Hová autózott Orbán Strasbourg helyett? Aki a sarki újságosra tippel, nyert! – Az igazi az lett volna, ha egy meleg pár által üzemeltetettet választ…

Szerdán kellett volna megjelennie Orbán Viktornak raporton Strasbourgban, ahol keresetlen szavaival kiállhatott volna kollégái előtt a pedofiltörvényként elhíresült legutóbbi akciójáért, de úgy döntött, inkább itthon marad és stábjával egy újságoshoz -akről kiderült, hogy a földije- ellátogatva próbálja bátran bizonygatni: kerítésen belül a sajtószabadsággal minden rendben.

Megtaláltam az „elveszett” sajtószabadságot

– írja legfrissebb Facebook-videójához a miniszterelnök, aki szerda reggel a strasbourgi EP-vita helyett gyorsan beugrott egy kis újságoshoz Budapesten, a VIII. kerületben a Szigony és a Práter utca kereszteződésében lévő Spar mellé, hogy megnézze a kínálatot – kommentált az Index.

  • Azért jöttem, mert fölpakoltak bennünket, mármint Magyarországot valami sajtószabadság ellenségeinek listájára.
  •  Igen?
  • Igen. Soros Gyuri bácsinak valami szervezete.

(A kormányfő egyből „Soros Gyuri bácsi szervezetének” titulálta a felvételen a Riporterek Határok Nélkült, amelynek a média függetlenségét támadó országvezetők listájára került fel Orbán (és nem Magyarország, ahogy ő állítja). Egyébként illusztris társaságba került, a harminchét fős klubban olyanok szerepelnek mellette, mint Vlagyimir Putyin, Kim Dzsong Un, Hszi Csin-ping, Recep Tayyip Erdogan, Aljakszandr Lukasenka, Jair Bolsonaro, Nicolas Maduro vagy Rodrigo Duterte.)

Az igazi az lett volna, ha egy meleg pár által üzemeltetett újságosbódéba látogat…..

A miniszterelnök elmondta, arra gondolt, hogy keres egy „klasszikus” újságost, és megnézi, hogy milyen „kormánykritizáló, vagy -gyalázó” lapok vannak, vásárol is belőlük, és megmutatja, hogy mennyi ilyen lap van.

Hát van a Hócipő, a 168 Óra, a HVG, szerintem

– sorolta a kínálatot az eladó, azonban Orbán Viktor nagy örömmel kiáltott fel, amikor meglátta a Magyar Narancsot. Arra a kérdésre, hogy ezeket a lapokat mennyire vásárolják, az eladó azt mondta, hogy

az elmúlt hetekben hozzá sem nyúlnak ezekhez a lapokhoz az emberek.

Kávé csak úgy “mezitlábasan…”

Nyomorúságos állapotban van a sajtószabadság, hogy csak ennyi helyen gyaláznak

– jegyezte meg, ami után kapott egy kávét, és azt is megtudhattuk, hogy Orbán Viktor csak „mezítláb” issza. A végére is maradt egy vicces momentum: egy idős férfi megjegyezte,

örül, hogy más is vesz Népszavát, nem csak ő.

Orbán dolga végeztével mind az 5 újsággal a kezében, amivel bizonyítani szándékozott, hogy Magyarország a sajtószabadság Mekkája, balra el….. Mi pedig itt maradtunk a kérdéssel:

mire volt ez jó?

Ami az Orbán-klipből kimaradt (kivágatott)

A Józsefváros újság utánajárt, hogy is esett meg a “nagy esemény”, ellátogattak  Wölfinger László intézménnyé nemesült újságos pavilonjához a Szigony és a Práter utca sarkára.

A videó szerkesztve lett, így az kimaradt, hogy sem Magyar Narancsot, sem 168 Órát nem talált a miniszterelnök nála, de nem azért, mert ne árulná ezeket, hanem mert szerda van, és csütörtökön jelenik meg az új szám mindkét hetilapból, a múlt heti számok pedig elfogytak ezekből.

Az is kimaradt a kormányfői videóból,

hogy Orbán „Hajrá magyarok!“ köszöntésére az újságos azt válaszolta, hogy

szerinte nem olyan jó köszönés ez, neki nem jön be ez a szlogen; annak idején még Orbán blogjára is megírta, hogy sokkal jobb lenne a „Hazádnak rendületlenül“, inkább illene a nemzethez. Orbán erre azt mondta, hogy az túl komoly.

Deák Dániel “neves” Orbán-fun szerint:

Köpni-nyelni nem tudnak az ellenzéki oldalon Orbán mai akciója után…

Szűcs Gábor Róbert szerint….

A miniszterelnök ” a kormányt gyalázó” sajtóterméket vásárol.

  • 1.Csakhogy a vásároltak közül egyik lap sem gyalázza, hanem legföljebb bírálja a kormányt. Gyalázkodni az ő barátai szoktak, de ez most mellékes.
  • 2. Elég hosszú időt töltöttem demokráciákban ahhoz, hogy felvilágosítsam e tudatlan embert: szabad országban a “közszolgálati” (állami) sajtó bírálja a legélesebben a kormányt.

A miniszeretnök úr nehezen tanul, de akkor keveset

Megjegyzem, elképzelem, amint háromezer rendőr, mesterlövész, a vitéz Féltökű József Lövészdandár, aknakutatók, nehéz- félnehéz és könnyűbúvárok, helikopter, drón és minden megáll az újságosbódé előtt/fölött, és akkor váratlanul előbukkan a miniszterelnök, az újságárusnak látszó nyugalmazott ezredes lenagyobb meglepetésére.

Aki magában azon könyörög, hogy a látogató csak Népszabadságot, továbbá régi Magyar Hírlapot, Magyar Nemzetet, Figyelőt és vidéki lapokat ne kérjen, és ne kérdezze meg, melyikben van az M1-M4, a TV2, a Hír TV, és a Pesti TV műsora.

De legalább a legutóbbi ÉS-ben (mert azt is megvette, a gyalázatost) benne van a cikkem, pont az ő hét pontjáról, legalább a szemébe mondhatom. Bár, szerintem már régen csak befelé néz.”

 

orbán

10 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük