Hollik üzenete a főpolgármesternek Lánchíd-ügyben: “rövid idő azt jelenti, hogy rövid idő”, vártunk már eleget!

Két hetet ad a kormány a fővárosnak, és ha ez alatt nem írják ki a Lánchíd felújítására a közbeszerzést, akkor törvénymódosítást kezdeményeznek – hangzott el a Hír Tv Híradójában.

Hollik István már pénteken azt mondta az ATV kérdésére, hogy

a határidő, “rövid időt jelent”, “nem tudnak sokat várni”.

A Hír TV Híradója úgy értesült, hogy két hetet ad a kormány a fővárosnak,

és ha ez alatt nem írják ki a Lánchíd felújítására a közbeszerzést, törvénymódosítást kezdeményeznek – hangzott el a televízió hírműsorában.

Pénteken, amikor Hollik István bejelentette, hogy elfogyott a türelmük, megkérdeztük, hogy ez

“egy-két hetes határidőt jelent-e”.

Akkor a Fidesz kommunikációs igazgatója az ATV kérdésére úgy válaszolt:

“rövid idő azt jelenti, hogy rövid idő”,

vártunk már eleget, az emberek türelme is véges és a Lánchíd felújítását meg kell kezdeni. Megismételt kérdésünkre, hogy egy-két hetes haladékot adnak-e a fővárosnak, Hollik István azt mondta: “nem sokat tudunk már várni”.

Ez azt jelenti szerinte, hogy ha fővárosi önkormányzat nem tudja felgyorsítani a folyamatot,

ami már kilenc hónapja nem kezdődött el, akkor azt javasolják, hogy a kormány vegye át a felújítást.

“Van jogalap, jogszerűen meg lehet oldani, hogy a Lánchíd a kormányhoz kerüljön”

– mondta Hollik István pénteken.

Pénteken jelentette be a Fidesz kommunikációs igazgatója, hogy ha hosszú ideig tart a főváros “szerencsétlenkedése” akkor a Fidesz és KDNP frakciók megkérik a kormányt, hogy vegye át a Lánchíd felújítását és vegye a saját kezébe a hidat magát is. Az ATV kérdésére azt mondta, az átvétel egyszerű jogi aktus, egy törvényt kell hozzá módosítani.

Karácsony Gergely

az ATV Egyenes beszédben arról beszélt, hogy a műszaki dokumentáció kész, a BKK fogja kiírni a közbeszerzést, egyelőre nem tudni, pontosan mikor, de

“99 százalékban készen vagyunk”

– mondta a főpolgármester.

“…szeretnének támogatólag állni Karácsony Gergelyhez…”

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szintén az ATV Egyenes beszédben hétfő este úgy fogalmazott, hogy szeretnének támogatólag állni Karácsony Gergelyhez. A Fővárosi Közfejlesztési Tanácsban, amíg folyamatos volt az ülés, közös ügyekben tudott a főváros és a kormány együttműködni – mondta a műsorban. A miniszter úgy látja, hogy

nem a kormány, hanem a főváros részéről történt változás: szerinte a főváros kezdett el politizálni, ahelyett, hogy együttműködne.

Gulyás Gergely elmondta azt is, hogy a Fidesz frakciónak volt a javaslata az, hogy a Lánchidat a kormány újítsa fel és vegye állami hatáskörbe, ő viszont azon az állásponton van, hogy “adjanak esélyt Karácsony Gergelynek” a közbeszerzés kiírása. Megjegyezte, hogy “drukkol a fővárosnak”.

Forrás

Egy hozzászólás itt: “Hollik üzenete a főpolgármesternek Lánchíd-ügyben: “rövid idő azt jelenti, hogy rövid idő”, vártunk már eleget!

  • Avatar
    2020.07.10 - 02:17
    Közvetlen hivatkozás

    Miert lett gulyas gergelye az utolso szo? Miert nem valaszolta ezt meg azonnal Karacsony Gergely azzal, hogy kicsapta volna az asztalra azt a dokumentum anyagot, amit meg tarlos alatt keszitettek a mar akkor is halaszthatatlan javitasi munkalatokra???? Tudom, Karacsony Gergely maximalisan fair, es nem akar masok megvadolasaval mentegetozni, de ez most az a konkret eset, amikor ez igenis tarlos dolga lett volna, akinek allitolag 1000 milliard forintos bp-i koltsegvetes is a rendelkezesere allt – miert nem teszi fel tehat az egymillio forintos kerdest Gergo: “mit varnatok el tolem 6 honap alatt, amit ti 10 even at nem csinaltatok meg?” Es ami a legfelhaboritobb dolog az egeszben, az tarlos elorukkolasa a vadjaival Karacsony ellen, holott o csak kezet csokolhatna Karacsonynak, hogy meltosaggal es ketszeres vegkielegitessel kuldte ot nyugdijba ahelyett, hogy tarlos gyengeire mutatott volna ra, amivel rengeteg kart okozott Budapestnek a 9 eves regnalasa alatt

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük