Horvátország másodszor szerezte meg a bronzérmet

A katari labdarúgó-világbajnokságon Horvátország látványos gólokkal szerezte meg a harmadik helyet a Marokkó elleni bronzmeccsen.

Mindkét szövetségi kapitány változtatott az elődöntőhöz képest

A horvátoknál Zlatko Dalic két újoncot is avatott Josip Sutalo és Josip Stanisic személyében, miközben olyan rutinos játékosok szorultak kispadra, mint Lovren vagy Brozovic.

A 3. percben Bounou, a marokkóiak kapusa majdnem saját kapujába rúgta a labdát. Négy perccel később pedig már vehette is ki onnan, egy pazar horvát szabadrúgás variációt követően Josko Gvardiol fejelt a kapuba.

Másfél perccel később azonban már ismét egyenlő volt az állás, ezúttal egy marokkói szabadrúgás után nem figyelt a horvát védelem, Asráf Dari pedig közelről fejelt a kapuba.

A 42. percben úgy tűnt, ismét kimarad egy horvát lehetőség, de Mislav Orsic egy lecsorgó labdát csavart a bal felső sarokba, a labda a kapufáról pattant a kapuba.

A második játékrész is az ő lövésével kezdődött, ezúttal azonban ha csak centikkel is de mellé ment. A folytatásban a horvátok védekeztek és kontrákkal kísérleteztek, míg a marokkóiak nem igazán tudtak helyzetbe kerülni Livakovic kapuja előtt. A marokkói kapitány cserékkel próbált frissíteni, de nem sok sikerrel.

Az utolsó negyedórára felpörögtek az események, a marokkóiak feltolták a védekezésüket egészen a horvát tizenhatosig, míg az európai együttes kontrákra várt. 

FIFA labdarúgó-világbajnokság

Bronzmérkőzés:

Horvátország-Marokkó 2-1 (2-1)
al-Rajjan, Halifa Stadion, 44 137 néző. Vezette: Abdulrahman al-Dzsasszim (katari)
Gól: Gvardiol (7.), Orsic (42.), illetve Dari (9.)
Horvátország: Dominik Livakovic – Josip Stanisic, Josip Sutalo, Josko Gvardiol, Ivan Perisic – Luka Modric, Mateo Kovacic – Lovro Majer (Mario Pasalic, 66.), Andrej Kramaric (Nikola Vlasic, 61.), Miraslav Orsic (Kristijan Jakic, 95.) – Marko Livaja (Bruno Petkovic, 66.)
Marokkó: Jásszina Bono – Asráf Hakimi, Dzsáváf el Jamik (Szelim Amallah, 66.), Asráf Dari (Badr Benun, 64.), Jahja Attiát-allah – Szofjan Amrabát – Hakim Zijecs, Bilal El Hánnusz (Azzedin Unahi, 56.), Abdelhamid Szabíri (Iliász Csair, a szünetben), Szofján Bufál (Anassz Zaruri, 64.) – Juszef En-Neszjiri.

Forrás: M4 Sport

Argentína-Franciaország döntő lesz a labdarúgó-világbajnokságon