Itt van az új lista. Ezúttal a hagyományostól eltérően nem a Soros-hálózat tagjait tartalmazza a lajstrom. A névsorba nem csak a „központi értékrendbe” nehezen illeszthető leszbikus, meleg, biszexuális vagy transznemű emberek nemcsak az őket elfogadók, hanem még a támogatóik is felkerültek.

[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4666″]

Ez a lista más, mint amit kezdünk megszokni.

Erre a listára kivételesen nem az első számú közellenségnek kikiáltott Soros György „bérencei” kaptak helyet.

Ezen a listán az úgynevezett LMBTQ, vagyis az átlagostól eltérő szexuális irányultságúakat támogatók nevei találhatók. És még egy, aprónak aligha nevezhető különbség: a lajstromba önkéntes jelentkezéssel vagy ajánlással lehet felkerülni.

[mnky_ads id=”10552″]

Szolgáltatnak és ennyi…

A kezdeményezést a Prizma Közösség indította útjára a napokban.

A felhívásra több tucatnyi szolgáltató jelentkezett, köztük – többek között – fodrászok, személyi edzők, orvosok, pszichológusok és tanárok.

Az adatbázisba szép számmal kerültek be az LMBTQ közösségbe tartozó vendégek ajánlásával. A listán valamennyien önkéntesen szerepelnek, ezért ajánlás ide vagy oda, ha egy szolgáltató nem akar szerepelni a névsorban, nem lesz rajta.

Portálunk kérdésére a Prizma Közösségnél hangsúlyozták:

az adatbázisba az LMBTQ-emberekkel kapcsolatban nyitott, pozitív szolgáltatókat keresnek. Jellemzően olyan területeken dolgozó szolgáltatókat akarják egy csokorba gyűjteni, ahol az ember intim, kiszolgáltatott helyzetbe kerül.

A listán szereplők a szolgáltatási paletta igen széles spektrumát felölelik, abban mindannyian egyet értenek, hogy „ők csak a munkájukat végzik”, mindenféle megkülönböztetés nélkül.

A közösségi oldalon igencsak vegyesen fogadták a kezdeményezést. Az érintettek – miközben örültek és nagyon jó ötletnek tartják a projektet, ugyanakkor keserűek és mérgesek, amiért 2018. Magyarországán szükség van egy ilyen adatbázisra.

A “néma szék” szolgáltatás

Egy dél-walesi kisvárosban évekkel ezelőtt különleges szolgáltatást vezettek be. A helyi fodrászatban mód van arra, hogy aki nem kíván beszélgetni a hajvágás közben, azzal nem beszélgetnek. Az indiszkrét kérdésektől ódzkodóknak nincs más teendőjük, mint az időpont egyeztetésnél jelezni, hogy a “néma széket” kérik.

Jóllehet, a speciális szolgáltatás bevezetése nem igényelt befektetést, mégis, jelentős forgalom-növekedést eredményezett. Azt nem tudni, hogy az ötletgazda vajon melegbarát-e vagy sem, az biztos, hogy az LMBT közösség tagjai is élnek ezzel a lehetőséggel.

[mnky_ads id=”4668″][mnky_ads id=”4670″]

Magyarországon a rasszizmus és az antiszemitizmus visszatérőben van

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét