Sorting by

×

Hogyan mutyizták el a közpénzt a Fidesz alatt Pécsett a városi kommunikációban? – Újabb nyomozás a pécsi ügyvédi átvilágítás eredményeként!

A Fidesznek kezdettől fogva alapvető tevékenységi területe a kommunikáció, a reklám, az üzenetek küldése a polgárok felé. Ennek elsődleges szerepe az emberek gondolkodásának befolyásolása. Ezzel hergelik, tartják össze a tábort, hülyítik el a népet. De a lopás elsődleges területe is ez, ahol legkönnyebben lehet elsíbolni a közpénzt és áttolni a haveri cégek kezébe, ahonnan pedig átfolyhatnak a Fidesz megfelelő embereinek és központi rejtett számláira.

Simicskától sokat tanult erről Orbán

Simicska bukása után ezért is volt háború, majd pedig per Budapesten a hirdető oszlopokkal kapcsolatban, amíg azokat is el nem vették a mi Drága Lajosunktól. Ki mondja meg, mennyi a reális bér összege egy hirdető táblának egy évre, vagy mennyi egy 40 másodperces politikai reklám stb. reális ára a televízióban vagy a rádióban?! Senki! Hasra ütve lehet árakat mondani. Minél nagyobb az ár, annál nagyobb összeg lesz kifizetve a haveri cégeknek. Innen pedig különböző szerződési és számlázási hálózaton át bekerül a megfelelő fideszes zsebekbe.

Kicsi ország vagyunk nagy kommunikációs cégek monopóliumával. Ettől kezdve annyit lehet lopni, amennyit nem szégyellnek.

Péterffy Attila pécsi polgármester átvilágíttatta a város cégeit, ahogyan azt a kampányában megígérte a választóknak

Az átvilágítás, adatgyűjtés megtörtént a Pécsi Kommunikációs Kft-nél (PKK Kft) is, aminek feladata a város és cégei kommunikációjának, város marketingjének központosított intézése stb. Kapitány Gergely, a Fidesz közeli lakájmédium, a PécsAktuál jeles képvi napokban tette közzé, hogy közérdekű adatok kiadása iránt nyújtottak be kérelmet az önkormányzati cégekhez, melyben kérték az átvilágítási jelentések részükre való kiadását. Ő egyébként maga is ügyvezetője volt a Pécsi Kommunikációs Kft-nek 2015-ben, utána mások követték a pozícióban.

Csak szólok, hogy felesleges az erőlködés.

Ha valamely ügyvédi munka befejeződik, akkor annak mi nyilvánosságra hozzuk az eredményét. Nem értem, miért siettetik a saját bukásukat!? Haha!

A PKK Kft-nél átvilágítást végző ügyvéd bizony itt is talált az ügyeskedő, Fideszes mutyira is utaló jeleket.

Tudniuk kell, hogy Fodor-Petrov József volt a Fidesz közeli ember Pécsett, akinek vagy rokonának érdekeltségébe tartoztak azok a rádiós Kft-k, amelyek Pécsett szórtak adást. Ilyen volt az Alisca Rádió Kft, a P1 Médiaügynökség Kft, a P1 Sales House Kft 2015 és 2018 között. Ezekkel szerződést kötött a PKK Kft ügyvezetője hír és tájékoztató műsorok, reklám spotok stb. sugárzására. A szerződések alapján az önkormányzat és cégeivel (Pl. Tüke Busz Zrt, Tettye Forrásház Zrt, Pétáv Kft stb.) kapcsolatos anyagokat kellett sugározni a rádiónak.

Péterffy utasítására a jelenlegi ügyvezető feljelentést tett, mert az átvilágító ügyvéd, aki én voltam, szabálytalanságokra lelt itt is. Mi fellépünk a pécsiek közvagyonának ellorozása ellen. Nem úgy, mint a fideszes politikusok, akik a maffia tagjaként szétlopták Pécset és az országot.

A feljelentés szerint nem található meg olyan számla és az ahhoz mellékelt teljesítést igazoló irat 2016-tól 2018-ig terjedő időben, amely a szerződésekben írt összes szolgáltatás teljesítését igazolná az azokban írt összes cég tekintetében. Ennek ellenére a havi teljes díj ki lett fizetve. A sok számla mellett nem található meg az adott időszakra szóló szerződésben szereplő valamennyi céggel kapcsolatban teljesítési igazolás, ennek ellenére a teljes havi díj ki lett fizetve.

Ha van valamely városi céggel kapcsolatos teljesítési igazolás a számla mellett, akkor az egyik igazol teljesítést a megnevezett céggel kapcsolatban, a másik teljesítési igazolás viszont azt tartalmazza, hogy a hanganyag sugárzására nem került sor, de mivel a vállalkozó szerződésben foglalt rendelkezésre állási kötelességének eleget tett, ezért a teljesítési a szerződési tartalomnak megfelelt. A havi teljes összeg ki lett fizetve ezen esetekben is.

A szerződéses gyakorlat ismeri a rendelkezésre állási, más néven készenléti díj intézményét.

Ami azt jelenti, hogy fizetnek a vállalkozónak azért, mert készenlétben áll a teljesítésre, de arra nem kerül sor, mert a megrendelő valamilyen okból nem igényli. Mindezzel az a probléma, hogy ennek összege nyilván csak sokkal kisebb lehet, mint a teljesítés esetén járó szerződéses díj. Másrészt ezekben a szerződésben nem is volt kikötve rendelkezésre állási díj fizetési kötelesség a megrendelő terhére.

Ennek ellenére a PKK Kft ügyvezetője akkor is leigazolta a teljesítést, ha akár több városi céggel kapcsolatban az adott hónapban nem is sugárzott semmit a rádió és így a teljes havi díjat kifizették a Fidesz közeli cégnek.

Ezen kívül 2016 áprilisában a szerződés havi díját a korábbi évben alkalmazott 412 500 ft+Áfa-ról 833 334 ft+Áfa összegre emelték fel. Tehát 202 %-ra nőtt a díj.

A KSH adatai szerint ekkor a szolgáltatások tekintetében az infláció az előző évhez képest 1,5 %-os volt. Vagyis ha 2015-ben száz forintba került egy szolgáltatás, akkor 2016-ban 101,5 ft lett az ára az infláció miatt. Ennek ellenére több mint duplájára emelték a díjat. Noha a rádiós reklám a marketing statisztikák szerint nem is nagyon hatékony, mert az emberek egyre kevesebbet hallgattak rádiót. Az internetes reklám hatékonysága, elérése viszont folyamatosan nőtt.

Tehát felmerült a gyanú, hogy a korábbi ügyvezető jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűncselekményét követte el, amivel saját cégének bruttó 11 112 507 (Tizenegymillió- Száztizenkettőezer-Ötszázhét) forint kárt okozott az évek alatt. Mindebből arra lehet következtetni, hogy a PKK Kft a politika illegális, közpénz kifizetőhelye volt. Ezért született most feljelentés.

Pécsett óvodát kellett sajnos bezárni. Ez a pénz egy átlagos pécsi óvónő kb. négy évi fizetése!!! Így lopta meg a pécsieket a Fidesz!!! Lesz dolga a rendőrségnek az igazság kiderítésével. Reméljük, hogy nem hibáznak!

Ez is Pécs

Hogy függhet össze a pécsi Volvo-gate és az Orbán által belengetett EU-s jogállamisági vétó?

Pécs

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Hogyan mutyizták el a közpénzt a Fidesz alatt Pécsett a városi kommunikációban? – Újabb nyomozás a pécsi ügyvédi átvilágítás eredményeként!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.