Hosszú Katinka tündöklése és….? – Keresetlen komment-hegyekkel osztják az úszót visszalépése miatt

Magyar idő szerint kedd hajnalban Hosszú Katinka a hetedik legjobb idővel jutott be a 200 méteres vegyesúszás olimpiai döntőjébe, és délután fél egykor a 200 pillangó előfutamában kellene úsznia, ám végül ettől a versenyszámtól visszalépett. Katinka előre tudta, hogy feszes lesz a menetrend Tokióban, ennek ellenére még itthon úgy döntött, bevállalja a 200 pillangót, és a számban egyébként elődöntőbe jutó Kapás Boglárka mellett ő lett volna a második induló, mert egy nemzet két résztvevőt nevezhet.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú, aki 400 méter vegyesen ötödik lett, a továbbjutás ellenére nem ment végig a vegyeszóna kanyargós útvonalán, kibújt a kordonok között, levágta az utat, majd dühösen és csalódottan összepakolta a holmijait és távozott.

A döntőt közép-európai idő szerint szerdán 4.45-kor rendezik.

Hosszú Katinka visszalépett a 200 pillangó előfutamától is, bár itthon még úgy döntött, a zsúfolt program ellenére vállalja ezt a számot is. A verseny fél egykor lesz, egy órával korábban még hosszú Katinka neve is ott volt a 16 induló között, de a Telexnek az úszók kapitánya megerősítette: nem lesz ott a rajtnál.

A háromszoros olimpiai bajnok ugyanúgy, mint Rióban, most is Jakabos Zsuzsától vette el a lehetőséget:

neki ugyanis szintén megvolt az olimpiai szintideje, csak mivel az gyengébb volt Hosszúénál, hátrébb volt a rangsorban. Jakabos így csak a 4 x 200 méteres gyorsváltóban úszik Tokióban.

Katinka hirtelen összeomlása, és váratlan döntése igencsak nagy port kavart még a rajongói között is, hiszen az úszónő közösségi oldalára csak úgy záporoznak a hozzászólások, melyekben számon kérik első pillantásra valóban nem túl sportszerű viselkedését.

„Ez a mai visszalépés eléggé megosztó. Tudhattad volna előre a programot”

„Sok mindent letett az asztalra Katinka igy igaz. Felnéztem Rá.. Az hogy nem ment a 400m ok, nincs formában ok …de az hogy most is visszamondta a 200m pillangót úgy mint Rióban, evvel elvette az esélyt Jakabos Zsuzsannától MÁSODSZORRA az megdöbbentő!!! Óriási csalódás….”

„Tudni kéne visszavonulni, a csúcson. Utána már csak vergődés az egész.”

„Azt hiszem Katinka átesett a ló túloldalára… Megint elvett egy lehetőséget Jakabostól, pedig szinte biztosan tudta az olimpia előtt, hogy visszalép a 200 pillangótól… Ami ennél is gusztustalanabb, hogy a barátja, akinek semmiféle edzői teljesítménye nincsen, kitúrja Magyarovits Zoltán edzőt, aki nagyságrendekkel többet tett a magyar úszósportban, míg Gelencsér Máté összes eredménye, hogy Katinka barátja… Van azért az a pont, ahol talán már az úszószövetségnek azt kéne mondani, hogy eddig és ne tovább, mindent azért Katinka sem tehet meg…És most arról már nem is beszélek, hogy itt már az eredmények se jönnek…”

„Gratulálok, megint sikerült kiszúrni Jakabossal és esetleg pontokat elvenni az országtól. Igazi jellemtelen, egoista viselkedés!”

„A 2016-os bejegyzésemet ma nem írhatom le. Kérdezem, hogy számolsz el a LELKI-ISMERETEDDEL??? ha lenne akkor a Jakabos nem itthonról nézné az üres pályát. Egy példaképnek arra is kell figyelni, hogy az is maradjon. Sajnos Te ezt eljátszottad. Tudni kell az embernek a képességeit önmagában felmérni, Te ÖNZŐ VAGY. és ez nagyon szomorú.”

„Fair play díjat sosem kapsz.”

Egyelőre itt tartunk

Katinka idáig nem nyilatkozott a történetekről, pedig jó lenne, ha tiszta vizet öntene a pohárba, hiszen akár még az is lehet, hogy valami egészen váratlan dolog, például egy aprócska sérülés vagy egyéb gond miatt lépett vissza ettől a versenyszámtól.

VIA Blikk

Kapcsolódó

 

hosszú

One thought on “Hosszú Katinka tündöklése és….? – Keresetlen komment-hegyekkel osztják az úszót visszalépése miatt

  • Milák az aktuális zseni, magabiztossága lenyűgöző! Továbbra is hajrá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük