Hogy kerül Rubint Réka az Operaház balettkara közelébe? Hát úgy, hogy nagyzenekari kísérettel edzi őket! - Fellázadtak az érintettek! - Városi Kurír

Sorting by

×

Hogy kerül Rubint Réka az Operaház balettkara közelébe? Hát úgy, hogy nagyzenekari kísérettel edzi őket! – Fellázadtak az érintettek!

Nagy ugrás ez a még oly hatalmas méretű és befogadóképességű sportcsarnokban tartott edzések után! Azonban nem csoda, hogy a balettáncosok, akiknek a testük a “hangszerük” nem repestek az örömtől, hogy olyasvalaki akarja megmondani nekik, hogy miként tartsák karban magukat, akinek fogalma sincs a szakmájukról és aki maximum a zsöllyén ülve látta őket táncolni egy előadás közben. Rubint Rékát pillanatok alatt nem kívánatos személynek minősítették az Operaház táncosai.

Hirdetés

Az ajcsi, amit köszönik, de nem kérnek

A Magyar Állami Operaház jövő tavasszal “Rubint Réka rekreál – Nőnapi ajándék az Operából” címmel ugyanis különleges edzést tart balettművészeknek és a vállalkozó kedvű kollégáknak, melyhez az aláfestő zenét az Opera csapata fogja biztosítani, sőt, még film is készül az óráról

– írta a Blikk.

varosikurir 218670438 863265040954982 9183662831727363112 n

az Operaház egyik balettművésze és szólótáncosa, Juratsek Julianna a program láttán egy nyilvános Facebook-posztban kelt ki Réka esetleges szereplése ellen, és véleményét több száz hozzászóló, köztük rengeteg kollégája is osztotta. Íme a posztja:

“Mikor azt gondolom, hogy nincsen lejjebb….de mindig van!

Rubint Réka oldala az Eiffel Műhelyház-ban? Művészeknek ad edzést? Pontosabban Balett művészeknek!! Kérdem én, hogyan lehet, egyáltalán hogyan fordulhat elő, hogy egy szakmailag nulla “edző” profi táncosoknak tartson edzést? Hogyan vetődhet fel ilyen beteg ötlet?

Esetleg ez csak egy vicc?…..de még annak is rossz! De nem vicc! Ez teljesen komoly!

Tisztelt Operaház vezetősége!

Javasolni tudom, és javasolni szeretném, hogy tavaszig gondolják át többször is ezt a kedves nőnapi ajándékot! És, hogy mit kezd a “…koronázatlan királynő, vagy( királyné)”az operamuzsikával?….semmit, mivel azt sem tudja mi az!….”

Norbert, a férj sem volt rest, még az “anya-kártyát” is előkapta!

A családfő azonnal neje védelmébe fogott, ami különben teljesen normális reakció, de nem így….

“Mivel közös ismerőseink vannak, fájdalommal olvastam sorait. Nem értem egy ilyen csinos, szakmailag elit Nő, hogy beszélhet így a Feleségemről? Ő egy ikon. Sehová sem akar menni. Hívják. Hívták.

Amit képvisel az hit, sport, szeretet, szemlélet. Mind edzői, mind oktatói TF-végzettséggel, 25 év múlttal és szakmájának legnagyobb ismertségével, elismertségével rendelkezik.

10 millió magyar tudja a nevét és mégis alázatos ember maradt. Részéről mindegy az Operába, Sportcsarnokba, vagy a Paksi Atomerőműbe hívják. Fáj az írása. Mintha a Whiskysről, vagy Escobarról írna. Otromba, alaptalan, erkölcstelen, lenéző.

Én kérek elnézést egy háromgyerekes Anya nevében. Akkor sem írhatna így senkiről, ha Ön a moszkvai társulat alapítója lenne. Lehet szakmailag összezárni…”

És a válasz….

A profizmus ott kezdődik, hogy tudunk, tudjunk nemet mondani! (…) A kritika, amit megfogalmaztam, az nem Réka anyaságáról szólt, pusztán szakmai észrevétel! (…) Azt gondolom, hogy az a fajta mozgásvilág, amit Réka képvisel nem való egy művészeti központba, sőt semmilyen művészeti létesítménybe! Persze ha ez egy családi nap lesz, akkor semmi gond vele, bár az operaházi nagy zenekari kíséret egy kissé túlzás. Véleményem nem Réka személye, hanem a program koncepciója ellen szólt

– állt a válaszában.

De ki hívta?

Juratsek Julianna az Operaház vezetőségétől is megkérdezte, hogyan jött a remek ötlet, amire az alábbi választ kapta:

a sokszínűség és az Eiffel Műhelyház minél szélesebb körben történő népszerűsítése érdekében találták ki a Rékával közös programot és a meghívást senkinek sem kötelező elfogadnia.

Kapcsolódó

 

rubint

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.