Hopp! Még ezer milliárd kellene!

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) szerint az egészségügy helyzete ezermilliárd forintból orvosolható lenne – erről a kamara elnöke, Éger István beszélt a kamara országos küldött-közgyűlése után tartott sajtótájékoztatón.

Évről évre újratermelődik a kórházak adósságállománya, soha nem volt ennyire sok betöltetlen háziorvosi praxis, mint most, és sok helyen a minimumfeltételek sincsenek meg a gyógyításhoz

Jelentkezzen, aki arra szavazott, hogy 25.000 egészségügyi dolgozó hiánya rendben van!

Éger István elmondta,

a megígért bérfelzárkóztatási folyamat megtorpant, az intézményi adósságállomány évről évre újra termelődik, mértéke jelenleg 50 milliárd forint feletti. A lejárt adósságok részleges vagy teljes kifizetése nem jelent konszolidációt – tette hozzá.

Közvetlenül a gyógyítás kiadásaira fordított összeg GDP-arányosan még 2017-ben sem érte el a 3 százalékot, valamint a támogatási programok ellenére sem volt annyi betöltetlen háziorvosi és fogorvosi praxis, mint most, és sok helyen nincsenek meg a gyógyításhoz szükséges személyi és tárgyi minimumfeltételek.

A kamara szerint ezek a problémák munkaerőhiányhoz, az orvosok túlterheltségéhez és kiégéséhez vezetnek, és romlik az ellátás minősége.

Tele a gatya – Orbán 1.000 milliárdot, azaz 1.000.000.000.000.- közforintot ígért Budapestért és még 10 évért

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük