Vendetta Budapesten a szerda reggeli csúcsforgalomban - Vadászok akcióztak a János kórháznál - Városi Kurír

Sorting by

×

Vendetta Budapesten a szerda reggeli csúcsforgalomban – Vadászok akcióztak a János kórháznál

Ahogy az nap, mint nap megtörténik, a dolgozó emberek gyerekeikkel nekiindultak a szerdának. Villamosra, buszra szálltak és egyikük sem gondolt arra, hogy puskalövések kísérhetik útjukat. Azok, akik kedd reggel a János kórház felé közlekedtek, megtapasztalhatták…..

Hirdetés

“Biztosan semmilyen jogszerűtlenség nem történt, de mégis…”

A közösségi oldalára töltötte fel videóval az alábbi bejegyzést egy akarata ellenére szem- és fültanúvá vált utas:

“Biztosan semmilyen jogszerűtlenség nem történt, de mégis… Ma reggel a villamos megállt a János Kórház előtt kicsivel, fél 9 körül. Több puskalövés hangzott, az ablakon kinézve láttuk, hogy néhány vadász agyonlő egy csomó vaddisznót, többnyire kismalacokat. Egy kisfiú sokkot kapott, hozzá mentőt kellett hívni. Biztos, hogy ez az egyetlen megoldás?”

varosikurir 285148943 387886353374470 2679791456685613206 n
fotó: facebook

A kommentekből….

“Utálom a vadászatot.Nem normális dolog, hogy gyanútlan élőlenyeket lövöldöznek le. …reggel a jános kórház előtt különösen.”

“Ez egy vicc. NEm lehetett volna csak úgy begyűjteni őket? Pláne, h kicsik még?! Ki rendelte ezt el?!”

“Én értem, hogy az erdőben a helyük, de egyrészt nem véletlenül jöttek le onnan, másrészt altatólövedék + elszállítás is lehetett volna a megoldás. Mindenesetre nagyon örülök, hogy s gyerekeim nem voltak velem.”

“…sajnos igen, a kissrác nagyon kikészült. Konkrét mészárlás zajlott banyek. Őszintén szólva mindenki kiakadt”

“Na most biztos kapok majd hideget meleget, de nem baj. Ez itt nem vadászat, hanem vadgazdalkodasi szakemberek “munkaja”. Bizony, valakinek ezt is el kell végezni. Nyilván “nem normális dolog” reggel a városban “lövöldözni, de elsősorban az a nem normális, hogy az a vaddisznó ott volt. Picit bele kell gondolni, hogy mi történt volna akkor ha “begyujtik” a malacokat. Az anyai ösztönétől vezérelt anya állat (aki nem malacka a micimackobol, hanem egy több mázsás vaddisznó) nekiszalad ott a jarokeloknek, autóknak, vagy éppen a villamosrol majd leszallo gyereknek. Mondhatjuk hogy adott pillanatban látszólag békés állatról van szó, de ennek kb egy pillanat kell.
Most lehet utálni a vadászt, de ha az az állat ott kart tesz, akkor meg azt kiabaltuk volna, mégis miért nem tett valaki valamit.
Az ilyen eseteket törvény szabályozza, hogy az adott területen pontosan melyik szakember mit tegyen.
És meg annyit tennék hozzá mielőtt bárki nekem esik, hogy szeretem az állatokat, védem is őket. Csak mindennek van egy másik oldala”

“ezzel kezdtem, hogy jogszerűtlenség nyilvánvalóan nem történt. Emellett azért mint természetvédelmi károkat okozó vadakat halomra lőni őket nekünk, akik napi x kiló szemetet termelünk naponta, elég visszás, nem? Ugyanakkor utánanéztem, néhány perc alatt találtam vadállatmentőket a neten, akik altatólövedékkel megcsinálják ugyanezt, és a teljes csorda együtt kerül elszállításra általuk. Mivel ők alapítványi keretek között dolgoznak, nem gazdálkodó szervként, nincs díja sem. Lett belőlük pöresz, a spanoknak. Az meg, hogy nekik mekkora élettér jut miattunk szintén más kérdés. Teljesen egyetértek, semmi keresnivalójuk a kórhàznál, de ennek létezik humánusabb, jóllehet macerásabb módja is.”

“Nem nagyon van más megoldás. Lehetne az élvefogó csapda, de mivel a korház környéke, így ez volt a leggyorsabb megoldás. Bezzeg ha a koca valakinek széttépi a lábát, vagy kisgyereknek az arcát akkor lett volna nagy kiabálás, hogy voltak a vadászok..”

Nem egyedi az eset….

A Telex a fenti cikk kapcsán egy éve megkereste a Agrárminisztériumot a témában, és elmondták, hogy

„a belterületen megjelenő és esetlegesen kárt okozó vaddisznók eltávolítására, a helyzet ilyen módon való megoldására most is van lehetőség”.

A rendelet külön engedéllyel megengedi a vad életét és testi épségét nem veszélyeztető kábító és bénító vegyszer, lőszer, illetve

„a vad befogásához jogszerű csapdázási módszer”

alkalmazását, ha lakott területről való eltávolítás a cél. A rendőrségnek annyi szerepe van Magyarországon a vaddisznóprobléma kezelésében, hogy

ők adhatnak engedélyt úgynevezett „belterületi vadelejtésre”, vagyis arra, hogy lakott részen lőjenek ki állatot, szigorúan szabályozott, előre meghatározott feltételek mellett.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Vendetta Budapesten a szerda reggeli csúcsforgalomban – Vadászok akcióztak a János kórháznál

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.