Horváth Aladár: Ki érti?

Horváth Aladár ismert emberjogi harcos, aki már a kilencvenes évek óta kiáll a cigányság jogaiért egy facebook bejegyzésben fakadt ki a rasszista vonulások miatt.

“Nem cigány ölt a Deák téren. De a cigányok bűnhődnek. Tragikus, hogy két fiatal, köztük egy fociultra meghalt. De abból, hogy az ultrák cigányellenesek, még nem következik, hogy a tettes cigány.”

A bérnácik – miniszterelnöki engedéllyel – a kijárási korlátozás ellenére cigányellenes tüntetést rendezhettek

Kiderült, ők döntik el, ki a cigány (ismerős, ugye?), az új meghatározásuk szerint cigány az, aki bűnözik – nem kell már ide fajbiológiai kutatóintézet!

A miniszterelnök szövegei (a bennszülöttek keccsölnek, a(z idegen) cigányok munka nélkül akarnak kártérítést, stb.) akkor keltenek rettegést a cigányokban, amikor azok a karanténban, munka-és ellátás nélkül csöndben éheznek. Vízen, cukroskenyeren vannak a gyerekek egész hétvégeket, csak a reklámokban látnak csokit.

Közben a nyilaspropaganda folyik Gyöngyöspatán, a pesti utcán, a kormánymédiában és a világhálón

Egyik-másik faluból már jönnek a hírek, fenyegetnek, mozgolódnak is: ablakot törnek, kutyát ölnek… kezdődik. Elvégre a vezérlő fejedelem fújta meg a kürtöt…

A világjárvány okozta stressz, a védtelenség, sok helyütt az éhezés, plusz a sorozatos rasszista provokációk – és a sok hülye, önmutogató “cigánypolitikus” – együtt elviselhetetlen feszültségeket generálnak, de a cigányok, továbbra is, békésen tűrnek. Nem követik afroamerikai sorstársaikat: nem tüntetnek több száz faluban, városban, nem gyújtanak föl még egy autót sem, nem ég egy hivatal sem, nincsen kijárási tilalom… vesztegzár…, nem állt le a fél ország.”

Mégis gyűlölködnek, uszítanak ellenünk.
Miért?

Horváth Aladár

Kedden az Országgyűlésben is téma volt a múlt héten csütörtöki vonulás

Arató Gergely (DK) arra volt kíváncsi, miért nem oszlatta fel a rendőrség az előző heti budapesti törvénytelen tüntetést. Idézte a vonatkozó szabályokat és kijelentette: a jogi helyzet teljesen egyértelmű. Megjegyezte: a rendőrség bár tett néhány szabálysértési bejelentést, de lényegében végig asszisztált a történtekhez, és a gyűlést nem oszlatta fel.

“Közölte: a felvételeken jól látszik, hogy a jelenlévők egy része rasszista jelszavakat skandált, és politikai akciónak használta az eseményt, ami így a gyülekezési törvény hatálya alá esik, gyűlésnek minősül. Szerinte a rendőrség politikai utasításra nem lépett fel.”

Kontrát Károly, a belügyi tárca államtitkára kiemelte:

“a Deák téren a gyülekezési törvény hatálya alá eső esemény nem történt, a rendőrség megítélése szerint kegyeleti megemlékezés zajlott. Egy közösség tagjai gyászolták társukat, aki tragikus körülmények között veszítette életét – mutatott rá.”

(MTI)

Tianon

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Horváth Aladár: Ki érti?

  • Avatar
    2020.06.02 - 18:35
    Közvetlen hivatkozás

    Lenne egy tiszteletteljes meglátásom Horváth Aladár Úrhoz és az összes roma értelmiségihez! Ugyan én csak egy nő vagyok mégcsak nem is roma, de úgy gondolom a szívem a helyén van.Számomra is csak két ember létezik :ember és gazember! Kérem Önöket próbáljanak összetartani és ne azon gondolkozni ki a nagyobb vezető hanem alázatot gyakorolva együtt összefogni és közösen tenni és fáklyaként elöljárni a népük előtt utat mutatva! Most nem a hiúság, erőfitogtatás ideje van hanem mutassák meg milyen egységes, szeretetteli , okos nép a cigányság! Én szorítok Önöknek , hallgassák meg a Jóisten hívó szavát! Még nem késő!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük