Kevés a pőre magyar valóság? Jobb híján honfitársaink egyike-másika a mesehősök bugyijában turkál….

Két hétig vizsgálta a kormányhivatal Csipkerózsika nemi szerepét. Először azt hittem, hogy valami viccet olvasok, de nem, mert a hír igaz. Úgy tűnik, hogy derék honfitársaink közt akadnak olyanok, akiknek kevés a pőre magyar valóság, és jobb híján a mesehősök bugyijában turkálnak.

Ja, persze tudom, hogy van a törvény, blablabla,

meg azt is, hogy mi ilyen kis feljelentgetős nemzet vagyunk. Mondjuk azon kicsit meglepődtem, hogy Hófehérke a fasorban sincs a bepanaszoltak közt, pedig ugye azért valljuk be, kicsit homályos a történet a hét törpével. Vagy a csóró Süsü, aki a sokfejű sárkánycsaládban nehezen boldogul az identitásával? A Frakkot meg hagyjuk is, mert nehezen kibogozható, hogy Lukrécia és Szerénke, azaz a két macska miért utálja annyira Frakkot, és miért van sülve – főve együtt.

Mindegy is, mert ők egyelőre még publikusan nem tartoznak azok közé a celeb mesehősök közé, akikről épp el kell dönteni, hogy férfiak vagy nők, és hogy a saját nemükhöz vonzódnak-e vagy sem.

Lehetséges, hogy nem haladok eléggé a korral, de vállalom, hogy engem nem érdekel, hogy a kockásfülű nyúl vagy a nyunyóka milyen nemű, no pláne, hogy milyen a szexuális orientációjuk.

De mint a példa is mutatja, nem vagyunk egyformák

Fél év alatt összesen több mint 130 panasz érkezett Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz a homoszexualitás megjelenítésére vagy kiskorúak védelmére hivatkozva.

Vas megyében valaki azért tett bejelentést, mert szerinte a Csipkerózsika, az Oroszlánkirály, a Mulan és a Pumukli történetei megkérdőjelezik a hagyományos nemi szerepeket.

A kormányhivatal tizennégy napig vizsgálta az ügyet, de végül azt állapította meg, hogy a beadvány nem volt elég alapos. Legalábbis ez szerepel a hírekben.

Tetszenek érteni?!

Mielőtt feljelentik mondjuk Aladdint a csodalámpájával vagy dr. Bubót, ne tessenek orvoshoz menni, hogy valami zavar van a józan eszükkel, hanem írjanak alapos beadványt. Legalábbis a kormányhivatal szerint.

Kapcsolódó

 

Kevés a pőre magyar valóság? Jobb híján honfitársaink egyike-másika a mesehősök bugyijában turkálnak....

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük