Hó-hahó, jön a hó!!!!!

Napok óta mondjuk, de most már biztos, ahogy ígértük is, itt a tél, A megúszhatatlan évszak, úgy,hogy inkább örüljünk neki ha már a kutya nem eszi meg.

Lássuk mi vár ránk!

Hétfő éjszaka is marad a borult ég és további, de már országszerte gyengülő csapadékra kell számítani. Élénkülő, északon helyenként már erős lökésekkel (>60 km/óra) is kísért északi szél fúj. Eleinte még országszerte eső esik vagy szitál, de az éjszaka folyamán, az ország északi területein egyre többfelé válthat havas esőbe, a hegyekben havazásba, majd egyre többfelé síkvidéken is hóesésbe a gyengülő csapadék. Reggelig kb. az ország északi felén már előfordulhat télies, vegyes halmazállapotú csapadék. Tartósabb hóesésre az északnyugati határvidéken, az Alpokalján, illetve az Északi-középhegységben van a leginkább esély.

Kedden élénk, északnyugaton és északkeleten erős északi szél fúj. Borús idő lesz, fokozatosan gyengülő, néhol csak szitáló, időnként szünetekkel is tarkított csapadékkal. A hó-eső határa a nap folyamán előreláthatólag fokozatosan húzódik dél felé. Délelőtt még elsősorban az ország északi harmadán valószínűbb hóesés, hószállingózás, délután már a középső országrészben is lehet, majd este, éjjel a déli területeken is számítani kell havas esőre, majd hóesésre is. A délkeleti határvidéken van a legkisebb esélye hóesésnek.

Kedd estig, 1 cm-t meghaladó hórétegre a Dunántúl északi és nyugati területein, különösen a hegyekben, valamint az Északi-középhegység térségében van a legtöbb esély. Kisebb a valószínűsége, de van esélye az ország északi felén elhelyezkedő alacsonyabb hegyekben (Budai-hegyvidék, Pilis, Visegrádi hegység).

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

kedd reggel északnyugaton, északon 0, délen +4 ,

kedd délután +1 és +5,

szerda reggel északnyugaton, északon -3, délkeleten 0 fok körül alakul.

A következő oldalon megtudhatja milyen lesz a folytatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük