Hosszútávú vízum orosz ellenzékieknek - Városi Kurír

Sorting by

×

Hosszútávú vízum orosz ellenzékieknek

Hosszú távra szóló vízumokat biztosíthat Németország orosz ellenzékieknek, jogvédőknek és üldöztetett újságíróknak – közölte hétfőn a német belügyi tárca szóvivője. Tájékoztatása szerint ezek a vízumszabályok az Oroszországban külföldi ügynökként bejegyzett szervezetek munkatársaira, a demokratikus ellenzék tagjaira, valamint a civiltársadalom képviselőire, illetve családtagjaikra terjednek ki.

Hirdetés

Németország gyorsabbá és könnyebbé teszi az orosz kormányt kritizálók számára, hogy újonnan elfogadott kritériumok alapján jöjjenek és éljenek az országban – mondta a belügyminisztérium szóvivője.

Emberi jogi aktivisták, a Németországhoz kötődő civil szervezetek és civil társadalmi csoportok alkalmazottai, valamint az ukrajnai háború ellen állást foglaló újságírók és kutatók azok között vannak, akik jogosultak arra, hogy hosszabb távon maradjanak – mondta a szóvivő hétfőn a szokásos konferencián. kormány sajtótájékoztatója. Már a február 24-én indult ukrajnai orosz hadművelet előtt is számos orosz ellenzéki élt Németországban, s a tervek szerint az új vízumok ideje jelentősen hosszabb lesz a mostani 90 napos időkeretnél. Azt a szóvivő nem közölte, hogy hány orosz állampolgárt fogadnának be, de leszögezte, a kérvényezőknek hitelt érdemlően kell bizonyítaniuk, hogy közvetlenül fenyegetve vannak Oroszországban.

A lépés célja a német vízumkiadási eljárással járó bürokrácia egy részének megszüntetése, és a schengeni turistavízumban megengedett 90 napnál hosszabb tartózkodás biztosítása.

(Reuters)

Minden a háborúról!

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.