Horthy Miklós szégyentelen antiszemita - Városi Kurír

Sorting by

×

Horthy Miklós szégyentelen antiszemita

Levélváltás történt Orbán Viktor és a Zsidó Világkongresszus elnöke között az időközben lemondott Horthy-emlékmise kapcsán.

Hirdetés

Orbán – szégyenszemre – egyetlen mondatban válaszolt

Provokatívnak és megdöbbentőnek nevezte a Horthy Miklós kormányzó emlékére tervezett – a szervezők által időközben lemondott – misét Orbán Viktorhoz írt levelében a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke. Egymondatos válaszában a magyar miniszterelnök leszögezte: az ügy megszűnt létezni – mondta az MTI megkeresésére hétfőn Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Ronald Lauder megdöbbent és csalódott

A Zsidó Világkongresszus elnöke úgy fogalmazott: az általa vezetett intézmény, amely hat kontinensen több mint száz zsidó közösséget képvisel, megdöbbenéssel és nagy csalódással értesült arról, hogy a Horthy Miklós emlékére tervezett január 27-i misén Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke is felszólalt volna, éppen a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján.

Ronald Lauder provokatívnak nevezte a tervezett eseményt. Hozzátette, különösen zavaró, hogy egy magas rangú közjogi méltóság részvételével legitimitást adnak neki.

Horthy szégyenletes szerepét nem lehet megbocsátani

A Zsidó Világkongresszus elnöke a levélben szégyentelen antiszemitaként említette Horthy Miklóst, és úgy fogalmazott, hogy az általa a magyarországi zsidó közösségre szabadított terror lehetővé tette, hogy megfosszák őket jogaiktól és emberi mivoltuktól. „A zsidók százezreinek deportálásában és meggyilkolásában játszott szerepét” pedig „sohasem szabad elfeledni és megbocsátani” – fűzte hozzá.

Az MTI kérdésére, hogy válaszolt-e a miniszterelnök a WJC-elnök levelére, és ha igen, mit, Havasi Bertalan jelezte, hogy egymondatos válasz született: a miniszterelnök január 25-i keltezésű levelében azt írta Ronald Laudernek, hogy az általa jelzett ügy már „megszűnt létezni”.

(Forrás: MTI)

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2018.01.29 - 18:17
  Közvetlen hivatkozás

  AJÁNLOM FACSAR IMRÉT MEGHALLGATNI A YUTUBON RAKERESVE.ZSIDO Ö IS MEG TE IS .A PATKÁNY NEM Ő.ES TANULTABB MINT TE,NEM SZARKEVERESBÖL ÉL TE NYOMORULT SENKI-LAUDER.

  Válasz
 • 2018.01.30 - 10:39
  Közvetlen hivatkozás

  “BÚNÖS NEMZET?”
  Horthy Miklós – más aspektusból
  Még ma, a XXI. században is ott lebeg a fejünk felett a “bűnös nemzet” szégyenfoltja. Nem csoda, hiszen a mai egyetemi egyetemi tanárok egy része a moszkovita Andics Erzsébet, Révai József és Molnár Erik garázdálkodása idején szívták magukba a burkolt, vagy nyílt magyargyűlöletet. sokuknak még ma sem jutott az eszébe, hogy tüzetesebben kutasson a hiteles magyar történelmi múlt – lett légyen szó akár a közelmúltról – felderítése érdekében.Ha beütjük az internet keresőbe e két szót, számos pro és kontra cikk ugrik elő.
  Az akkori történészek legnagyobb része (sajnos ma is vannak ilyenek jó páran) elhallgatta a témát, vagy vonalasan tört pálcát az egész nemzet felett. Minden rossz és bűnös volt, amit csináltunk. A magyar történelmet egyszerűen kivették az európai környezetből. Az elmúlt korszak történelemkönyveit olvasgatván az a kényszerképzetünk támad, hogy Magyarország a Mars bolygó egyik kiszáradt tengerének a szigetén található. Ha mégis kapcsolódunk Európához, az csak kárunkra van, mert mindenki jobb, szebb és tisztességesebb volt nálunk. Szerintük!
  Íme egy zsidó történész, aki a valóságnak megfelelően a kommunizmust tartja a legvéresebb ideológiának, és – ugyancsak a valóságnak megfelelően – Horthy Miklóst sokkal pozitívabban értékeli, mint ahogy a magyar történészek szokták. A cikk címe nem jellemző, az idézett mondatot megtévesztésül mondta a kormányzó, hogy aztán azzal folytathassa, hogy nem járul hozzá a zsidók elleni terrorhoz.
  http://www.irodalmijelen.hu/2015-jan-30-1256/egesz-eletemben-antiszemita-voltam-horthy-miklos-mas-aspektusbol

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.