Honvédelmi Minisztérium magyarázza a bizit – 19 súlyos sérült miatt nem gipszeltek a Honvédkórházban

A Honvédkórháznak tényleg megkottyan 19 súlyos sérült ellátása olyannyira, hogy megáll az élet az intézményben? És mi volt a Péterfyben, ott miért kellett sorban állniuk a mentőknek? 2019. Magyarország, dübörgő egészségügy!

Nekünk ez is jó?

Mint arról beszámoltunk, pénteken megbénult a sürgősségi ellátás a fővárosban, aki esetleg elcsúszott, megbotlott, rosszul esett és eltörött keze-lába, az kilátástalan helyzetbe került.

A Puskás Aréna ezalatt is fényárban úszott!

Közleményben reagált a Honvédelmi Minisztérium arra a hírre, hogy a fővárosban megint akadozik a végtag törött sérültek ellátása, ugyanis a Honvéd kórház sürgősségije péntek óta nem fogad ilyen beteget.

A minisztérium közleményét változtatás nélkül közöljük:

“Megkérjük a sajtóorgánumokat, hogy fejezzék be a Honvédkórház támadását és a felesleges pánikkeltést,

mivel orvosaink és ápolóink folyamatosan, a nap 24 órájában mindent megtesznek a legsúlyosabb sérültek ellátásáért. Az intézményünkben jelenleg is 19 súlyos sérült ellátása folyik.

Az MH EK Honvédkórház Sürgősségi Centruma a III. progresszivitási szintű – tehát a szakmai kompetenciájába tartozó traumatológiai sérültek – ellátását nem mondta le, az ilyen szintű ellátást továbbra is 24 órában biztosítjuk.

A II. progresszivitási szintű, tehát más kórházak által is biztonsággal ellátható betegek fogadását a kórház átmenetileg – legfeljebb 2019. december 6-án 20 óráig – felfüggesztette, mivel jelenleg is 19 súlyos sérült ellátása van folyamatban.

A betegek biztonságát és az ellátáshoz való minél rövidebb időn belüli hozzáférését

szem előtt tartva a kórházak közti feladatmegosztás fontos eszköz, és alapvető részét képezi az ellátásszervezésnek. A traumatológiai ellátásban részvevő kórházak együttműködése ezzel a szemlélettel folyamatos, és az OMSZ által tökéletesen koordinált. A Honvédkórház is rendszeresen helyt áll, amennyiben más egészségügyi intézménynél alakul ki hasonló, átmeneti fokozott terhelést előidéző helyzet.

Egy hozzászólás itt: “Honvédelmi Minisztérium magyarázza a bizit – 19 súlyos sérült miatt nem gipszeltek a Honvédkórházban

  • Avatar
    2019.12.07 - 04:13
    Közvetlen hivatkozás

    Bakker, a Honved Korhaz Magyarorszag legjobban ellatott es felszerelt korhaza, – mi a gyaszt csinalnanak ezek egy tomegbaleset eseten, vagy ne adj’Isten egy termeszeti katasztrofanal????? Szegyellje magat MINDEN olyan szemely, akinek a donteseitol fugg az egeszsegugy lerohasztasa! Nagyon remelem, hogy amikor majd aniko asszony tori ki valamijet (bar nem kivanom neki), ot is hasonloan elkuldozgetik majd mashova, hogy orakat kelljen neki is varni. Na mi van, hol is van most retkeskormu kasler? Ja vagy ugy! A Honved Korhaz legyen a hadugy dolga, aha….

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük