Horváth Csaba: Az a politikus rongynál is kevesebbet ér, aki nem hallja meg az emberek hangját

Tarlós látja maga előtt a fényes jövőt, csak a sötét jelennel nem hajlandó foglalkozni.Tíz év múlva esedékes metróépítést emleget, amikor a meglévőt nem akarja akadálymentesíteni – kezdte Horváth Csaba hétfői sajtótájékoztatóját .

A budapestieknek kell kikényszeríteniük

Tarlós szövegértési gondokkal küszködik, amikor a Mozgássérültek Országos Egyesülete elnökére, hívatkozik, mert ők azt nyilatkozták, hogy

“Elkötelezettek vagyunk a hármas metró teljes akadálymentesítése mellet.”

Oldalukon ez olvasható:

Ha nem kap állami segítséget, a Fővárosi Közgyűlés ütemezetten kötelezettséget vállalhat a 3-as metró akadálymentesítésére – jelentette ki Tarlós István főpolgármester, aki kedden tárgyalt a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségével.

Többe kerülhet, ha nem akadálymentesítenek, mintha igen

Az MSZP fővárosi képviselője úgy gondolja, hogy amennyiben a kormány és főváros nem oldja meg a teljes akadálymentesítést, ami kb. 20 milliárd forintba kerül, akkor az Európai Unió ennél az összegnél sokkal nagyobb volumenű támogatást von vissza.

Horváth Csaba szerint a “rongynál is kevesebbet ér az a politikus, aki nem hallja meg a “nép szavát”, márpedig a 3-s metró akadálymentesítését szinte mindenki támogatja. A szocialisták egykori főpolgármester-helyettese Tarlós István azon példálózgatását is visszautasította, hogy 17 éve a 2-es metró felújításakor sem akadálymentesítettek. Horváth szerint nem mentesíti a jelenlegi város vezetést, egy több mint 17 évvel ezelőtt elkövetett – szerinte is – súlyos hiba emlegetése.

Horváth Csaba újságírói kérésre megerősítette, hogy kedden dönt a Kúria a 3-as metró akadálymentesítéséért indított népszavazásról, és egy támogató döntés esetén egy héten belül elindulhat az aláírásgyűjtés.

A sajtótájékoztató egyik fontos megállapítása volt, hogy Horváth szerint a kormány fél annyira a budapesti voksok elvesztésétől, hogy ne hergelje a fővárosiakat, így még a választások előtt bejelentik, hogy meg van a pénz az akadálymentesítésre.

https://www.facebook.com/horvathcsabamszp/videos/1353527718085675/

Kilenc ellenzéki párt gyűjt aláírásokat a 3-as metró akadálymentesítéséért

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük