Sorting by

×

Honfitársaim! Oltassátok be magatokat!

Már több alkalommal nyavalyogtam portálunkon, hogy szeretnék közvetlen kapcsolatot találni Orbán Viktor miniszterelnökhöz, erre tessék: kedd reggel ezt találtam gépem postaládájában a friss e-mail-ek között:

„Tisztelt Honfitársam!

A magyar emberek az elmúlt másfél évben sikerrel vették fel a harcot a koronavírus-járvánnyal. Együtt sikerült letörnünk a járvány harmadik hullámát, és az oltásoknak köszönhetően megmentettük sok ezer honfitársunk életét. A világ számos országában azonban még mindig küzdenek a vírussal, az új mutációk pedig már az ajtónkon dörömbölnek. A magyar kormány ezért felkészítette Magyarországot a negyedik hullámra. A sikeres vakcinabeszerzéseknek köszönhetően Magyarországon mindenkit be tudunk oltani, aki kéri az oltást. Azokat az időseket, akik eddig nem oltatták be magukat, külön fel-keresik a háziorvosok, a diákoknak pedig az iskolákban is elérhetővé tesszük az oltást. Ezzel párhuzamosan lehetővé tettük a harmadik oltás felvételét minden honfitársunk számára. Erőfeszítéseinknek köszönhetően Magyarországon az Európai Unión belül elsőként oltottunk be a népesség felénél több embert két oltással, így nekünk állnak rendelkezésre a legmegbízhatóbb adataink arról, mennyire véd az oltás az újrafertőződéstől. A magyar tapasztalatok szerint a két oltáson átesett emberek körében ötszázból mindöszsze egy ember kapja el a vírust. Kérem, amennyiben a családjában vagy az ismerősei között van olyan, aki még nem vette fel az oltást, győzze meg, hogy regisztráljon, és éljen az oltás lehetőségével! Csak az oltás ment életet, és csak az oltás védheti meg Magyarországot és a magyar embereket egy újabb, negyedik járványhullámtól.
Együtt sikerülni fog!

Tisztelettel:

Orbán Viktor“

Micsoda megtiszteltetés!

Első olvasatra hőhullám futott végig rajtam, hiszen mindennapi polgárként (hírlapíróként aztán pláne) nemigen levelezek a miniszterelnökkel – már ha a levél igazi, és szerzője valóban Orbán Viktor. A levélen nincs sem hivatali felzet, az aláírás mellől hiányzik a titulus, honnan is tudhatnám, hogy a küldemény hiteles – már csak azért is, mert ugyan ki ismeri az én e-mail címemet a Karmelita kolostorban. Aztán megtaláltam a forrást:

“Ön azért kapta a hírlevelet, mert a korábbiak-ban önkéntes hozzájárulását adta ahhoz, hogy e-mail-címét mint személyes adatát (a továbbiakban: személyes adat) Magyarország Kormánya további kapcsolattartás, véleménykérés, tájékoztatás, illetve elektronikus levél küldése céljából kezelje.“

Konkrétan nem emlékszem, mikor kerültem közvetlen kapcsolatba a kormánnyal, de biztosan így van, talán az ügyfélkapuval együtt nyitottam meg a levelezést Orbán Viktorral.

Na szóval a lényeg: levélre illik válaszolni, tehát válaszolok

Vannak bajaim a levél tartalmával. Azt írja Orbán úr, “A magyar emberek az elmúlt másfél évben sikerrel vették fel a harcot a koronavírus-járvánnyal.“ Sajnos, miniszterelnök úr, ez viszonyítás, és helyes mérték kérdése. A 30 ezer, járványban elhunytat nem minősíteném sikeres védekezésnek, részben mert nemzetközi összehasonlításban ezer lakosra vetítve túl nagy a halottak száma; részben mert a kínai vakcina hatásossága az idősek körében erősen kétséges; részben mert a kínai gyógyszer ára és a 300 milliárd forintért beszerzett, s most jó részt raktárban porosodó lélegeztetőgépek fajlagos költsége alapján rettenetes korrupciót sejtek a védekezés hátterében.

Mindent összevetve aggódom, hogy a ráfordítás nem volt arányos az eredménnyel.

(Az pedig már csak ráadás, hogy a járvány okán leállított más ellátások miatt hány beteg nem kapott megfelelő kezelést, hányan haltak meg, hány krónikus betegnek romlott az állapota.) És miközben az egészségügyi személyzet a lelkét kitette a betegek ápolásáért, Ön rászabadította az egészségügyre az istenverte szolgálati törvényt. Mindenkit kényszerpályára vezényeltek. Az orvosok ugyan tisztességes béremelést kaptak, de a szakszemélyzet már nem. Az ügyeleteket sem fizetik meg rendesen, nem csoda, hogy az egészségügyből immár ezrek télakoltak, és sokan mások is távozásra készülnek. A magyar egészségügy a szakértők többségének véleménye szerint rémes állapotban van, Európához képest már átoltottságban is lemaradtunk.

Ön mégis azt állítja, az országot felkészítették a járvány negyedik hullámára. Lelke rajta! Attól tartok, amit Ön nekem címzett levelében írt, egyszerűen nem igaz.

Öreg ember vagyok,

pályám során hivatali vezetők tucatjaitól hallottam-olvastam már igazságokat bevalló szöveget és látszatokra épülő ostoba lódításokat is. Arra speciel nem emlékszem, hogy Ön miniszterelnökként, a nemzet első szolgájaként valaha is a tényeken alapuló, hiánytalan és hiteles tájékoztatást adott volna közügyekben. Most is csak rész-igazságokkal szolgál, miközben arra buzdít, segítsem a kormányt önkéntes munkatársként az oltások propagálásában!

Nos, legyen!

Itt és most arra biztatom minden ismerősömet, rokonomat, ismeretlen honfitársamat, hogy oltassák be magukat hatásos vakcinával, mert ez szolgálja az ország, nemkülönben saját maguk érdekeit, ennek révén őrizhetik meg egészségüket. Ezt javasolják az orvosok, a virológusok és a járványügyi szakemberek, s habár még nagyon sok a bizonytalanság az oltások körül, mindannyian azt mondják, a beoltottak (ha nem is teljesen, és nem is egyformán, de) védettek a vírussal szemben, s így vehetjük elejét a járvány további terjedésének.

Én nekik hiszek, mert ők nevüket és szakmai hitelüket adják az oltás mellé igazolásnak. Két Szputnyik után most jómagam is kérem a harmadik, Pfizer vagy Moderna oltást.

Önnek pedig miniszterelnök úr, köszönöm levelét!

Egyébiránt csupán tájékoztatásul említem meg (ha nem is érdekli): a legutóbbi, ütődött kérdéseket felvonultató nemzeti konzultációnak nevezett szélhámosságon ugyan részt vettem a magam módján, de a válaszokat nem küldtem vissza.

Ez Önt aligha szomorítja el, lévén hogy Önök (gyaníthatóan) úgyis annyi választ számolnak, amennyit nem szégyellnek.

Ami népszavazási kezdeményezését illeti, részvételemet azon sem ígérem meg, az Ön egész akcióját végtelenül ostobának, fölöslegesnek és rettenetesen költségesnek tartom, jobb lenne, ha lemondana róla.

Apropó! Lemondás!

Ha már így szónál vagyok, ha csak így, e-mail-ben is. Ön nemrégiben említette, hogy még legalább húsz évig szolgálni kívánja a nemzetet közhivatalban. Engem eddigi munkássága (mellékesen pedig ez a levele is) arról győz meg, hogy legfőbb ideje lenne távoznia a közéletből, mert amíg Ön bennünket szolgál, csak újabb és újabb hadjáratokra vezeti a népet, és többünknek nagyon elege van már a harcokból, amelyek során kézen-közön rendre tűnnek el a százmilliárdnyi közpénzek az Ön rokonainak, barátainak és üzletfeleinek zsebében.

Engedje jövőre tisztességgel végbemenni a választást, (nehogy elhalasztassa a járványra való hivatkozással!), s vonuljon végre vissza, hadd legyen Magyarországon végre némi békesség a közéletben!

Addig is érdeklődéssel várom újabb küldeményét az orbáni közvetlen demokrácia jegyében.

Üdvözlettel: Lovász Péter

 

oltás

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

4 hozzászólás

 • 2021.08.24 - 17:10
  Közvetlen hivatkozás

  Nagyon jó cikk, és milyen igaz,,, tünjön el ez a magát Istennek képzelö emberi nulla,ahogy a Himnusz is irja, “megszenvedte ez a nép a multat /mát/ de nem akarjuk a jövöt veled sehogy sem

  Válasz
 • 2021.08.24 - 17:36
  Közvetlen hivatkozás

  Kedves Lovász Péter Úr!

  Nagyon kedves Öntől, hogy a miniszterelnököt okolja a nép balgasága miatt. Nemde a baloldali szimpatizánsok voltak azok, akik kezdettől fogva a járványügyi védekezést nehezítették? Először megvádolták a magyar kormányt azzal, hogy járvánnyal fenyeget, amikor nincs is járvány. Aztán a maszk használata ellen érveltek. Amikor annak szükségessége is bebizonyosodott, akkor az oltások ellen folytattak lejárató hadjáratot. Amikor kevés halott volt Magyarországon, akkor azzal érvelt a baloldal, hogy ez túl kevés ahhoz, hogy járvány legyen. Amikor sok, akkor pedig a kormányt okolta a magas halálozási számokért. Tiszteletreméltóbb lenne az ellenzék munkája, ha nemcsak egyfolytában a panaszkodásról, az összeesküvés-elméletek gyártásáról szólna, hanem a baloldal is belátná végre, hogy a járvány megfékezése közös cél. Az ellenzéknek soha nem jó semmi. Ha az iskolák nyitnak, akkor felelőtlennek nevezi a döntéshozókat. Ha az iskolák zárnak, akkor nehezményezi, hogy a gyerekeket a szülők felügyeletére bízzák, ezáltal a szülők nem tudnak dolgozni. Ha pedig a kormány azt mondja, hogy döntse el a szülő, hogy küldi-e iskolába a gyermeket, akkor az ellenzék áthárított felelősséget emleget. A magyar baloldali szimpatizánsoknak soha semmi nem jó, és a baloldalon mindenki fél év alatt elfelejti, amit azelőtt mondott. A magyar baloldalt ezért nem is lehet komolyan venni. Ha a baloldalban lenne egy kis sportszerűség: akkor efféle nyilatkozatot tennének közzé, amit nagyon várunk: “Tiszelt Honfitársaink, belátjuk, hogy tévedtünk a járvány elleni védekezést illetően, melynek nagyságát kezdettől alábecsültük. Elnézést kérünk azoktól, akiket szimpatizánsaink lebeszéltek az oltásról.” Már mindenki nagyon várja ezt a levelet.

  Üdv.: Szastyák Lóránt

  Válasz
  • 2021.08.24 - 17:59
   Közvetlen hivatkozás

   Tisztelt Szastyák úr! Köszönöm szigorú sorait, s csupán némi objektivitásra kérem. A “baloldal” most inkább az ellenzék, amely soha nem ellenezte az oltást és a kormány ésszerű intézkedéseit, egy alkalommal még a kivételes felhatalmazást is megszavazta. Egyebekben tisztelettel azt javaslom, olvasson néha ellenzéki sajtót, nézze a nagyon kevés objektív tévé-adást, bizonyára többet is megtud majd a tényekről, a kormány (áldásos) tevékenységéről!
   Üdvözlettel
   lp

   Válasz
 • 2021.08.25 - 00:12
  Közvetlen hivatkozás

  Kivalo cikk, kellemesen utos ironiaval, szarkazmussal – maga’n az irason nagyon jol szorakoztam, a tenyeken (amiert megszuletett) mar sokkal kevesbbe. Dehat ez van, sajnos, egypar honapig meg ezzel kell egyutt elnie a magyaroknak, es utana jon – remelhetoleg – a megvaltas, felszabadulas. (Mert az allapotok jelenleg mintha 45 utan lennenk). Azert az orbani level nyilvanvalo hazugsaga kicsit mellbevago – felkeszultunk a 4. hullamra (mondanam, hogy kutyaszart keszeultetek fel) – de azt tudhato, hogy a 4. hullam pontosan szeptember 17-en delelott fog elkezdodni. egy rendkivuli orban-bejelentes utan, amikor teljesen sajnalkozva be fogja jelenteni, hogy az elovalasztasokat nem lehet megtartani es egeszen november 15-ig meghosszabbitja a kijarasi- ill. gyulekezesi tilalmat. Mert oromet fogja lelni abban, hogy a baloldallal kitolhat, hogy a rengeteg lelkes onkentes es politikus munkajat egy mondattal lenullazhatja, mert ez ELTETI! (Szerintem ha nem lenne olyan beszari, akkor titokban elmenne Afganisztanba is, megnezni nehany kivegzest, verengzest is, hisz a sulyosbodo elmebaja erre keszteti.) Hat majd meglatjuk ezt a “felkeszulest” – szerintem pont olyan lesz, mint amikor a Kozteruletfenntarto minden evben felkeszul a havazasra. Es majd jonnek az osztrak hokotrok, hogy kisegitsek a magyarokat. Szegyen ez a pali. Gratula a kivalo irashoz! A VK a kedvenc internetes oldalam!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.