Hoppá! Zuckerberg bocsánatot kért a teremtményéért

A Facebook kitalálója elnézést kért, miután kiderült: a közösségi média árt az egészségre. Hihetetlen, mit találtak a kutatók.

A legnagyobb közösségi oldal megosztja azokat, akik megosztanak rajta. Egyre többen, még egykori Facebook-vezérek is azzal kritizálták a Facebookot, hogy ártalmas a társadalomra, miután kiderült: ronthatja a felhasználók lelki egészségét.

A Facebook kutatói egy friss blogposztban – amiben olyan új eszközöket jelentettek be, amivel reményeik szerint enyhítik majd a Facebook néhány negatív élményét – beismerték:

“Több tanulmány is arra jutott, hogy a közösségi média használata, az „információk passzív fogyasztása” ahhoz vezethet, hogy az emberek „rosszabbul érezzék magukat”.

A sok lájk depresszióssá tesz

Az egyik tanulmány például arra jutott, hogy azok, akik négyszer annyi linkre kattintottak rá, mint egy átlagos felhasználó, illetve azok, akik az átlaghoz képest kétszer annyi posztot lájkoltak, az átlagnál rosszabbul érezték magukat.

A közösségi oldalnak előnyei is vannak – ha az emberek többet használják a Facebookot, többször interakcióba lépnek a többi felhasználóval – ám ezek „eltörpülnek” a káros hatásai mellett.

Nemrég Chamath Palihapitiya, aki 2011-ig volt a cég egyik részlegének vezetője egy konferencián tartott előadást tapasztalatairól, majd elhagyta a vállalatot. Azt mondta: „A rövid lejáratú érzelmi visszacsatolások, amit csináltunk, szétveri társadalmunk működését. Nincs diskurzus, nincs kooperáció csak megtévesztés, bizalmatlanság. (…) Nem az orosz politikai kampány a lényeg… ez egy globális probléma… erodálja a társadalmi együttműködés alapjait, amely alapján az emberek egymással viselkednek.”

A nagy „coming out”

A prezentációjában zavarba ejtő őszinteséggel bevallotta:

„Nem tudom kontrollálni. Csak magamat tudom kontrollálni, szóval nem használom azt a szart. A gyerekeimet tudom kontrollálni, szóval ők sem használják azt a szart.”

Sean Parker Facebook-alapító pedig azt mondta a Facebookról: „A Jóisten tudja, mit tesz a gyerekeink agyával.”

A céget ért sok támadás miatt korábban Mark Zuckerberg, a Facebook CEO-ja bocsánatot kért, amiért a Facebookot az emberek megosztására használják.

444.hu/Városi Kurír

Azért persze nem  ennyire  rossz a helyzet, jó hogy van az FB csak tudni kell bánni vele.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük