön a Fidesz-csodafegyver: a spontán Békemenet! – a pontos buszindulásról később értesítenek!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét