Horror a kórházban! Túlélte a kezelést, de mégis belehalt a magyar egészségügybe 0 208

lepcso

Minden kormány-megszólaló arról mesél, hogy a magyar egészségügy nem rossz, csak az elvárásaink, ugye! Az ajkai kórházban szörnyethalt gyógyult beteg esete sem háborít fel tömegeket, biztosan meg kell várni, amíg az Ön hozzátartozójával essen meg hasonló, hogy beteljen a pohár?

Elesett az omladozó lépcsőn…. belehalt

Szerencsés gyógyulását követően hétfőn hazaengedtek az ajkai kórházból egy idős férfit, de hiába jött érte a fia, már nem tudta hazavinni az édesapját, mert amíg elment a távolabb parkoló autóért, a férfi leesett az intézmény egy málló, rossz állapotú lépcsőjén és olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy pár órával később meghalt – számolt be az esetről hétfő este az áldozat hozzátartozójának beszámolója alapján a magyarnarancs.hu.

A hozzátartozó beszámolója szerint a lépcső évek óta elhanyagolt, balesetveszélyes állapotban volt: a lépcsőfokok letöredeztek, illetve részben leomlottak, mállottak. Ennek ellenére a kórház vezetése a lépcsőt nem újíttatta fel, és le sem zárta a betegek elől, hanem folyamatosan használatban volt.

Nagy Feró: Akik mégegyszer az egészségügyi ellátásról hülyeségeket ír, azt komolyan mondom nyakon vágom


A kórházi személyzet a helyszínen is megkísérelt segíteni a sérült férfin,

majd hamarosan elszállították, információink szerint az intenzív osztályra. Ott azonban a gyors orvosi beavatkozás ellenére rövidesen életét vesztette.

Mivel az elhunyt férfi fia nem volt ott a balesetnél – mire visszaért, eszméletlen, vérző fejű édesapját már a lépcső alján találta – nem állította egyértelműen, hogy az a lépcső elhanyagolt állapota miatt történt, de mindenképp fel akarta ívni a figyelmet a helyzetre. Mindez hétfőn történt, olvasónk azt sem érti, miért nem látta, hallotta viszont a baleset hírét egyik médiumban sem.

A kórházi osztály, ahol mindenki felmondott – dübörgünk … is!

A cikk megjelenése után a hvg.hu levélben fordult a Magyar Imre Kórház főigazgatójához, egyebek mellett azt tudakolva,


  • hogy a hétfői eset után lezárták-e a lépcsőt,
  • mi volt az oka, hogy eddig nem végezték el azon a feltehetően nem eget rengető költségvetésű javításokat,
  • kiderült-e, hogy a lépcső állapota szerepet játszott-e a beteg leesésében, végső soron a halálában,
  • indult-e hatósági vizsgálat annak feltárására, terhel-e valakit felelősség – és ha igen, kit – a balesetért.

Dr Nagy Zoltán azonban egyetlen mondattal csak az utóbbira válaszolt, azt írta, hogy

az ügyben hatósági vizsgálat van folyamatban, melynek lezárultáig a kórház nem ad tájékoztatást.

Az ajkai Magyar Imre Kórház legutóbb tavaly szeptemberben azzal került a hírekbe, hogy az intézmény intenzív osztályán felmondott az összes nővér, amit az intézmény bérnővérekkel és visszahívott nyugdíjasokkal igyekezett megoldani, egy héttel később viszont túlterheltségre hivatkozva az osztály öt altatóorvosa is felmondta a szerződését.

Az ápolók után az orvosok is felmondtak az ajkai kórház intenzív osztályán

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

Ifj. Horn Gyula: Deutsch Tamásnak még egy lábjegyzet sem jut a történelemkönyvekben

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az ítéletet, amelyben a Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy Deutsch …

orban

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A miniszterelnök is kiveszi részét a véghajrából, szerdán Budapesten, a Belvárosi Polgári Szalonba …

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Vasárnap tartják az Ezer lámpás éjszakája elnevezésű rendezvényt az eltűnt gyermekekért. Jótékonysági koncertekkel, …

parancs

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Ahogy közeleg a választás napja, úgy gorombul be a kormánypárti különítmény, amit nem …

Pin It on Pinterest