Érdekes Lázár János pályája. Egy darabig üstökösként ívelt föl a karrierje. Ő volt Orbán igavonó barma, akinek munkabírását senki sem helyettesítheti. Néha oda-odapörkölt az orbáni világnak, még ha ezek a beszólások bársonypuhaságúak voltak is.

Mindenesetre sikerült azt a képzetet keltenie,

hogy Orbán alternatívája, netán utódja lehet. Időnként kicsit hepciáskodott is: feltételeket támasztott, hogy mikor hajlandó folytatni az igavonást. Még olyan látszatot is teremtett, hogy komoly kapcsolatai vannak a nyugat-európai gazdasági elittel, és – otthagyva a politikát – akkor megy át a versenyszférába, amikor akar. Persze nem éjjeli őrnek, még csak nem is a takarító brigád vezetőjének.

Aztán eljött az igazság órája,

és kiderült, hogy se bátorsága, se hátországa nincs egy Orbántól független egzisztencia megteremtéséhez. Legalábbis azon a szinten, amelyen politikusként élt. Éjjeli őrnek vagy a takarítók főnökének azért el tudna menni. Így hát szó nélkül elfogadta Orbán kegyetlen tréfáját, ami kifejezetten a megalázását szolgálta: a trafikmutyi kulcsfiguráját megtette a dohányzás elleni harc miniszterelnöki biztosának.

Aztán megtette a mezőhegyesi ménesbirtok komisszárjának.

Miközben küzd a dohányzás ellen, civakodjon a ménesbirtok vezérigazgatójával, Pap István Tiborral, aki – valamilyen véletlen folytán a NER-től rendszeridegen módon – tényleg szakember. Sikeres tenyésztői munkáját számos lótenyésztési nagydíjjal ismerték el, a Magyar Lovas Szövetség, a Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete, és Magyar Állattenyésztők Szövetsége elnökségének tagja, továbbá a nóniusz fajtaegyesület társadalmi elnöke. Feltehetően Lázár segítsége nélkül is el tudná navigálni a rá bízott ménesbirtokot.

És, hogy a Lázárt megalázó tréfa itt se maradjon el,

munkáját a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kormányiroda fogja segíteni. Ki más segítene, ha nem egykori riválisa, akinek sikerült Lázárt leszorítania a sakktábláról? Magam elé képzelem a jelenetet, amikor Lázár segítségért kuncsorog Rogánnál.

E pályaív áttekintése után számomra már csak egy kérdés marad. Mit gondol magáról Lázár, ő most mennyit ér?

A képviselőválasztás fő kritériuma: tudja-e a delikvens, hogy készül a vásárhelyi lepény – Lázár poénhaknija Sóshalmon

Schmidt Mária a Figyelőben áll bosszút Lázár Jánoson

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét