"Hol lehet jelentkezni???" - kérdezi a nyugdíjas kommentelő - ...és, hogy mi ennyire kelendő 2022 Magyarországán? 65+-osan is a munkalehetőség! - Városi Kurír

Sorting by

×

“Hol lehet jelentkezni???” – kérdezi a nyugdíjas kommentelő – …és, hogy mi ennyire kelendő 2022 Magyarországán? 65+-osan is a munkalehetőség!

A közösségi oldal böngészése közben egy hirdetésen akadt meg a szemem a hírfolyamomban: “Dolgozzon a MEKI-ben! Nyugdíjkiegészítés velünk!”. Rögtön beugrott amikor nemrég a gyerekekkel beugrottunk pár nagyon egészségtelen, de legalább annyira finom hamburgerért és láttuk, ahogy egy “szebb napokat látott” hetven körüli néni sepregette a vendégek után a szétszórt szemetet. Önkéntelenül is felkapdostuk előle-helyette és láttuk az arcán a hálás félmosolyt…..

Hirdetés

Nekünk tényleg Orbán Városliget-projektje kell?

Lehet demagógnak ítélni, de aznap, amikor Orbán miniszterelnök a 13. havi nyugdíjjal megszédített szépkorúak szavazatira is hivatkozva készül milliárdjainkat belelölni fékevesztett megalomán tervébe, amit a Városligetben szándékozik véghez vinni, ez jutott először eszembe.

Hogy miről is beszélek? Tessék:

varosikurir 279581390 1337860230013856 4839250972442888874 n

Mielőtt bárki a hirdetés feladóját kezdené szapulni megjegyzem, hogy nem Ő a hibás, a cég csak alkalmazkodott a “helyi viszonyokhoz”. A ludas a felelős közszolgahad, akik előállították azt, hogy a 65 éves szépkorú nem azt tervezgeti, hogy miként éljen nyugalomban, unokázva, pihenve, színházba járva, utazgatva, ahogy nálunk boldogabb -tudják, a “haldokló nyugaton- országokban teszik, hanem a reklámokat bújva keresgél munkalehetőség után és számolgatja, hogy megvehet-e 20 dkg epret, vagy inkább a gyógyszerét váltsa ki.

A kommentekből….

Beleolvasva a hozzászólásokba rá kellett jönnöm, hogy a kommentelők közül egyet sem az háborított fel, hogy keményen ledolgozott 40 év után Magyarországon az a “normális”, hogy tovább kell melózni, mert a nyugdíjból lehetetlen megélni és a 12 éve regnáló kormány kizárólag szóban foglalkozik ezzel a témával és persze alamizsnát dob négyévente, hogy emlékeztesse a célközönséget arra, kire kell szavazniuk. A most még dolgozó korúak sem lázadoznak, hogy mi lett a lenyúlt magánnyugdíjukkal, ami szőrén-szálán “lenyúlódott”.

 

“Hol lehet jelentkezni???”

“Nahát! Ezt a lerohanást amit itt kommentelnek, sokkal hajmeresztőbb dolgokra annyira tudják mantrázni: kinek mi köze hozzá…. Miért akarják megmondani, hogy menjen vagy maradjon. Azt hiszem már elég felnőtt ahhoz egy nyugdíjas, hogy el tudja dönteni, szeretne e még dolgozni. És a munkaképes és korú fiatalok soron következőségét se akarják megszabni. Ők is el tudják dönteni már, hogy mit akarnak.”

“Diplomás cseléd legyek?”

“Pörögjetek nyuggerek!”

“Akkor meg a f@sznak ment nyugdíjba??? Vagy dolgozok, vagy nyugger vagyok!!!!!!!! Persze, nem kell járulékokat fizetni, spórolnak, a buta vén ember meg büszkén dolgozik. Hihetetlen. És én is nyugger vagyok, nincs unokám sem, a gyerekek nem akarnak erre a világra.”

“fizetés? Ja…..arról mélyen hallgatnak!”

“De sok a buta ember! Nem kényszerítenek senkit csak munkát ajánlanak ! Aki akar és bírja az vállalja!”

“érdekelne,de a jelentkezést nem tudom kitölteni…”

Infláció….

Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.