Egyre több sportoló, legutóbb Hosszú Katika is kiállt a budapesti atlétikai vb megrendezése mellett, holott azt az új város vezetés, személy szerint Karácsony Gergely is visszamondaná.

Túl nagy a környezeti terhelés?

Karácsony Gergely azzal érvel az budapesti atlétikai vb ellen, hogy túlzottan nagy környezeti terheléssel jár az új aréna építése. A kormány szinte mindenkit meglepett, amikor úgy nyilatkozott, hogy az lesz amit Budapest szeretne. Nem szoktuk meg az Orbán-kormánytól, hogy nem izmozik, hanem együttműködést ígér.

Most azonban egyre erősödnek a sportoló-körökből érkező kiállások a vb mellett.

VB

Részlet Baji Balázs gátfutó felhívásából:

“Minél többen vagyunk, annál kevésbé gondol bárki arra, hogy ne fővárosunk rendezze a világbajnokságot. Csatlakozz hozzánk, hogy együtt váltsuk valóra ezt az álmot!”

A sportoló azt is írja, hogy „Nem lesz könnyű, 34 éves leszek a budapesti vb idején, de hazai közönség előtt miért ne futhatnám életem legjobbját? Miért ne lehetne éppen magyar szurkolók előtt egy felejthetetlen búcsú az atlétikától?”

Hosszú Katika is csatlakozott

“Voltam olyan szerencsés, hogy úszó pályafutásom során VB-t nyerhettem hazai közönség előtt. Sose felejtem el ezt az érzést! Kívánom, hogy minél több magyar sportoló átélhesse a hazai közönség elképesztő szurkolását!”

– írja közösségi oldalán a sportoló.

Néhány, a több száz comment közül a bejegyzés alól:

 • Voltam olyan szerencsés 16 évvel ezelőtt, hogy egy hátsérülés kapcsán NEM 1 órát kellett várnom a mentőre, és a tiszta kórházban szakszerű ellátást kapva meggyógyítottak! Sose felejtem el azt az érzést, hogy milyen emberségesen bántak velem az orvosok, nővérek!
  Kívánom, hogy minél több MAI magyar beteg átélhesse mindezt!
  Szép dolog a sport támogatása, jómagam is válogatott úszó voltam! De a mai magyar egészségügy siralmas állapotban van, és amíg ebben nem történik változás, addig semmilyen látvány-beruházásnak (újabb és újabb stadionok) NINCS létjogosultsága!
 •  Kedves Hosszú Katinka! Nagyra értékelem sikeres eredményeid! Azonban amíg kórházak, egészségügyi intézmények lepukkant állapotban, hosszú várólistás, elégtelen ellátása magyar emberek korai halálát okozza, addig nem támogatom a sportlétesítmények további építését mi, adófizetők pénzén!
 • Én csak azt nem értem, hogy a sportot és az egészségügyet miért kell folyamatosan szembe állítani egymással?
  Megfér egymás mellett, nem?
  Aki épp sportolni akar, és egészséges annak miért kéne kórház vagy épp fordítva is igaz! Ez egy nagyon jó propaganda duma!
  Hajrá sportolók!!! Hajrá Katinka!
 • majd eldöntik a budapestiek, ha nem gond, hogy még mi is itt élünk.

Egy érdekes felvetés

vb

Dénes Ferenc sportközgazdász, egy hosszabb posztban reagált Baji Balázs felhívására, ennek  leginnovatívabb részletét közöljük:

“A poszt egyébként azért jut el hozzám annak ellenére, hogy mi közvetlenül kapcsolatban nem állunk, mert sokan, barátaim mindenképpen, tudják, nagy rajongója vagyok az atlétika versenyeknek, igencsak lelkes szurkolója a 2023. évi atlétikai vb budapesti rendezésének.

Ezért azt kezdeményezem, hogy a maguk felhívását egészítsük ki azzal, hogy mindenki, aki lájkolja a petíciót, ezzel egyidejűleg vállalja azt, hogy egy éven keresztül havonta 10.000 forinttal támogatja az előkészületeket és a rendezést. Aki megosztja a posztot, az fizessen 20.000 forint/hó összeget. A forrásgyűjtés legyen nyilvános és átlátható, menedzselését bízzuk a Magyar Atlétikai Szövetségre, jó kezekben lesz.”

28 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Érdekes, az atlétikai világbajnokság megrendezése, vagy elvetése, jóformán csak az abból hasznot húzókat sokkolja. Kicsit sok ez már az embereknek, amíg itt orvos, kórházi felszerelés híján emberek halnak meg, addig Hosszú K.-félék tetszelegnének és hizlalnák a bankszámláikat a reklám és isten tudja milyen címeken. Egerszegi is volt olyan úszó mint ő, de nem pumpolta állandóan az adófizetőket. Ha annyira profi akar lenni, vissza mehet Amerikába.

  • Egyetértek! Kinek pénzén épülne irreálisan magas áron az atlétikai VB cirkusz? Ha minden adófizető egyetért akkor legyen!

 2. Régebben a Papp László aréna is megfelelt erre a célra,és ott van a nem régen épült Duna Aréna!

  • De akkor nem lenne mit ellopni orbánnak a beruházásból. Mekkorát tudna szakítani már ebből a felcsúti tahó, potrohos maffiafőnök?!

 3. Szerintem annyira szeretnék, fizessék a költségeket, és akor semmi akadája, van pénzük, fogjanak ösze és tegyenek valamit,érte! Természetesen tisztelem az elért eredményekért, de amire nincs pénz, azt én sem tudom megvenni!

  • Egyetértek. Nem csak ők léteznek, eleget élvezték sportolóink a több alkalommal meg sem érdemelt támogatásokat.

  • A sportolok a dicsőséget maguknak szerzik.Kis Katinka a díjak után járó pénzt besöpri,de a költséges hobbija kellékeinek előállítását az adófizetőktől várja sőt követeli. Ez az amit sürgősen be kell szüntetni. Azt a “sportot” amit a mai magyarországon művelnek azt nyugat európában nem közpénzekből tartják fenn!Gyalázatos a “sportolok ” követelőző magatartása.

 4. Elmennek az agyonajnározott, agyonfizetett sportolók a fenébe, Hosszú (nyelvű) Katinkával az élen!
  Majd odautaznak (azt is a mi pénzünkön), ahol megrendezik a bajnokságot!
  Vegyék fel, és játsszák le a VIKTOR, VIKTOR kiabálást, oszt jónapot!
  Nehogy már 150 milliárdot fizessünk azért, hogy ők magyar nyelvű biztatást halljanak!
  De akinek ez annyira fontos, tessék, lehet fizetni! Nekem nem fontos!
  Hogy dőlne már rá a fideszesekre a felcsúti stadion, meg a többi is!

  • Ez a leg primitívebb hozzáállás amit az utóbbi időben olvastam. Az írás minősíti a szerzőt is.

 5. A nyelve is olyan mint a neve jó hosszú jól be tud nyalni eddig felneztem rá de most meg utaltam Katinka t

 6. Szerencsére olyan grénium vezeti mostantól a fővárost akik fontosnak tartják a Budapestiek véleményére és az szerint döntenek,nem pedig asportolók ,vagy a kormány,szerintem ez így helyes,!

 7. És még valamit: az agyonajnározott sportolók közül egyiknek sem volt, és nincs egy szava sem, amikor:
  –kilakoltatások vannak ezerszámra
  –amikor a CEU-t elüldözték
  –amikor a rabszolgatörvényt, sztrájktörvényt hozták
  –amikor egypárti választási rendszert, egypárti tákolmányt írtak
  –amikor az MTA-t ellehetetlenítik (lehet, azt sem tudják, mi az)
  –amikor az újságírók munkáját teljesen ellehetetlenítik a parlamentben
  –amikor a közpénz elveszíti közpénz jellegét, egyszer sem szólaltak fel a korrupció ellen
  –amikor a kulturális életet lehetetlenítik el a TAO támogatás megvonásával (nyilván a kultúrát sem
  –ismeritek)
  Sorolhatnám még sokáig, hogy mikor nem szólaltatok meg, amikor kellett volna!
  Most nem kell, tehát pofa be, és alapállás!

  • Azok a milliók amit a sporttal keresnek nagyon kevés ! Kell egy Olimpia is hogy megsokszorozzák !!!!!!!!!!!!

 8. Kettyenke! Ha nincs Tusup még mindig örök utolsóként evickélnél a női válogatottban Katalin utónévvel.Buta vagy mint a föld, és sötét mint az éjszaka, felturbózott vízi droid. Majd ha egyszer elkap a WADA akkor mehetsz vissza a bajai úsztatóba te narancsos hápikacsa. Akkor ők szólnak majd be neked és nem te a főpolgármester úrnak, akinek a nyomába sem érhetsz a földön. Nem tudok még egy úszóról akinek az adófizetők építettek volna saját, egyszemélyes uszodát, hogy aztán onnan még saját csapattársait is kizavarja, sőt, más olimpikonok tanítványainak elérhetetlenné tegye. Elmész te meg Krisztina “királynő” a vérzivataros, narancsos fenébe. Sportolóként hiába a csúcs, ha emberi nullák vagytok egy alja rezsim kirakat celebjei. Az megvan, Kettyenke, te állítólagos pszichológia hallgató, hogy náci érzelmű vezetők szokták magukat sorozatosan az élsporton keresztül fényezni? Jótékonykodtál valaha, adtál-e milliárdjaidból azoknak akiket a gazdáid nincstelenné tettek?
  Állj hátrébb eggyel, és cseszd szájba magadat, de ha ez nem megy belefulladhatnál a vízbe is ahogy a volt férjed kívánta.

  • Kedves Kalevalakorú! Nagyon frappánsan megválaszoltál ennek a “hosszú” nevezetű némbernek (már a nevét sem tudom leírni nagybetűvel, annyira haragszom rá). Mit képzel ez magáról. Azt meg hogy képzelte, hogy a 170 milliárdból megépült úszóarénát egyedül bitorolja, kiűzve onnan olyan nem csekély múltú sportolókat, akik nagyon nagy dicsőségeket szereztek a mi kis országunknak. Szégyen, gyalázat, hogy ezek a sportolók mennyire benyalnak orbánnak. Pl. ezek a focistáknak csúfolt egyedek, mi pénzt kapnak a semmiért. Ha bárki ilyen teljesítményt nyújtana a munkahelyén, már régen kirúgták volna. Nagyon ügyesen helyre tetted ezt a nyaló gépet is. Megérdemelte!

 9. Méltatlan egy igazi sportolóhoz ez az otromba, szűklàtókörű, önző és folyamatosan botrányos, nagyszájú viselkedésforma! Már rég elveszítette szàmomra azt a tiszteletet, amit minden olyan sportoló iránt érzek, akik dicsőséget hoztak országunk számára!!! Egy valódi élsportolóhoz a fegyelmezett, alázatotot tanúsító magatartàs csak elfogadható! Ennek hiányában minden ember sportteljesítménye értéktelenné válik!
  Emlékezzetek vissza Papp Lászlóra, Magyar Zoltánra, Egerszegi Krisztinára, és sorolhatnàm! Szándékosan különböző korosztályú, más-más sportágban kimagasló sportolót hoztam fel példaképpen!

 10. Szerintem is van fontosabb, mint egy méregdrága atlétikai stadion. Majd ha megengedhetjük magunknak!
  Egyenlőre sokkal fontosabb beruházások kellenek.Pl :jól felszerelt iskolák, ovodák, körházak, jó utak,és normális fizetések,

 11. Nem kéne állandóan szembeállítani a sportot az egészségüggyel, mert az ellenségeskedést vált ki. Az ilyen létesítményeket igazolt sportolók használják nem széles tömegek, az egészségügy viszont minden állampolgárt érint. Mindenki azért harcol, amit az érdeke megkíván, így a sportolóktól nem is vár mást az ember, pláne ha egészségesek és nem érzik át a beteg emberek aggodalmait. Viszont van egy ötletem: annak idején az új nemzeti szinház megépítésének támogatására bélyegeket bocsátottak ki, össze is jött szépen a pénz, csak a politika elsöpörte. Hátha most nem ez történik. Mára igen sok gazdag, milliárdos, milliomos ember él hazánkban, ha igazán fontos az új atlétikai csarnok megépítése, akkor áldozzanak abból a gazdagságból, amit a lehetőségek biztosítottak számukra. De gondolom mások is vásárolnának a sportcsarnok támogatására szánt bélyegből, akinek ez igazán fontos és egy kis áldozatot is hajlandó tenni érte. Akkor a csarnokért harcolók igazából magukénak érezhetnék, az egészségügy rendbetételét pedig tegyék meg a mindenkori kormányok. Azonnal itt és most, mert most itt vagyunk és még élünk, elég a vissza mutogatásból, a számháborúkból. Az tegye meg az első lépést, akinek most lehetősége van rá, büszkék leszünk rájuk, higgyék el megéri!

  • az új nemzetihez én is hozzájárultam téglajeggyel… aztán szépen elhalt a kezdeményezés…
   Csak most el ne kezdjenek atlétikai-stadion jegyet árulni. De ha mégis, akkoe abból sosem lesz stadion.

   Szerintem

 12. A megoldás egyszerű: Egy ilyen nagy projektről, ami ennyire megosztó, népszavazást kell tartani.

  • hát ez az…jó lenne tudni, mit szól ehhez a fővárostól több száz kilométerre élő, zsákfaluban lakó adófizető polgár? Szerintem meglepően sokan nem óhajtanák az új atlétikai stadiont…

   Amúgy hány atlétánk van, aki nem a futottak még listán van?

 13. Az 50 es évek él sportolói nem nem a nagy pénzre hajtotta, hanem a saját és a magyarok dicsőségéért !!!!!!!!! Nagyon minimális kedvezményt kaptak !!!!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét