Honnan tudhatná Deutsch Tamás, milyen tanársegédnek, vagy adjunktusnak lenni?

Deutsch Tamás szokásos Twitter-bejegyzésében tett kísérletet arra, hogy tovább alázza Karácsony Gergelyt. Próbálta mindezt a főpolgármester értelmiségi mivoltán keresztül tenni. Nem jött be!

Emlékeznek még?

A nol.hu írta meg 2013-ban, hogy

“az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara (ÁJK) vezetése elutasította lapunk kérését, amely Deutsch Tamás szakdolgozatának megtekintésére vonatkozott.

A Varga István dékánhelyettes által aláírt, nagyrészt olvashatatlan papíron indoklás nem szerepel, az ÁJK könyvtári munkatársainak szóbeli tájékoztatása szerint azért nem kaptuk meg a szöveget, mert „nem kutatási célból kértük”.

A jelenleg az Európai Parlamentben politizáló fideszes képviselő 1999-ben szerzett jogi diplomát az ELTE ÁJK-n

A Népszabadság két ok miatt volt kíváncsi a politikus szakdolgozatára:

  • egyrészt, mert a dokumentum annak idején szokatlan körülmények között született meg (Deutschnak bérelt helye volt az 1998-ban felállt első Orbán-kormányban, de a sportminiszteri széket csak akkor foglalhatta el, ha lediplomázik, ezért aztán rohammunkában készítette el a hiányzó szakdolgozatot).
  • Másrészt a fideszes politikus A magyar médiatörvény Európában címmel írta meg dolgozatát. Szerettük volna kideríteni, hogy a Fidesz akkori vezető médiapolitikusának nézetei szinkronban vannak-e azzal a médiaszabályozással, amit a pártja 2010–2011-ben megalkotott.

Akkor Deutsch ezt fűzte a fentiekhez:

„Hallom,hogy a Népszabadság kereste, de nem olvashatta el a szakdolgozatom. Tőlem sajnos nem kérték, de boldogan adom!”

A dolgozat elérhetőségét fel is tette EP-képviselői honlapjára, ami ma már nem elérhető.

De vissza a Karácsony-alázáshoz

Deutsch közösségi oldalán így írt vasárnap reggel:

“Stresszesebb dolog főpolgármesternek lenni, mint a tanszéki demonstrátorok, tanársegédek és adjunktusok tanszéki értekezletén elmélyülten zöld teát szürcsölgetni”

Felvetődik a kérdés: honnan a jólértesültség?

Mivel hősünk életében nem dolgozott egyetlen egyetemen sem tanársegédként, sem adjunktusként, sőt, ilyen értekezleten sem vehetett -feltehetően- részt – mit csinált volna ott?- csak azon szerencsések elmondásából lehet fogalma az ott történtekről akik részei a tudományos életnek. Javasoljuk, kerítsen maga köré olyanokat is, akik nem nézik le élből a tudást, hátha érdekes dolgokat mesélnének neki!

 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük