Connect with us

Tech - Tudomány

Hogyan hathat a kriptovagyonra a Bitcoin legutóbbi felezése

Hogyan hathat a kriptovagyonra a Bitcoin legutóbbi felezése
Megosztás

A legelső és legnagyobb kriptovaluta a közelmúltban felfelé ívelő pályán mozgott. Az előrejelzéseknek megfelelően a Bitcoin átlépte a 69 000 dolláros árfolyamot és az 1373 milliárd dolláros piaci kapitalizációt. Feltételezve, hogy még mindig a felhalmozási szakaszban vagyunk, ezek lehetnek az utolsó napok, amikor kedvezményesen vásárolhatunk az eszközökből. Cikkünk feltárja, mi vár ránk a felezést követő nyáron, és hogyan profitálhatsz legjobban ebből az ominózus eseményből.

Mi az a Bitcoin felezés?

A Bitcoin felezési eseménye az egész kriptovaluta-ipar számára egy meghatározó esemény, mely nagyjából négyévente következik be. Ez a programozott folyamat felére csökkenti a bányászjutalmakat, lelassítva ezzel az újabb és újabb egységek hozzáadását a körforgásban lévő készlethez. A felezés fogalmának megértéséhez elengedhetetlen a Bitcoin működésével tisztában lenni.

Hogyan működik a Bitcoin?

A Bitcoin egy úgynevezett Proof-of-Work (PoW) konszenzusmechanizmuson alapszik, mely lehetővé teszi a bányászok számára, hogy egy kriptográfiai rejtvényt megoldva újabb és újabb blokkokat adjanak hozzá a már meglévő lánchoz. A bányászok azok a személyek, akik speciális bányászati berendezések használatával dolgozzák fel és érvényesítik a tranzakciókat. A tranzakciókat tartalmazó blokk belép egy sorba, ahol a bányászok versengenek azért, hogy ki oldja meg a számítási feladványt. A tökéletes hash-t megtaláló bányász jutalomban részesül, a blokk pedig hozzáadódik a lánchoz. A bányászok e mellett jutalmat kapnak a tranzakciók ellenőrzéséért és a hálózat biztonságának a fenntartásáért. A „Proof of Work” kifejezés a munkához szükséges erőfeszítésre utal, mely bizonyítékként szolgál.
2024 áprilisában, a Bitcoin negyedik felezési eseménye után a bányászok blokkjutalma 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re csökkent, ez az esemény pedig négyévente megismétlődik, amíg az utolsó, 21 milliomodik BTC is kibányászásra kerül. Hogyan befolyásolja ez az esemény a kriptopiacot?

Miért fontos a felezés?

Az egyik ok, amiért a Bitcoin vonzó, az a készletének a szűkössége. A felezési mechanizmus célja a kínálati ütemezés fokozatos csökkentése, ahogyan a nemesfémek esetében is láthatjuk. Ennek hála a BTC fokozatosan korlátozottá válik, idővel pedig várhatóan felértékelődik. A felezés célja az inflációs hatások ellensúlyozása, azonban a befektetők spekulatív jelleggel a piac felfutását várják az eseményt követően. A kínálat szűkössége azonos kereslet mellett árfelhajtó hatással rendelkezik, ennek köszönhetően pedig a Bitcoin árfolyama a felezést követő hónapokban felértékelődik. Ebből kifolyólag, a mostani alkalom remek lehetőség profitálni ebből a rendkívül fontos eseményből.

Hogyan lehet profitálni a felezésből?

A Bitcoin felezési eseménye általában a legnagyobb kriptovalutákra van közvetlen hatással, azonban ez tovább gyűrűzik idővel a kisebb altcoinokba is. Az újonnan beáramló friss tőke felvirágoztatja a piacot, tökéletes feltételeket teremtve az árfolyamok mozgásának a kihasználásához. Lehet esésre fogadni (shortolni), növekedésre fogadni (longolni), vagy tartani hosszú távon (holdolni), mely a felezés után könnyedén kifizetődhet. A „főszezonban” a kriptovaluták és a kriptokaszinók felfutására számítunk. A szerencsejáték platformok decentralizált képviselői hatalmas érdeklődést élveznek globális szinten, így az ezzel foglalkozó projektek remek befektetési alternatívát jelenthetnek.

A kriptokaszinók szerepe

A kriptovaluta- vagy akár blokklánc-technológia szerencsejáték-platformokba való integrálása rengeteg lehetőséggel kecsegtet. Az átláthatóság, biztonság és akadálymentes használat olyan tulajdonságok, melyekre a központosított platformok nem minden esetben képesek. Mindemellett a passzív, kockázat- és erőfeszítés nélküli nyereségszerzés sem utolsó szempont. A felezés utáni őrület közepette a kriptokaszinók hatalmas érdeklődésnek örvendenek, a játékosok nyereményeiket Bitcoinba vagy egyéb kriptovalutákba fektethetik, ezzel az alternatív megoldással pedig megszokszorozhatják nyereségüket. A vezető platform az ilyesfajta szórakozásra a Fairspin, az iGaming ikonikus szereplője.

Fairspin: biztonságos hely a jutalmak begyűjtésére

A platformot 2018-ban alapították, mára pedig a globális közönség kedvenc fiat- és kriptofizetési lehetőségeket kínáló oldala lett. A Fairspin több mint 8850 játékot, egy kiterjedt sportfogadási- és staking programot kínál, ez pedig vezető iGaming platformmá teszi.

Nyerj egyszerűen, használd fel könnyedén

A játékosoknak lehetőségük van a játékok széles skáláját élvezni a klasszikus nyerőgépektől az összeomlásos játékokig. A játékok kimenetele 100%-ban ellenőrizhető, hamisításmentes és blokkláncon kerül rögzítésre, tárolásra. Minden felhasználó utánajárhat ennek a Trueplay Exploreren keresztül, ahol a megérdemelt nyereményeket is át lehet venni. Amellett, hogy az eredmények igazságosak, a felhasználóknak villámgyorsan lehetőségük nyílik arra, hogy eszközeiket jóváírják. A Fairspin különleges alkalmakkor elképesztő nyereményeket kínál a felhasználók számára, ezeket pedig pillanatok alatt saját kézbe is lehet venni. Amennyiben sikerrel veszel egy ilyen lehetőséget, azonnal átutalhatod nyereményed a saját tárcádba.

Növeld a kripto-vagyonod passzívan

A játéklehetőségek széles tárháza mellett a Fairspin egy staking programot is kínál, mely lehetővé teszi a 8 órás, 1 napos és 3 napos időszakra történő zárolást extra jutalmakért cserébe. A TFS Token a platform natív tokene, eszközeidet pedig a zárolási időszak után kamatostól visszakapod, részesülve a platform bevételeiből is.
A tulajdonosok ennek hála akár évi 500%-os hozamot is generálhatnak, a napi hozam pedig elérheti a 21%-ot is. Egyetlen másik játékplatform sem kínál ilyen kedvező lehetőségeket a kriptoeszközök zárolására, ebből is látszik a Fairspin úttörő szerepe. A Fairspin közösségi menedzsere, Poly, kijelentette, hogy a staking teljesen kockázatmentes, még akkor is, ha éppen az adott időszakban a platform veszteséges. Ezzel a húzásával a projekt megerősíti a felhasználók bizalmát, hogy érdemes TFS tokenekre váltani a megszerzett Bitcoin-t vagy egyéb kriptovalutákat. Fordítva is ugyanilyen egyszerűen működik, nézzük meg, hogyan lehet extra TFS tokenekhez jutni.

Üdvözlőbónusz és hűségprogram

Minden új felhasználó 200 TFS-ben, és az első befizetés után további 450 TFS + 140 FS üdvözlőcsomagban részesül. A befizetési és fogadási követelmények teljesítésétől függően a bónusz változhat, így mindenki kiválaszthatja a saját stratégiája szerinti leginkább kedvező csomagot. Ez csupán a kezdete azoknak a bónuszoknak, melyeket a Fairspin a felhasználóinak biztosít. A tízlépcsős hűségprogram biztosítja, hogy minden játékos folyamatos jutalomban részesüljön aktivitásától függően. Minél többet játszol, annál magasabb szintre juthatsz, ezzel növelve pénzvisszafizetési rátádat és limitjeidet, melyeket a fogadások során használhatsz. A legmagasabb szintű „VIP Platinum” kártya az alábbiakat biztosítja:

  • napi 10% pénzvisszatérítés fogadás nélkül
  • heti 5% pénzvisszatérítés fogadás nélkül
  • heti 50%-os pénzvisszafizetés 60-szoros téttel
  • staking korlát: Play-to-Earn 15 000-szörös bónusz

A TFS megszerzése után ezek után elképzelhetetlennek tűnik, hogy a szerencse elkerüljön, ha aktív felhasználó vagy. A nyerő és vesztes fogadásokra egyaránt rakeback kerül, ezzel növelheted tokenjeidet aktuális anyagi helyzeted alapján.

Végső gondolatok

A Bitcoin felezési eseménye vitathatatlan hatással bír a kriptopiac alakulására. A piaci volatilitás fokozódása kedvező feltételeket teremt a kereskedéshez és a befektetési érték növeléséhez. Bár a BTC felezése erősen befolyásolja az eszközök árfolyamát, a kriptovaluta-közösségnek óvatosan kell közelítenie a lehetőségekhez, és alapos kutatást végezni, mielőtt elköteleződnek egy projekt mellett. A makrogazdasági helyzet mellett a befektetői hangulat és a szabályozási környezet is jelentősen befolyásolja a Bitcoin és a többi eszköz árfolyamának alakulását. A kriptokaszinók azonban a felezési időszakot követően jelentős aktivitásbeli növekedést tapasztalhatnak, az iGaming platformok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy vagyonukat és eszközeiket kedvező feltételek között menedzseljék a piaci viszonyoktól függetlenül. A blokklánc-alapú kaszinók közül érdemes kiemelni a Fairspin-t, mely az iGaming terület vezető platformja. A tokenszerzési ösztönzők, mint például a rakeback vagy a staking hozzájárul ahhoz, hogy a felhasználók a lehető legtöbbet kihozhassák anyagi helyzetükből.

Szerző