Honnan tudja a Fidesz, hogy ki, kire-mire szavazott? – Kósa elböffentette….

Még a felfokozott állapot közepette is jobban kellene Kósa Lajosra a tartó pártjának vigyázni, mert ha egy mikrofont lát, beindul a közlésvágya és ilyenkor kontrollálhatatlanul mondja a magáét. Vagy ez a Fidesz-valóság?

Honnan tudják? Csak nem…?

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke volt az M1 vendége hétfő reggel, és többek között arról beszélt, hogy a fővárosban a főpolgármester-választást a Budapesten élő külföldiek döntötték el.

Mint Kósa fogalmazott, van 90 ezer európai polgár, aki Budapesten lakik, létesített lakcímet és elment szavazni.

„Ők mondjuk kevésbé fogékonyak a nemzeti politizálására, részint nem magyarok, részint nem is értik”

– mondja Kósa, aki szerint Karácsony Gergely és csapata külön kampányt is csinált rájuk (?). És ez a 90 ezer szavazat éppen a főpolgármester személyét döntötte el Kósa szerint, mert 50 ezer volt a különbség.

Felvetődik a jogosnak tűnő kérdés….

Honnan tudhatja egy Fidesz-prominens, hogy ki melyik jelöltre adta le az egyébként szigorúan titkos szavazatát?

Rátett egy lapáttal azzal, hogy szerinte

ezeket a választókat a közvélemény-kutatók sem mérték, mert a magyar biztosok nem tudják megkérdezni őket, angol kérdőív nincsen, így kiestek a fókuszból.

A helyzetet bonyolítja, hogy az ellenzéki jelöltek számos kerületben is győzni tudtak, holott a külföldiek azokra a listákra nem szavazhattak. Kósa is megjegyzi, hogy a kerületi helyzetek ennél bonyolultabbak – írta a 444.hu.

Még egy érdekes Kósa-mondás:

országosan 1,8 millió ember szavazott a Fidesz-KDNP-re, az ellenzékre pedig 1,36 millió, a kormánypártoknak tehát „kényelmes” többségük van, és ezzel az eredménnyel bármikor kiegyeznének egy országgyűlési választáson is.

Kíváncsian várjuk a magyarázatát annak, hogy mire alapozta a velős mindenhez szólását Kósa Lajos, mert nem szeretnénk találgatni. Az, amire ebben az esetben gondolhat a töprengő, cseppet sem vet jó fényt a Fideszre és a hazai állapotokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük