Hungarikum! NER-ék feltalálták az újságírómentes sajtótájékoztatót - Belépés csak mikrofonállványoknak? - Városi Kurír

Sorting by

×

Hungarikum! NER-ék feltalálták az újságírómentes sajtótájékoztatót – Belépés csak mikrofonállványoknak?

Az már nem számít 2021 Magyarországán hírnek, hogy a kritikus kérdéseket feltevő betűvetőket nem engedik be a sajtótájékoztatókra -mondjuk demokráciában az újságírók szolidárisak egymással és egységesen hagyják faképnél az így tájékoztatókat- de az még Orbániában is hungarikum, hogy sajtó nélkül tartanak sajtótájékoztatót.

Hirdetés

A nagy ötlet…

A Klubrádió értesülései szerint a Külgazdasági- és Külügyminisztérium magyar újságírók helyett a saját munkatársaival kívánja feltöltetni a ma estére tervezett közös magyar-francia külügyminiszteri sajtótájékoztató hallgatóságát.

A rádió információi szerint

nem kapott meghívót a Népszava, a HVG, a Telex és az Euronews budapesti szerkesztősége sem.

Majd a Szijjártó elmeséli….?

Jean-Yves Le Drian ma érkezik Budapestre, hogy személyesen tárgyaljon Szijjártó Péter külügyminiszerrel, egyebek mellett

a magyar diplomácia magatartásáról az Európai Unióban, a közös európai költségvetésről, az emberi jogok, a sajtószabadság tiszteletben tartásáról és más, Párizs számára fontos témákról.

A Klubrádió értesülései szerint a külügyminisztérium a kellemetlen újságírói kérdések megelőzése érdekében inkább a saját munkatársaival készül feltölteni a sajtótájékoztató székeit.

Mindez példátlan gyakorlat az Európai unió tagországaiban,

újabb bizonyítéka annak, hogy a magyar kormány akadályozza a sajtó munkatársait feladatuk elvégzésében. A Klubrádió is kért akkreditációt a magyar-francia sajtótájékoztatóra, de a külügyminisztérium még csak nem is válaszolt a kérésükre.

Kapcsolódó

 

Hungarikum! NER-ék feltalálták az újságírómentes sajtótájékoztatót - Belépés csak mikrofonállványoknak?
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.