Sorting by

×

Hungarikum! Az agrárminisztérium a milliárdos bukót produkáló kóservágóhíddal példálózik, mint “magyar sikertörténet”!

Az odáig megszokott, hogy a NER Agrárminisztériuma nem feltételezi, hogy az átlagember emlékezete nem években mérhető, de, hogy a magyar vállalkozókat is ennyire egyszerűagyúnak tekintsék és hülyítsék, az bátran nevezhető hungarikumnak.

Sikerjelentés és ami mögötte van….

Az Agrárminisztérium közleményt adott ki arról, hogy

Magyarország egyik legsikeresebb külgazdasági területe évek óta az élelmiszeripari export, amelynek növelése a magyar kormányzat kiemelt célja. Ennek jegyében szervezett online fórumot a Tel-Avivi Magyar Nagykövetség.

Azt taglalta a közlemény, hogy

A mezőgazdaság, az élelmiszeripar és a magyar vidék jövője szempontjából történelmi jelentőségű, hogy Magyarország az európai uniós vidékfejlesztési források mellé az Unióban adható legmagasabb mértékű nemzeti társfinanszírozást biztosítja

-mondta Bencsik Dávid, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, aki hozzátette

…az elkövetkező hét évben Magyarország 4265 milliárd forintot fordít a magyar vidék, a mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére. A jövedelempótló támogatások révén pedig további 3272 milliárd forintnyi, 100 százalékban uniós forrásból segítjük a hazai agrárgazdasági szereplőket. Így összesen több mint 7500 milliárd forintot fordíthatunk az ágazat fejlesztésére.

Namármost….

Az agrárexport fejlesztését zászlajára tűző helyettes államtitkár fontos feladatának nevezte

a magyar agrártermékek, a magyar élelmiszerek érdekeinek képviseletét a nemzetközi piacokon csakúgy, mint az információk és piaci igények feltérképezését, a magyar érdekek képviseletét a külpiacokon.

… és itt jön a kommunikációs csavar!

A fentiek bizonyítására példaként említette a kóser piacot, amit bevehetne a magyar feldolgozóipar, mert

…bár árualapunk számos termékből növelhető, ugyanakkor elsősorban a minőséget igénylő réspiacok felfedezése és kiaknázása az az irány, amelyet fejlesztenünk kell és lehet (…) évi 20 milliárd dolláros üzletággá nőtt kóser piac olyan nagy növekedési potenciállal bíró nemzetközi réspiac, amelyet nem hagyhatunk parlagon. A globális kóser élelmiszerpiac folyamatosan növekedni fog a következő évtizedben is…

Ennek szemléltetésére megmelítette, és ez már valóban hungarikum:

…már most is vannak magyar sikertörténetek, ilyen Európa legnagyobb kóser libavágóhídja, amely 2017 év végén, Csengelén nyílt meg a Magyar Kormány és az EXIM Bank támogatásával…

Itt álljunk meg egy szóra….

Fent említett “sikertörténetről” néhány konkrétum:

Beszállítói tartozás, mínuszos üzleti eredmény, milliárdos hitelek, végrehajtás: eddig ezeket tudja felmutatni a 2017-ben megnyitott vágóhíd Csengelén.

2017 nyarán nyitották meg nagy médianyilvánosság előtt az Egységes Magyar Izraelita Hitközség kóser vágóhídját a Csongrád megyei Csengelén. Az esemény jelentőségét nemcsak David Lau izraeli főrabbi, de Fazekas Sándor, akkori földművelésügyi miniszter jelenléte is jelezte. A kormány nem csak az ünnepi eseményen vállalt szerepet:

a korábbi konzervgyár helyén létesített, libára szakosodott, összesen 2,8 milliárdba kerülő vágóhíd az állami Eximbank 1,75 milliárdos hitelének, valamint közel 400 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás segítségével valósult meg.

Köves Slomó a vágóhidat tulajdonló EMIH  Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség  vezető rabbija a rendezvényen nem fukarkodott a nagy szavakkal. Elhangzott, hogy ez

„a világ legnagyobb kóser libavágóhídja és feldolgozója”,

de azt is hangoztatták: a kóser libamájra óriási a kereslet világszerte.

Orbán és a kóservágás

Milliárdos tartozások, a siker fokmérői? Hingarikum

Ha a csengelei vágóhíd megnyitása óta eltelt éveket (2017, 2018, 2019) nézzük, azt találjuk: az adózott eredmény ebben a három esztendőben összesen csaknem mínusz 1,12 milliárd forint lett. És ez még nem minden. Például a cég tartozás- és hitelállománya ezekben az években nemhogy csökkent volna, hanem nőtt.

Ahogy az is kiderül, hogy az EMIH által tulajdonolt QP 2019-re már több mint 3,6 milliárdnyi kötelezettséget tolt maga előtt, noha ez az összeg 2016-ban még „csak” 2,8 milliárd volt. A QP 2019-es kiegészítő pénzügyi beszámolója szerint erre az évre több mint egymilliárd forintos beszállítói tartozása is lett a cégnek.

Azaz a csengelei modell úgy néz ki, hogy egy nyereségorientált társaság milliárdos veszteségeit egy állami támogatásra jogosult és a kormánnyal jó viszonyt ápoló egyház foltozza be. (Forrás)

Vissza az Agrárminisztérium közleményéhez

Bencsik Dávid bejelentette, hogy

a közeljövőben a Tel-Avivi nagykövetséggel közösen szerveznek egy üzleti fórumot, amelynek eredményes lebonyolításában számít nemcsak az élenjáró és versenyképes termékeket előállító, hanem az üzlet világában is rendkívül tapasztalt, felkészült magyar cégekre.

 

átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

2 hozzászólás

 • 2021.05.06 - 11:44
  Közvetlen hivatkozás

  Ajaj, azt hiszem itt hatalmas nagy baj lesz. Előkerültek a zsidók és azok érdekei no meg, hogy veszteségesen dolgoznak. Kicsit kisarkosítják és megvan a következő, esedékes bűnbak. Lehet majd jóízűt zsidózni, táptalaja lesz annak, hogy ellopják alólunk az országot földestől, vizestől, mindenestől. Ezzel nem az akarom érzékeltetni, hogy nem kell feltárni a hibákat, hiányosságokat, visszaéléseket, de most már tudjuk – konkrétan – vannak ilyen zsidók, meg olyan zsidók. Ha a kormány bukik, akkor olyan mutogatás lesz rájuk, hogy azt öröm lesz nézni. Hitler hozzá képest amit 1936-ban csinált az semmi nem lesz. Ennek volt ám hatalmas nagy értelme!
  Ez kemény és nehéz téma, de így hozzányúlni, halálos vétek volt, de már le lett írva, innentől nem lehet rajta mit kozmetikázni. Ez van.
  Ha valaki megkérdezi én mit csináltam volna ebben a helyzetben, azt felelném neki: – Fogalmam nincs.

  Válasz
 • Visszajelzés: "Mészáros Opusa lenne a magyar sikervállalkozó sikertörténete???? Ez egy nagy átverés és hókuszpókusz!" - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.