Holoda Attila a „közös Böhm" Hajdúszoboszlón? - Városi Kurír

Sorting by

×

Holoda Attila a „közös Böhm” Hajdúszoboszlón?

Hajdúszoboszlón összefog a ellenzék a Fidesz jelöltjével szemben. Június közepén jelentette be Czeglédi Gyula, a helyi gyógyfürdő igazgatója, hogy független jelöltként, a Fidesz támogatásával indul polgármester -jelöltként. Nem hivatalos indformációk már arról szólnak, hogy Czeglédi a Fidesz-KDNP jelöltjeként indul. Sok idő nincs a hezitálásra, augusztus 24.-én kezdődik a kampány. Holoda Attila az ellenzék jelöltje. 

Hirdetés

Előtte az utódja

Szerdán Sóvágó László, aki 1994-óta a város első számú vezetője, bejelentette, hogy nem indul újra. Közölte, még 2014-ben eldöntötte, ha alkalmas jelöltet talál a város vezetésére, a mostani ciklus végén végleg leköszön.

Ma Holoda Attilát, a város alpolgármesterét javasolta a közösségnek megválasztani. Elmondta,hogy Holoda széles látókörű, művelt, több nyelvet beszélő, szerethető ember, aki képes a közösen megkezdett munka folytatására. Holoda Attila jelöltségének némi pikantériája, hogy azzal vált ismertté, hogy 2013-ban, alig negyed év után lemondott az energiaügyi helyettes államtitkári posztjáról. Ősszel a város ellenzéki pártjainak a teljes támogatásával indul a Fidesz jelöltjével szemben.

Közösségi oldalán így fogalmazott:

„Úgy döntöttem, hogy megpróbálom. Az Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért Egyesület jelöltjeként, elindulok a 2019. évi önkormányzati választáson, Hajdúszoboszló város polgármesteri posztjáért.
Megpróbálok valódi civil, a helyi közösséget képviselő alternatívát kínálni azzal, hogy nem független, hanem hangsúlyozottan civil polgármesterként tehessek a jövőben szülővárosomért, Hajdúszoboszlóért. Nem független, mert egy polgármester sohasem lehet független saját választóitól éppen úgy, mint azoktól a pártoktól sem, akik támogatják, akik az országosan elindult összefogás részeként megpróbálják megtörni a kormányzó Fidesz túlburjánzó hatalmát.”

Hangsúlyozta, az aktív és kölcsönös párbeszéd híve. Akik ismerik, akik dolgoztak vele, tudják jól, hogy szót tud érteni mindenkivel, még akkor is, ha az övétől gyökeresen eltérő politikai nézetet képvisel is. Erre törekszik majd megválasztása esetén, mind helyi, mind megyei, mind országos szinten. Sohasem ellenségnek, hanem ellenfélnek tekintette a politikai riválisait. Ez így lesz a jövőben is. Az alaptalan vádaskodást, a tisztességtelen politikai és emberi magatartást elutasítja és elítéli.

Sikeresség, kiegyensúlyozottság, nyugodtság

Kiemelte, hisz a szakmaiságban, abban, hogy több szakértelem, kevesebb politika, sokkal kevesebb indulat és több józanság lehet hasznára a helyi közösségeknek, az önkormányzatoknak és talán az országnak is:

„Ezt a sikerességet, kiegyensúlyozottságot és nyugodtságot ajánlom fel most a hajdúszoboszlói polgároknak, szavazzanak rám, hogy együtt tehessük még szebbé, még élhetőbbé és még fejlettebbé, szeretett városunkat, Hajdúszoboszlót!
A polgármesteri jelölésemet és az Összefogás jelöltjeit támogatja az ellenzéki összefogás: Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom, a Párbeszéd Magyarországért, a Szolidaritás Mozgalom, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a V21 is.
Köszönöm az összellenzéki támogatást!
Terveim szerint, rövidesen bemutatom a közös választókörzeti jelölteket is, mely a pártokkal történő összefogás mellett, az eddigi munkánk folytonosságát, de a megújulást is fogja tükrözni a személyekben.”

A fürdő városban megvalósult együttműködés az ellenzéki pártok és a helyi civilek között jó esélyt teremt arra, hogy október 13-után is ellenzéki vezetője lesz Hajdúszoboszlónak.

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.