Hoppá! Találtunk olyan nyugdíjasokat, akik kapnak Erzsébet utalvány!

Gulyás Gergely bejelentette, hogy idén nem kapnak a nyugdíjasok Erzsébet utalványt. Érthető, ebben az évben nincs választás, nem pazarol a kormány! Ennek ellenére lesznek olyanok, akik mégis hozzájutnak némi bónhoz.

Önkormányzati kegy

A Napi.hu szerint biztos, hogy egyes nyugdíjasok idén karácsonyra is kapnak Erzsébet-utalványt, az önkormányzatuktól. Az Orbán-kormány idén nem ad ilyen támogatást, de a települések szabadon dönthetnek arról, mennyit tudnak a célra fordítani.

Minden azon múlik, hol él

Budakeszi 550 nyugdíjasnak ad 3 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt karácsonyra, míg Dunaszeg 6 ezer, Solymár 8 ezer forintos támogatást ad a 70 éves kort betöltött helyi polgároknak.

A Bács-Kiskun megyei Tasson minden háztartás 10 ezer forint karácsonyi támogatást kap, ha az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 142 500 forintot. Pakson karácsonyi csomaggal segítik a nyugdíjasokat, ha az egy főre jutó jövedelem a 78 ezer forintot nem haladja meg. Dunaújvárosban rendelet mondja ki, hogy 5 ezer forint támogatásban kell részesíteni a nyugdíjasokat.

Baktalórántházán 5 ezer forintos karácsonyi csomagra jogosultak a nagycsaládosok, a gyermeküket egyedül nevelők, azok a nők, akik az 55. életévüket és azok a férfiak, akik a 60. életévüket év végéig betöltik.

Csobánkán is kapnak támogatást a 70 év felettiek, Piliscsabán, Soroksáron és Hosszúhetényben pedig a rászorulók.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük