Hozzászólna gyermeke oktatásához? – Kásler és a Fidesz várja javaslatait!

Az éj leple alatt – pontosan 23.46 – kor – tartotta az Emberi Erőforrások Minisztériuma időszerűnek kiadni, hogy repesve várják a népfenség bármely tagjának építő javaslatát a 2019-ben életbe lépő Nemzeti Alaptanterv kialakításához.

Gondolkodjon nyugodtan, egy hónapja van rá, csak aztán nem veszik figyelembe…

A nagy számok törvénye alapján kevéssé hihető a közleményben leírt felhívás arra vonatkozóan, hogy törpöljön mindenki, hiszen, ha megfelel a kritériumoknak – vagyis ugyan azt tartalmazza, mint a Fidesz-változat – akkor szíves-örömest magukévá teszik.

“A NAT végleges változatának kialakításához a tárca örömmel veszi mindenki építő jellegű javaslatait, ha azok a következő nemzedék testi, szellemi, lelki és érzelmi fejlődését, a köznevelés tartalmi javítását szolgálják.”

Srácok! Ha becsöngetnek, támadnak a honvédelmi alapismeretek

 

Több mint egyéves szakmai előkészítő munka után elkészült az új Nemzeti Alaptanterv szakmai koncepciója, a javaslatról a mai nappal széleskörű társadalmi és szakmai egyeztetés kezdődik. Ezt követően alakul ki az új Nemzeti Alaptanterv végleges változata, amely a tervek szerint 2019 szeptemberétől lép életbe – nyit a leirat.

Oktatásilag alaptalan természet-alapfok

A cél nemes, a valóság egészen mást mutat

Az a célunk, hogy a magyar diákok versenyképes, a munkaerőpiacon és az életben is értékes, valamint a nemzeti kultúrát korszerűen átadó tudást szerezzenek az iskolapadban.

A Nemzeti Alaptanterv időközönkénti felülvizsgálatát a nemzeti köznevelésről szóló törvény írja elő. A minisztérium 2017 őszén dr. Csépe Valéria, a köznevelés tartalmi megújításáért felelős miniszteri biztost és az általa vezetett szakmai munkacsoportot bízta meg az új Nemzeti Alaptanterv szakmai koncepciójának kidolgozásával. A munkacsoport szervezésében számos szakmai egyeztetés történt az elmúlt hónapokban.

“Katonasuliba” jár a gyerek? Akkor hétfőtől túlélési ismereteket is tanul!

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma augusztus 6-án átvette az Oktatás 2030 nevű munkacsoport munkáját a NAT szakmai javaslatát.

A munka azonban ezzel nem ért véget.

A társadalmi és szakmai egyeztetés dokumentum a www.oktatas2030.hu honlapon elérhető és véleményezhető 2018. szeptember 30-ig.

Itt lenne az ideje temérdek ötlettel ellátni a készítőket, hiszen a leírtak alapján egy a célja a közszolgáknak és a polgároknak.

Ezek után senki nem mondhatja, hogy a feje fölött a döntöttek!

Kíváncsian várjuk azon olvasók jelentkezését, akiknek a felvetése nyomán változtatja meg a regnáló a már előre eldöntötteket. Kérjük a jövőben, ha valaki úgy érzi, hogy hatni tudott a hatalmasságra, jelezze portálunknak.

Találtunk is pár húsba vágó kérdést a facebookon, amin lehet kezdeni gondolkodni, de nem kizárólag a fejeseknek,  mindannyiunknak:

“Új tanév kezdődik! Önök el tudják fogadni, hogy gyermekük, unokájuk szakóráit éppen az a pedagógus tartsa, aki ráér, mert nincs szaktanár? Önök engednék, hogy a gyermekük, unokájuk veszélyes körülmények között, a lépcsőn, raktárban rohangálva tesizzen? Önök engednék, hogy a fejlesztésre szoruló gyermekük, unokájuk ne kapja meg a neki szükséges fejlesztéseket, mert nincs rá ember? Többek között ilyen kérdéseket tesz fel legutóbbi Facebook-posztjában Balatoni József, vagyis Jocó bácsi az oktatáspolitikusoknak.( eduline.hu)

Aki kérdez: egy töritanár. Aki válaszol:????? Aki elgondolkodik: remélhetőleg Ön, kedves olvasó!

Kérdezem én is. Kérdezzük meg sokan!”

Addig is az nép egyszerű gyermekének észrevételeit a nat@nat.gov.hu e-mail címre lehet küldeni.

A megjegyzések figyelembe vételével további szakértők bevonásával az anyagot kiegészíti a minisztérium, majd a dokumentum a kormány elé kerül, és azt követően kezdődik meg az új Nemzeti Alaptanterv kodifikációja.

Az új NAT intézményi szintű alkalmazására – az eredeti terveknek megfelelően – 2019 szeptemberétől kerül sor, felmenő rendszerben az első és az ötödik évfolyamtól.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük