Hogy került Merkely Béla a nézők nélkül rendezett tokiói olimpiára? Frissírve!

Merkely Béla a Facebookon osztott meg néhány fotót arról, hogy kint van Tokióban, és a helyszínen szurkol a magyaroknak. A Semmelweis Egyetem rektora arról írt, hogy izgalmas és küzdelmes pillanatokat élt át. Elvileg az olimpiát idén nézők nélkül rendezik. Ennek ellenére ne induljon be a reflex, hogy megint valami sumákságról van szó! Más a helyzet!

Merkely Béla a FINA Sports Medicine Committee tagja, ezért utazhatott a helyszínre

A Semmelweis Egyetem rektora a helyszínen szurkol a magyaroknak a tokiói olimpián. Pénteki posztja:

„Ma megkezdődik XXXII. nyári olimpia Tokióban, szombattól pedig a versenyeké és sportolóinké a főszerep. Kedvcsinálónak megosztok Önökkel néhány riói pillanatot, amelyek örökre emlékezetesek maradnak a számomra. Hajrá magyarok! Hozzunk el minél több érmet, az aranyosabbakból is!”

De nem egyedül van, négy másik férfival utazott ki Tokióba. Merkely Béláék az úszószámok épületéből jelentkeztek be a Facebookon. A professzor vasárnap azt írta:

„Ma nem sikerült az újabb arany, de így is izgalmas és küzdelmes pillanatokat élhettünk át Tokióban. Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen nyújtott negyedik helyére nagyon büszke vagyok, akárcsak Siklósi Gergely ezüstérmére, amit a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében sikerült elhoznia. De az olimpia folytatódik! Szurkoljunk együtt a 4×100-as férfi gyorsváltónak (Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Németh Nándor, Bohus Richárd), akik a mai napon döntőbe jutottak! Hajrá magyarok!”

A 2020-ról elhalasztott olimpiát nézők nélkül rendezik meg a koronavírus-járvány miatt

Egyelőre nincs információnk arról, Merkelyék hogyan tudtak mégis ott lenni a helyszínen. A 168 kereste az ügyben a rektort, amint válaszol, új cikket írunk.

A magyarázat, amiből kiderül, csak figyelmetlenek voltunk

„A riói ötkarikás játékokon kiemelkedően szerepeltek sportolóink, ahol a magyar úszóválogatott orvosaként fantasztikus magyar sikereknek lehettem tanúja. Hamarosan újra láthatjuk nagyszerű sportolóinkat versenyezni, most

Tokióban, ahova én is elindultam a mai napon, mint a FINA Sports Medicine Committee tagja.

Az idei olimpia több szempontból is más lesz, mint a korábbiak. Idén nézők sem szurkolhatnak a lelátókon, valamint számolni kell a nagyon szigorú járványügyi szabályozásokkal. De minden nehézség ellenére, biztos vagyok benne, idén is sikerül számos érmet, sőt aranyérmeket nyernünk. Szurkoljunk együtt, hajrá magyarok!”

Frissítés!

dr. Merkely Béla rektor Facebook oldalán így fogalmaz a 168 órától átvett cikkel kapcsolatban:

„Sajnálatos, hogy a 168 Óra cikk írója sem az én, sem pedig a négy kiváló, velem együtt szurkoló edző szerepét nem ismeri az olimpián. Ahogy korábban arról itt a Facebook oldalamon is beszámoltam, a tokiói olimpián a FINA sportorvosi bizottságának tagjaként, akkreditált orvosként veszek részt és nem nézőként. De, ha már van lehetőségem a vizes versenyszámokat személyesen végignézni, a legnagyobb lelkesedéssel drukkolok és izgulok a magyarokért a férfi 4×100-as gyorsváltó csapat tagjainak edzőivel, Nagy Péterrel, Petrov Árpáddal, Plagányi Zsolttal és Selmeci Attilával.”

Elnézést kérünk a rektortól és olvasóinktól, hogy nem voltunk elég körültekintők!

 

merkely

3 thoughts on “Hogy került Merkely Béla a nézők nélkül rendezett tokiói olimpiára? Frissírve!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük