BlogbazárGyorshírKiemelt hírek

Hogy kerül Vásárhelyi Mária és Dés László a Mindszenty szoboravató beszédbe?

mindszenty

Az Orbán-rezsim csinovnyikjai mára tökéletesen levetették magukról a józan ész minden nyűgét, béklyóját. Gátlástalanul mondják, ami eszükbe jut, úgy viselkednek, mint akik a haláltáncukat járják. Lehet, hogy tényleg? Legutóbb Soltész Miklós államtitkár agya hagyta el magát, kínos, de éppen akkor, amikor egy fontos szobort avatott. 

Határtalan kormányzati mocskolódás

„Jó lenne, ha a liberális világ, Vásárhelyi Miklós utódai, veje, lánya, Mária és Dés László, Sargentinik és Cohn-Bendit-ek és a velük egyívású, szóban demokraták elveikben toleránsak, de tetteikben gyűlölködők kereszténységet, magyarságot, nemzetet megvető és gyűlölő társaságok, politikusok észrevennék, hogy ezzel nem érnek célt”

– szólt az inkriminált részlet.

A szövegre Gábor György filozófus közösségi oldalán reagált:

Bodnár Zoltán barátom hívta fel a figyelmemet Soltész Miklós államtitkár minapi beszédére, amelyben Vásárhelyi Máriat és  Dés lászlót nemes egyszerűséggel, mint „kereszténységet, magyarságot, nemzetet megvető és gyűlölő” személyeket hozta szóba. Ami a nemzetet és a magyarságot illeti, habár nehéz patikamérlegen kimérni, vajon ki adott többet a hazának és a nemzetnek itthon és külföldön egyaránt, mindenesetre – teszem azt – Dés László és Soltész Miklós esetében nem patikamérlegre, hanem minimum egy mázsálóra volna szükség, hogy a kettejük közötti különbség megközelítően érzékelhetővé váljék. Ami pedig a kereszténységet illeti, mázsálót itt nem tudok felajánlani, ám épp azoknál, vagyis Soltész Miklósnál és az egész Orbán-kabinetnél, akik a szótárukban a keresztény tanítást és eszmeiséget a legócskább falvédő szöveggé silányították, nagyobb kárt a kereszténységnek az elmúlt évek során kevesen okoztak.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Mindszenty bíboros és a vascső esete

 

About Author

Szólj hozzá!