Hungarikum: hitte volna, hogy még mindig a korrupcióval vádolt Schadl György a Bírósági Végrehajtó Kar elnöke

Valódi demokráciában élők el sem tudnak képzelni olyasmit, mint az a “bohóckodás” – hungarikum-  ami a Bírósági Végrehajtói  Kar  2019 novembere óta letartóztatásban lévő elnöke körül, úgy a Végrehajtói Karban, mint a politikai életben történik., ere unt rá nem elsőként és  Schadl György leváltását sürgeti ismét az LMP is.

Le kell váltani!!!!

Keresztes László Lóránt – aki az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának elnöke is – a Facebook-oldalán közzétett videónyilatkozatban azt mondta, a Fidesz-KDNP képviselői nem tarthatják pozícióban a korrupt fővégrehajtót.
Az Igazságügyi Minisztérium budapesti székháza előtt az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy a kormánypárti képviselők novemberben megakadályozták, hogy az Országgyűlés elfogadja indítványát, amely lehetővé tette volna Schadl György leváltását a végrehajtói kar elnöki posztjáról.
Elmondta, írásban megkérdezte a végrehajtókat is, miért nem váltják le a több mint egy éve letartóztatásban lévő vezetőjüket, a válaszból kiderült, “a karnak esze ágába sincs leváltani”.
A képviselő szerint joggal és okkal sérti a magyar társadalom igazságérzetét az, hogy egy ilyen súlyos korrupciós bűncselekménnyel vádolt ember még mindig ebben a fontos tisztségben van.
Keresztes László Lóránt közölte, ismét benyújtotta a parlamentnek indítványát, miszerint korrupcióval vádolt személy ne lehessen a végrehajtói kar vezetője.

Ne hallgasson tovább Varga Judit!

A politikus arról is beszélt, hogy a kormánynak és Varga Judit igazságügyi miniszternek meg kell törnie a hallgatást az ügyben. Az igazságügyi tárca vezetőjének egyebek mellett választ kell adnia arra, találkozott-e Schadl Györggyel, illetve kikről beszélt Völner Pál volt igazságügyi államtitkár akkor, amikor azt mondta: ha elkezd beszélni, több embernek meginog a széke – tette hozzá.

Amiről a képviselő beszélt az valóban hungarikum.

Ez se semmi!