Connect with us

Kerítésen innen

Holnaptól, ha hülyeséget kommentelsz, kimegy Lánczi és elveszi a laptopodat? – kérdezte egy hozzászóló a Kocsis-javaslat hallatán

Holnaptól, ha hülyeséget kommentelsz, kimegy Lánczi és elveszi a laptopodat? - kérdezte egy hozzászóló a Kocsis-javaslat alapján
Megosztás

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a szlovák miniszterelnök elleni merénylet másnapján az InfoRádió stúdiójában arról beszélt, hogy tenni kell valamit a gyűlöletkeltés ellen. Ha itt megállt volna, simán egyetértettük volna vele, de Ő nem ezt tette. Úgy tűnik, nem olvasta/hallgatta főnöke és a Megafon-aktivisták posztjait, amik megágyaznak a kommentszekciónak.

„a törvény erejénél fogva kell fellépni az emberi méltóságot sértő és életellenes kommentek ellen”

Kocsis példaként a cseh szabályozásra utalt, szerinte az ugyanis tartalmazza, hogy bűncselekményt követ el, aki bűncselekmény elkövetését helyesli az interneten.

„A jogalkotásnak a következő időszakban el kell azon gondolkodnia, hogy ezt a véres kommentszekciót miként lehet egy kicsit kordában tartani. Ez olyan fokon elfajult, hogy Szlovákiában most a történtekig vezetett. Magyarországon pedig ez a verbális erőszak, a virtuális térben zajló polgárháború mindenképpen megfékezendő”

mondta Kocsis, majd tovább ment:

„Személyesen is okolok nagyon sok magyarországi, baloldali médiumot is, akik egyébként mesterfokon űzik a gyűlöletkeltést, az indulatkeltést, az elfogult közléseket, a mások megbélyegzését. Ideértve a Telexet, a HVG-t, a 444-et. És még hosszan sorolhatnám”

– mondta a frakcióvezető.

Felelősség? – ezek szerint ismeri a szó jelentését….

Szerinte a médiumoknak felelősséget kell vállalniuk, hogy jogsértő kommentek ne jelenhessenek meg a felületeiken, ami ellen az Emberi Jogok Európai Bírósága, és az Alkotmánybíróság egy 2014-es döntésében is fellép, és emlékeztetett arra, hogy

kommenteléssel most is meg lehet valósítani a közösség tagja elleni uszítás bűntettét.

Kocsis szerint azonban az internetes hangnem, ahogy az emberek egymáshoz viszonyulnak, elért arra a kritikus pontra, ahol

az államnak be kell avatkoznia.

Ezért azt reméli, hogy minél előbb beterjesztik az erről szóló javaslatot. Azt nem mondta a közszolga, hogy mi a terve a Bayer-féle megszólalók mondandójával és stílusával.

Rákay azonal ráugrott…

Rákay Philip, tudják a filmproducer-mágus, seperc alatt „bejegyzett”:

„Szlovákiában ma több olyan embert letartóztattak, akik kommentekben örömködtek a Robert Fico elleni merénylet miatt. Szerbiában ma letartóztattak egy embert, aki Aleksandar Vučić szerb elnök megölésével fenyegetőzött az interneten. Kocsis Máté – a FIDESZ frakcióvezetője – ma arról beszélt, hogy a jogalkotóknak el kell gondolkodniuk azon, hogy a véres kommentszekciót miként lehetne kordában tartani. NAGYON HELYES”

Nagyon úgy tűnik, hogy Semjén Zsoltnak lesz egy újabb éjszakai köre!

Csak úgy….

Idevág Hadházy Ákos posztja:

Bár tudtuk, hogy ez lesz, mégis rettenetesen ijesztő, ahogy a magyar kormánypropaganda gépezete egy pillanat alatt elkezdte kihasználni a Robert Fico szlovák kormányfő ellen elkövetett – általam is mélyen elítélt – merényletet.

A miniszterelnök talán még a műtőasztalon feküdt, amikor a Megafon és a KESMA megmondóemberei rázendítettek, hogy

egy „háborúpárti”, „liberális” merénylő lőtte le a „békepárti“ Ficót. Közben persze kiderült, hogy a merénylő egy migránsellenes, oroszbarát csoporttal tartott fenn kapcsolatot.

Ha a propagandisták szintjén akarnék kommunikálni, ezek után biztos azt írnám, hogy a merénylet orosz bosszú, amiért Szlovákia nem a Roszatommal építtet atomerőművet (valóban bizarr módon ez is tegnapi hír), de nem teszem, hiszen erre semmilyen bizonyíték nincs, még a feltételezés is erős lenne.

A mi szempontunkból a lényeg: a kormánypropaganda az, ami gyűlöletet kelt az erre fogékony honfitársaink lelkében.

Ebből a gyűlöletből már származott erőszak nálunk is, még ha a fegyveres merénylet szintjéig szerencsére nem is jutottunk el. Viszont biztos vagyok benne, hogy csak idő kérdése, és el fogunk jutni a vérontásig, ha nem állítjuk meg ezt az agymosást és hergelést, amit az adófizetők százmilliárdjaiból folytatnak. Az orbáni propaganda orosz kottából játszik. Annak a kottának az egyik tétele pedig az, hogy

amíg lehet, „szervezzék ki” a hatalom elleni fellépéstől elrettentő erőszakot a megtéveszthető, arra fogékony embereknek.

Az erőszak minden formája undorító és elfogadhatatlan! Robert Ficónak mielőbbi felépülést kívánok!”

Kapcsolódó

Szerző