Holoda Attila: a hamis biztonságérzet kormányzati sugalmazása eltompítja az emberek normális veszélyérzetét

„Spórolni kellene az üzemanyaggal, de amíg érvényben van az árstop, addig a magyar autósok ezt nem fogják megtenni” – véli Holoda Attila energetikai szakértő, aki szerint az autóstársadalom csak akkor hagyna fel a pazarlással, ha az üzemanyag drágább lenne, vagy ha csak egy bizonyos jövedelemszint alatt járna támogatás az autós közlekedéshez.

Tompika-ország?

Emlékeznek még a L’art pour L’art társulat Tompika-sorozatára? A csetlő-botló főhős -a jó haver, jó ha ver- elkövette mindazt a badarságot, amit mi is sokszor akaratlanul is megteszünk. Most azonban ki kellene lépni ebből a szerepből és gondolkodni picit! Nem ördögtől való, hogy válsághelyzetben, amikor bizonytalan az üzemanyagellátás az egész világon, a felelős kormányok és politikusaik spórolásra szólítják fel választóikat. Magyarországon ezt is “unortodox” módon kezeli a regnáló és láthatólag ez tetszik is nekünk.

Alapvetően minden árstop azt sugallja az embereknek, hogy bizonyos problémákkal nem kell foglalkozni, a hatékonyságnövelést, a spórolást nem kell megtanulni, noha az hosszú távon sokkal kifizetődőbb lenne. Jelenleg a legtöbben hamis biztonságérzetben élnek

– mondta az Indexnek Holoda Attila, utalva arra, hogy a túlfogyasztás miatt valóban egyre nagyobb realitása van annak, hogy üzemanyaghiány lép fel hazánkban.

Lesz, hogy nem lesz?

A portál kérdésre, hogy

előfordulhat-e, hogy megállunk tankolni valamely töltőállomáson, és ott még piaci áron sem lesz megvásárolható üzemanyag,

azt felelte, hogy

„elképzelhető, hogy előáll ilyen helyzet”.

Ami még ront a helyzeten….

„Nem segít, hogy a nyáron ráadásul többet autózunk, és a mezőgazdasági munkálatok is gőzerővel folynak. Utóbbi esetében ráadásul korlátozás sincs bevezetve, a nagyobb traktorok hatósági áron tankolhatnak akár 5-600 liter dízelt, az árstopos fogyasztás tehát még a korlátozás ellenére is nagyon jelentős”

– jelentette ki Holoda Attila.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

One thought on “Holoda Attila: a hamis biztonságérzet kormányzati sugalmazása eltompítja az emberek normális veszélyérzetét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.