Hogyan tovább, Honvédkórház? - Városi Kurír

Sorting by

×

Hogyan tovább, Honvédkórház?

Az új kormány megalakulását követően, ki tudja miért, azt a példátlan döntést hozta Orbán Viktor, hogy a Honvédkórházat a belügyminiszter alá rendeli. A döntést semmi nem indokolhatja, ha csak az nem, hogy már eleve nem bízott, az üzleti szférából érkező kormányszóvővő-férj, az új honvédelmi miniszter képességeiben, és mivel ragaszkodik ahhoz, hogy Magyaroroszágon nem lehet egészségügyi- és oktatási minisztérium, (?) maradt “megoldásnak” Pintér Sándor, az erős ember.

Hirdetés

Aggasztó átszervezés

A honvédelmi miniszter és a belügyminiszter parlamenti meghallgatását kezdeményezzük a Honvédkórházat érintő változások miatt Kikerül a Honvédkórház a Honvédelmi Minisztérium irányítása alól és a Belügyminisztérium alá fog tartozni 2023. január 1-től. Mivel a Honvédkórház a belügyi szervek hivatásos állományának ellátásáért felel, valamint a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ is a kórház területén működik, ezen túlmenően pedig 1,5 millió civil lakos ellátását is biztosítja, rendkívül aggasztó, hogy az átszervezés részleteit sem a nyilvánossággal, sem pedig a kórházban dolgozó mintegy 3000 alkalmazottal nem közölték. A Honvédkórház nemcsak a honvédség, hanem a teljes magyar egészségügyi rendszer kiemelt fontosságú intézménye, éppen ezért a Honvédelmi bizottság ellenzéki alelnökei kezdeményezik a honvédelmi miniszter és a belügyminiszter bizottság előtti meghallgatását.

-írja közös közleményében a a Honvédelmi és rendészeti bizottság MSZP-s és Jobbikos alelnöke.

Biztos, hogy a belügyminiszternél a hely?

Az intézmény fő feladatai: 

A katona-egészségügyi képességek kialakítása és fenntartása, az ezekhez szükséges feltételrendszer biztosítása, az egészségügy területén a társadalombiztosítással összefüggő és a katona-egészségügyre vonatkozó tevékenység. A Magyar Honvédség nemzetközi kötelezettségeiből adódó egészségügyi feladatok végzése;. Részvétel az alkalmassági vizsgálatokban, az alkalmassági követelmények és az alkalmasság elbírálásának rendje meghatározásában, az ideiglenes szolgálatképtelenség orvosi elbírálásában, a felülvizsgálati tevékenység végzése. Közép- és felsőszintű egészségügyi képzés biztosítása, az MH Közegészségügyi és Járványügyi Szolgálatának működte­tése, a Magyar Honvédség egészségügyi tevé­kenységének felügyelete, a főszakorvosi rendszer működésének irányítása.  (Forrás)

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.