Sorting by

×

Hollik István -a KDNP-ben csak Dodi- is “emberarcusít”(ana): sóz, borsoz, gyurcsányoz

“….ha kidobják az ajtón bejön az idővonalamra az ablakon….” – véli egy kommentelő a KDNP-konyha “sztárséféről, Hollik Istvánról, aki most nem szót visz, hanem képviselőtársa -Juhász Hajnalka-  Youtube-csatornáján igyekszik bizonyítani, hogy pont olyan jó szakácsnak, mint politikusnak.

Politika ízei…

Az már nem számít nóvumnak, ha Németh Szilárd közösségi oldalán bejelentkezik egy-egy bogrács társaságában, vagy Novák Katalin süt egy tálca sütit éjjel megfáradva a napi meló után a srácainak, sőt az is megszokott, hogy Gyurcsány Ferenc enged bepillantást a konyhájába, de eddig Hollikról senkinek nem az ugrott be, hogy Ő lenne a KDNP séfe. Eddig….

Végy két gerezd fokhagymát és Gyurcsányozz!

A házigazda “szintén zenész”, Juhász Hajnalka, a KDNP alelnöke, országgyűlési képviselője, a Külügyi Bizottság alelnöke, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése magyar delegációjának a tagja. 2019-2020-ban Magyarország humanitárius segítségnyújtása nemzetközi kapcsolatainak fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos. 2021-től az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága magyar elnöksége prioritásaival összefüggő nemzetközi kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa. Ha másért nem, azért mindenképpen érdemes volt belenézni a szakácsvideóba, mert már

az elején elárulta a “kiskukta”, hogy Hollikot csak Dodi becenéven szólítják a “bennKDNP”-sek.

“Szeretem az olasz konyhát, mert elképesztően egyszerű…”

Azon túl, hogy sóz, borsoz, a kulináris élményt a felvétel esetében senki ne várjon, viszont megismerheti belőle a néző, hogy miként lett az egykor ellenzéki (2002-210) kisHollikból a mára kiforrt Fidesz kommunikációs igazgató.

“Nem azért kezdtünk bele, mert valahol akartunk dolgozni, hanem (…) valamit tenni szerettünk volna a hazánkért, hogy a polgári kormányzás tudjon folytatódni…(…) Volt az egésznek egy önkéntes, őszinte hangulata.”

Mindeközben az olaj halkan serceg….

“Van, amikor a tévében kezdek, … most belerakhatod a hagymát…”

Ilyen, és ehhez hasonló mondatok társaságában megtudhatjuk, hogy miként teli a főhős egy napja, amire éppen hogy elég a 24 óra.

“A feleségem nagyon rugalmas…”

“… vasárnap esténként van a jövő hétre vonatkozó naptáregyeztetés a feleségemmel, (…) be tudjuk osztani, hogy kinek mi a dolga….”

A főzős-klip felétől előtérbe került a baloldal ekézése, Jakab Péter és általában az ellenzék minősíthetetlen stílusa – itt érdemes megjegyezni, hogy a Cseh Katalint ért minősíthetetlen lejárató kampányról nem esett szó.

… kész a nagy mű!

Nem akarom lelőni a poént, de az étel Juhász Hajnalka szerint csodálatos lett, így Hollik István fellélegezhet, ha úgy hozza az élet és szakácsnak áll, egy rajongója -párt alapon- már van!

A kommentekből….

“Hollik Istvánt ha kidobják az ajtón bejön az idővonalamra az ablakon.”

“Hajnalkám!Biztosan jó és ezt abban a meggyőzödésemben írom hogy aki az olasz konyhát szereti, csak jó szakács lehet! Különben Te főztél , tehát Tied a dicsőség! Remélem ebben egyetértünk István az Istvánnal!”

“Hollik-kal miről lehet beszélgetni ? Maximum a hajbeültetés gyötrelmeiről. Egyébként meg mijaszar az a ködönöpö ? Mikor mérette meg magát választáson ?”

“Ha olyan szakács mint amilyen mikrofonállvány akkor elég szar ……Másról is beszélgettek?. Nem a nagyságról, hanem a kicsinységről, nem a tehetségről, hanem a tehetségtelenségről, nem a sikerről, hanem a reménytelen sikertelenségről. A fenti egy mondatban lényegében leírtam a kormánypártot. Valószínűleg a sikerének a titkát is ez jelenti. Gondoljunk csak bele, kik alkotják a szellemi holdudvart. Közepesen, vagy annyira sem tehetséges emberek. És mindegy, hogy a politikusaikról, minisztereikről, ideológusaikról, vagy a hozzájuk csapódó művészekről, vagy éppen az őket kiszolgáló propagandistákról beszélünk. Nagyon meg kellene erőltetnem magam, ha egyetlen tehetséges embert meg szeretnék nevezni. A tehetséges emberek, főleg a tehetséges művészek egyik jellemző tulajdonsága az önálló gondolkodás, a szabad szellem. Az pedig nem tűri azt a szoros karantént, amit a kormány maga és hívei köré húz. Ezért van az, hogy mostanra minden ilyen ember elfordult a kormánypárttól. A selejt maradt. Olyanok, akik a saját képességeik alapján soha nem vitték volna semmire, de támogatással, sok pénzzel körülbástyázva pompáskodhatnak. Hollikok, gázszerelők, félművelt, felkapaszkodott senkik húznak komoly anyagi hasznot a szervilizmusukból, az elvtelenségükből. A kormány a tehetségtelenségből, középszerűségből, sikertelenségből épített magának hatalmat és ide akarja lerántani az országot.”

“Na, valakik nyugodtan alszanak, 1000-szerre megveregettétek a saját vállatokat, és úgy tettetek mint ha független sajtóban értettek volna veletek egyet.”

“Az jó, ha az ember ért valamihez. A szakács ma keresett szakma. A szóvivőség meg kérészéletű foglalkozás korunkban.”

Kapcsolódó

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.