Csak itt, csak most, csak a hírlevélben Hős utcai gyávaság

Sokan emlékszünk még micsoda sikerként élte meg a nyócker akkori polgármestere, a Fidesz mai országgyűlési frakcióvezetője, hogy kitiltotta kerületéből a tűcsere programot. Talán az volt az a pillanat, amikor megszűnt a magyar drogprevenció és ellátás megszervezésének szakmaisága is.

Csatakürt

Amióta Kocsis Máté megfújta harci kürtjét, szinte teljesen leállt az állami szintű drogstratégia készítés, így a kiváló szakemberek kormányzati segédlet nélkül, magukra hagyva fuldokolnak a teendőkben.

Jelentem, ahogy az állami szintű agymosás, úgy ez az akció is sikerrel járt, és ma már szinte egyetlen hivatalosság sem tudja, mit kellene kezdeni a drog élvezőivel és azok dílereivel. Kocsis és elvbarátai békésen mosolyogva szemlélhetik az eredményt, mondjuk a Hős utcai gyáva, teszetosza kapkodást, ahol az önkormányzat egy felszámolásra ítélt lakótömböt akar körülkeríteni. A miértekre ezer és egy hamis válaszuk van. Pedig ha azt a pénzt, amit most a kerítésre szánnak egy alapba tennék és kicsit még meg is fejelnék, a “hősutcai” gond megszűnne létezni.

Tény, hogy ehhez nem csak akaratra, de valamiféle koncepcióra, a dolgok teljes átlátására  is szükség lenne a tűzoltás kényszere helyett. Arról nem is beszélve, hogy már megint olajjal akarnak tüzet oltani.

Hogyan? Tovább?

A helyi önkormányzat csak azt tudja, hogy

“Ez így nem mehet tovább”,

de hogy miként kellene úgy felszámolni az illegális “drog-plázát”, hogy az sikeres legyen, arról fogalmuk sincs. Kapkodnak, intézkednek, pedig ahhoz, hogy megálljt parancsoljanak az agymenésnek, elég lenne kimenni a helyszínre és megnézni, mi lett a sorsa az alig néhány éve felállított vas-kerítésnek és kapunak. Igen, félredobva rozsdásodnak, miközben a varázstea és társai továbbra is hódítanak.

Ne feledjük, hogy az önkormányzati ajánlattétellel, ami még 3 millió forintra sem taksál egy lakást, nem mennek semmire a lakók. Jobb lenne talán mondjuk egy bérház, mondjuk könnyűszerkezetes megoldással, amit kormányzati segítséggel aránylag gyorsan tető alá lehetne hozni.

Befejezésül álljon itt egy idézet az 1965-ben New Yorkban egy polgárjogi gyűlésen meggyilkolt Malcolm X nevű afroamerikai, vagy ahogy akkoriban mondták néger polgárjogi harcostól. Ő állítólag azt mondta egyszer Harlemre:

“Azért kell a gettókat felépíteni, hogy utána lebonthassuk azokat.”

A Hős utcai gettó eltakarításának eljött az ideje, de csak emberségesen!

 

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük