Kerítésen innen

Hungarikum! Megvan az új bűnbak: a meteorológusok!

Hadházy, a megválasztott képviselő, aki csak látogatójeggyel léphet be a parlamentbe…

Valakit mindig hibáztatni kell? Az elmaradt budapesti tűzijáték okozóját ezúttal az Origo nevezte meg először: az Országos Meteorológiai Szolgálat “személyében”. Vasárnapi hungarikum…..

De jó, már azt hittük, hogy a regnáló mégsem tévedhetetlen!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felelősségét firtatja az Origo amiatt, hogy az Operatív Törzs elhalasztotta a tűzijátékot, miután az OMSZ

80-90 százalékos valószínűséggel jelzett esőt és erős szelet, de a szombat este mégis csendes volt. A lap szerint tévedtek a meteorológusok.

A bűnbakkereső anyag szájról szájra terjed

Több kormánypárti orgánum is átvette. A tűzijáték elhalasztásáról az Operatív Törzs döntött. Ők mérlegelték, hogy miként döntenek az OMSZ “jelentős bizonytalansággal terhelt” időjárás-előrejelzése tudatában, és közölték szombat délben, hogy “a 21 órára tervezett tűzijáték biztonságos megrendezéséhez szükséges feltételek nagy valószínűséggel nem teljesülnek”.

OMSZ-szánom-bánom

Az OMSZ a Facebookon reagált:

“A tegnap esti események a tegnap délelőttig rendelkezésre álló modelleredmények, illetve az ezekből alkotott forgatókönyvek nem valósultak meg. Az akkori eredmények közül a legkevésbé valószínű történt meg. Ez a bizonytalansági faktor sajnos benne van a szakmánkban, ezt igyekeztünk kommunikálni is. Elnézést kérünk a kellemetlenségekért!”Tanulság….?!

Kunetz Zsombor doktor ironikus értelmezése fényt deríthet egy eddig végig nem gondolt részletre:

“Ó, már megint azok az ostoba tudósok pedig, a békám már rég jelezte, hogy nem is kellene elhalasztani a tűzijátékot! Nem, az Operett Törzs most sem hibázott – miközben a legfőbb kegyelmesúr telefonját várta – de azok a mihaszna tudálékos tudósok, na azok igen. Nem is kell iskola, csak az ökör jár oda, majd a kegyelmesúr vigyáz reánk. A haverokat így is kifizették, hiszen a tűzön kívül a játék már meg is volt.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!

 • Vatikáni rájder is részt vett az országúti kerékpáros világbajnokságon
  Bár Don Matteo mindenhová kerékpárral ment, az mégis igazi kuriózum, hogy az idei országúti kerékpárosok mezőnyversenyében a 40 esztendős Rien Schuurhuis a Vatikán színeiben állt rajthoz.
 • Karma-válsághelyzet ellen itt az 5 módszer, amitől fellélegezhetsz!
  Ha pozitív energiát szeretnél létrehozni az életedben, akkor az alábbi tanácsokat jó, ha megfogadod. Éld így az életed, és meglátod, minden a legnagyobb rendben lesz! Mindannyian azt kapunk, amit adunk, vagyis az általunk kibocsátott energia visszaszáll ránk. A Világegyetem törvényeit nem tudjuk megváltoztatni, csupán annyit tudunk tenni a “karmánk érdekében”, hogy pozitív életet élünk, annak érdekében, hogy azt kapjuk vissza.
 • Mel Gibson emelte Novák Katalin presztizsét, vagy fordítva? Ki vitte a fotóst?
  Ahogy Orbán Viktornak “leszervezték” a Schwarzenegger-randit, vagy a Chuck Norris találkát, úgy Novák Katalin sem maradt konzervatív/jobboldali/abortuszellenes filmsztár-fotó nélkül.
 • Magyar György: Semjén doktor törvénymódosítása semmit nem bíz a véletlenre
  Létrejöhet az elvileg független Integritás Hatóság, amelynek feladata például az uniós forrásokkal kapcsolatos visszaélések megelőzése, a jogsértések megakadályozása, leleplezése. Erre azonban van már néhány elvileg „független” szervezet, ilyen például az ügyészség. Mitől lesz jobb a helyzet, ha – az EU-s pénzek elherdálásának elkerülése érdekében – Semjén-javallatra létrejön egy újabb kormányzati hivatal?
 • Szijjártó Péter ismét lágyékon rúgta az Uniót – Mire ez a nagy kapálódzás?
  Szijjártó Péter úgy szerint vitán felül áll, hogy amerikai gazdaság nyer ezekkel a szankciókkal, hiszen míg az EU gazdasága recesszió felé tart, az Egyesült Államok gazdasága – többek között az ottani alacsonyabb energiaárak miatt – egyre versenyképesebbé válik.

About Author

Szólj hozzá!